Publicat pe

Înghețată de piersici

Înghețată de piersici – Rețeta WEIDER de WEEKEND!

Îți place înghețata? Încercă rețeta noastră fulger de înghețată de piersici plus fructul pasiunii (maracuja)* și Fresh Up!

Valori nutritive pe bucată:
65 kcal
4 g proteine
11,6 g carbohidrați
0,2 g grăsime

INGREDIENTE pentru 8 bucăți:

5 ml WEIDER Fresh Up Concentrat  – Maracuja – Piersică
• 350 g piersici conservate
• 100 g pulpă de Maracuja (aproximativ 2 bucăți)
• 250 g iaurt
• 50 ml suc de piersică
• 10 g sirop de agave

PREGĂTIRE:

1. Într-un bol amestecați piersicile, pulpa fructelor pasiunii și concentratul Fresh Up .
2. Într-un al doilea bol, amestecați iaurtul-ul cu puțin suc din conserva de piersică și siropul de agave.
3. Acum amestecați ușor conținutul celor două boluri – aveți nevoie de o matrițiă pentru pop-uri.
4. După 2-3 ore la congelator, pop-urile fructate sunt gata de consumat!

###

*Fructul pasiunii este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Sucul său este eficient în stimularea sistemului nostru digestiv și ajută stomacul datorită conținutului de flavonoizi si substanțe cu rol enzimatic. Vitamina C ajuta la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima si cancerul, şi întăreşte oasele. Prin blocarea influenţei histaminelor, fructul reduce de asemenea simptomele astmului. Bogate in fibre, semințele fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Conţinutul ridicat de vitamina A are o influenţă importantă asupra vederii noastre, ajutând corpul nostru sa scape de radicalii liberi. Antioxidanții conținuți de fructul pasiunii reduc producția de radicali liberi din corpul nostru, ne ajută sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii ce tind să ne liniștească pielea.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Şerbet ORANGE

Şerbet ORANGE – pe porție 88 kcal

5,3 g proteine – 15,5 g carbohidrați – 0,4 g grăsimi

INGREDIENTE pentru 4 portii
şerbet ORANGE:

15 ml WEIDER Fresh Up Concentrat

– 4-5 portocale (600 ml)

1 foaie de gelatină*

3 ouă (numai albusul)

MOD DE PREPARARE:

Pentru a obtine un serbet aspectuos, zeama de portocale trebuie sa fie foarte limpede, de aceea, dupa ce se extrage din fructe, trebuie bine filtrata. Sucul de fructe se poate obtine la rece prin presare sau la cald prin oparirea fructelor. Deorece pentru serbeturi nu sunt necesare cantitati mai de suc, acesta se obtine mai usor la rece, storcand fructele, dupa care se filtreaza foarte bine printr-o strecuratoare fina.

– Tăiați pe jumătate portocalele, stoarceți-le și filtrati foarte bine sucul. Înghețați jumătățile de portocale stoarse.

– Puneti gelatina în apă rece timp de 5 minute – apoi, încălziti si adăugați treptat sucul de portocale și WEIDER Fresh Up puțin câte puțin, amestecand continuu.

– Puneți masa de sorbet într-un castron și lăsați la rece timp de 1 oră. Cand s-a racit suficient, se incepe frecatul, cu un facalet, invartind numai intr-o singura directie, pana ce serbetul isi schimba culoarea, nu mai are luciu, devenind ca un aluat potrivit de tare.

– Se bat albusurile de ou foarte bine. Se amesteca cu masa de serbet – lasati la rece aproximativ 4 ore – la fiecare 30 de minute se amestecă din nou.

– Înainte de a servi, puneți serbetul în jumătățile de portocale congelate.

###

Serbetul este un preparat culinar dulce si parfumat, colorat și aromat cu diferite esențe sau sucuri de fructe, sucuri din flori sau frunze parfumate.
Fructele din care se obtin cele mai reusite serbeturi sunt: zmeura, casunile, fragii, ciresele amare, visinele, lamaiile, portocalele. Plantele indicate pentru prepararea serbetului sunt, in general florile si frunzele parfumate: trandafirii, florile de salcamul, violetele, florile de tei, florile de iasomie, frunzele de menta, frunzele de busuioc etc.

*Un plic Dr. Oetker conține 6 foi de gelatină și corespunde unui plic de gelatină mărunțită  Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de 5 minute – în preparatele calde se dizolvă direct, iar în preparatele reci se dizolvă în prealabil.

 

Recomandari WEIDER: