Publicat pe Lasă un comentariu

MIGDALELE

PUNE MUŞCHI ŞI ÎMBUNĂTĂTEŞTE-ŢI STAREA DE SĂNĂTATE CU ACEASTĂ GUSTARE VERSATILĂ

Toate tipurile de nuci sunt deosebit de valoroase din punct de vedere nutriţional. Sunt pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care te vor ajuta să faci progrese musculare şi în acelaşi timp să rămâi definit – migdalele reprezintă una dintre cele mai bune alegeri.

Antioxidanţii prezenţi în migdale contribuie la controlul nivelului de zahăr din sânge după mese, protejează împotriva diabetului şi afecţiunilor cardiace, şi cresc nivelul colesterolului HDL în timp ce scad nivelul colesterolului LDL. Sunt de asemenea pline de grăsimi mononesaturate, care constituie un ajutor în plus în lupta împotriva afecţiunilor cardiace.

CONSUMUL DE MIGDALE

Consumul de migdale îţi poate aduce şi un nivel crescut de energie la antrenamente, şi muşchi mai puternici. O mână de migdale are mai multe proteina decât un ou, conţinând de asemenea cupru şi mangan, luptând astfel împotriva radicalilor liberi care obstrucţionează activitatea mitocondriilor (micile motoare care dau energie celulelor). Tot migdalele sunt surse foarte bune de riboflavin (sau vitamina B12), care este un nutrient esenţial pentru producerea energiei pe baza oxigenului în organism, după cum spune Nancy Clark, R.D., autoarea cărţii Sports Nutrition Guidebook/ Ghid de Nutriţie Sportivă. Migdalele te pot ajuta chiar să arzi grăsime.

Ai reţinut probabil că migdalele sunt foarte bogate în calorii – dar orice ai mânca în cantităţi mari riscă să se depună în jurul taliei. Despre migdale, tot Nancy Clark menţionează că „nu există cercetări care să demonstreze că îngraşă.” De fapt, în 2003, un studiu publicat în International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders a arătat că subiecţii supraponderali sau obezi aflaţi la o dietă restrictivă caloric, dar îmbogăţită cu migdale, au pierdut cu 56% mai multă grăsime decât cei aflaţi la dietă săracă în calorii, dar bogată în carbohidraţi. Clark sugerează consumarea unui pumn de migdale în fiecare zi. Le poţi amesteca fie cu merişoare uscate, fie în salată – uşor tocate, sau poţi adăuga o lingură sau două de unt de migdale în băutura proteică, pentru o mai bună refacere musculară.

Cantităţi pe cană (sursa – USDA)
  • CALORII 271; PROT. 10g; CARB. 10g; GRĂSIMI 23g
OPŢIUNI

Sunt multe chestii bune pentru micul dejun, dar câteva decizii proaste îţi pot distruge dieta. Aici, îţi arătăm unde poţi obţine o alimentaţie bună şi de ce să te fereşti.

  • GUSTARE. Omletă din albuşuri de ouă, spanac, roşii vinete, şi şuncă de curcan cu un biscuit englezesc şi o bucată de fruct – DA.
    • CAL. 390; PROT. 27g; CARB. 46g; GRAS. 12g; Na. 850mg
  • SANDVIŞ MARE. Omletă din două ouă, cârnat, bacon, şuncă presată, maioneză, şi brânză pe pâine cu cartofi şi tocăniţă – NU.
    • CAL. 1,520; PROT. 53g; CARB. 97g;  GRAS. 101g; Na. 3,550mg
  • OMLETA SUPREMĂ. Trei ouă cu cârnat, bacon, ardei, ceapă, ciuperci, felii de roşie, şi brânză cu puţină tocăniţă – POATE.
    • CAL. 830; PROT. 38g; CARB. 49g; GRAS. 63g; Na. 1,835mg

Autor: Adam Bible

Recomandari WEIDER:

  • Peanut Butter Smooth 1kg

    In Stoc

    52,00 lei
    Vezi Detalii
  • răsfăț culinar

    Nut Protein Choco Vegan 250gr

    In Stoc

    29,00 lei
    Vezi Detalii
  • crema proteica ciocolata

    WHEY PROTEIN CHOCO CREME

    In Stoc

    29,00 lei
    Vezi Detalii
  • WHEY PROTEIN CREME Cookies&Cream

    In Stoc

    29,00 lei
    Vezi Detalii
Publicat pe Lasă un comentariu

Puterea unei gustări

Puterea unei gustări. Nucile şi toate „rudele” lor pot fi niste gustari excelente. Au atât de multe beneficii pentru sănătate, încât ar trebui să fii nebun să le ignori. În rândurile de mai jos, expertul DAVID BRAVERMAN, exponentul celei de-a treia generaţie de proprietari ai site-ului Nuts.com, ne oferă adevărul gol-goluţ.

De ce ar trebui ca persoanele care se antrenează cu greutăţi să consume fructe oleaginoase?

R: Pentru că reprezintă o sursă excelentă de proteine. Fibrele solubile încetinesc viteza alimentelor prin intestine, ajutând corpul să asimileze mai mulţi macron trienţiesenţiali. Sa luam Potasiul ca exemplu. Acest mineral previne crampele de după antrenament, iar fierul asigură un aport adecvat de oxigen pentru producerea energiei.

De ce crezi că oamenii nu le consumă în cantităţi suficiente?

O idee preconcepută care e des întâlnită este aceea că fructele oleaginoase sunt nesănătoase din cauza conţinutului lor ridicat de grăsimi. Deşi e adevărat că pot conţine o cantitate mare de grăsimi, cele mai multe sunt nesaturate, iar corpul are nevoie de acizi graşi esenţiali.

Cum sunt mai sănătoase? Crude sau coapte?

E o chestiune de preferinţă individuală. Ar trebui totusi menţionat faptul că în urma coacerii sau prăjirii vor fi ceva mai bogate în grăsimi şi calorii.

FRUCTE OLEAGINOASE

Alege următoarele fructe oleaginoase pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea şi performanţele:

Migdalele reprezintă cea mai bună sursă de acizi mononesaturaţi, sănătoşi pentru inimă, şi sunt printre fructele oleaginoase cele mai des consumate în America.

Nucile au un bogat conţinut nutriţional, inclusiv acid alfalinoleic, un acid gras esenţial omega 3.

Fisticul are mai puţine calorii pe porţie decât orice alt fruct oleaginos. O porţie (cca. 30 de grame) înseamnă aproximativ 49 de fructe.

Caju Aproximativ 75% din acizii graşi nesaturaţi din caju sunt reprezentaţi de acidul oleic, acelaşi tip de grăsime sănătoasă pentru sistemul cardiovascular care se găseşte şi în măsline.

Nucile pecan Cercetările sugerează că sterolii din nucile pecan pot contribui la scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) şi ajută la curăţarea arterelor.

NOTA: În ciuda credinţei populare, arahidele nu fac parte din familia fructelor oleaginoase. Sunt de fapt legume care cresc sub pământ.

Autor: Ian Cohen

Recomandari WEIDER: