Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER: