Publicat pe Lasă un comentariu

STEVE PULCINELLA

STEVE PULCINELLA. ACEST INSTRUCTOR DE HALTERE DE ŞCOALĂ VECHE TE VA AJUTA SĂ-ŢI DEPĂŞEŞTI RECORDUL LA ÎNDREPTĂRI, ÎN DOAR 12 SĂPTĂMÂNI.

Figura lui Steve Pulcinella a devenit sinonimă cu trasul de fiare – la propriu. Acesta vinde tricouri cu propriul portret aşezat deasupra deja celebrei întrebări „Tu tragi de fiare, măcar?” Pe el nu este nevoie să îl întrebe nimeni; drumul său, care l-a purtat până la statutul de personalitate a industriei fitness, a început cu 34 de ani în urmă, în powerlifting, trecând mai apoi prin concursuri de strongman. Sala lui Pulcinella, IronSport Gym, aflată în Glenolden, PA, este un refugiu pentru toţi cei care se antrenează serios şi vor să-şi încerce puterile în competiţii. Profită şi tu de sfaturile lui Pulcinella pentru a face progrese uriaşe printr-un program de îndreptări, şi nu te va fi nevoie să te întrebe vreodată cineva dacă tragi de fiare.

Recomandarea lui Pulcinella

Pulcinella îl recomandă o dată pe săptămână, timp de 12 săptămâni. Ţine-te de programul de mai jos şi îţi vei spulbera propriul record.

Programul lui Pulcinella de îndreptări:
  • Genuflexiuni frontale 6*(seturi) 8, 6, 6, 3, 3, 3(repetări)
  • Îndreptări 7**(seturi) 8, 8, 5, 5, 3, 3, 1(repetări)
  • Smuls cu haltera 4*** (seturi)5(repetări)
  • Ramat din aplecat 6(seturi) 12, 12, 8, 8, 8, 8(repetări)
    • *Seturile 1–3 sunt de încălzire; seturile 4–6: 80% din 1RM(greutatea maximă cu care poţi efectua o repetare)
    • **Seturile 1–2 sunt de încălzire; seturile 3–4: 75% din 1RM;seturile 5–6: 80% din 1RM.
    • ***Toate seturile vor fi efectuate cu 70% din greutatea cu careai efectuat ultimul set de îndreptări.

SETURI OBIŞNUITE PENTRU MAI MULTĂ FORŢĂ

NU EFECTUA SUPERSETURI LA EXERCIŢIILE GRELE, care implică mai multe articulaţii. Păstrează superseturile pentru sfârşitul antrenamentului – ţine-le departe de exerciţiile la care vrei să-ţi creşti forţa. Ziua de genuflexiuni nu ar trebui să aibă de suferit din cauză că cvadricepşii tăi sunt terminaţi de la extensii.

Autor: Mark Barroso

Recomandari WEIDER: