Publicat pe

Ce se întâmplă când mâncăm carbohidrați noaptea?

Ce se întâmplă când mâncăm carbohidrați noaptea? Cu toții am auzit că consumul de carbohidrați pe timp de noapte poate provoca creșterea grăsimiii corporale.

Corpurile noastre sunt adaptabile și inteligente, iar pierderea sau creșterea în greutate depinde de o varietate de factori, de la nivelul de activitate fizică până la cantitatea și tipul de calorii consumate.

Ce se întâmplă când mâncăm carbohidrați noaptea?

Logica din spatele acestui lucru este că atunci când mergem la culcare, caloriile pe care le consumăm nu vor fi arse și, prin urmare, se vor transforma în grăsimi. Dar dovezile științifice arată că rata noastră metabolică crește atunci când suntem în faza REM a somnului. De asemenea, noaptea corpul nostru lucrează la repararea țesuturilor și la creșterea mușchilor în timp ce dormim, astfel încât metabolismul nostru nu este complet în repaus. Desigur, asta dacă ești o persoană activă în timpul zilei.

Un alt motiv pentru care consumul de carbohidrați noaptea poate fi benefic este echilibrul cortizolului din sânge. Cortizolul este un hormon de stres care, în doze normale, este necesar și benefic, acesta reglând ciclurile de somn, ajutând organismul să folosească carbohidrații, grăsimile și proteinele, reducând inflamația din organism și, totodată, controlând nivelul de glucoză din sânge. Dar, atunci când este crescut, inhibă pierderea de grăsime corporală și/sau creșterea de masă musculare.

Sensibilitatea la insulină

Există, de asemenea, problema sensibilității la insulină și a toleranței la glucoză. Nivelurile de glucoză și insulină rămân crescute mai mult timp noaptea, comparativ cu dimineață. Dar, deși pare mai rău noaptea (comparativ cu mâncatul dimineața), – postul peste noapte poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Prin urmare, o comparație corectă între o masă de la mijlocul zilei față de o masă de noapte târziu – nu există nicio diferență în sensibilitatea la insulină. Adică, se pare că sensibilitatea la insulină nu este afectată noaptea, ci este pur și simplu îmbunătățită de un post peste noapte.

Concluzii

Corpul nostru nu are un program controlat care măsoară de la ce oră începem să acumulăm grăsime abdominală. Compoziția corpului tău este definită de setul de alimente care se consumă în timpul zilei, plus echilibrul de nutrienți ingerați și de alți factori precum somnul, exercițiile fizice, activitatea zilnică, stresul. Nu doar din consumul de carbohidrați sau orice aliment pe care îl consumi noaptea.

Problema este că mâncatul pe timp de noapte este adesea asociat cu alimentația emoțională și compulsivă. Îl folosim chiar și pentru a ne relaxa, iar aici alegem alimente nesănătoase, lăsând deoparte cele care ar trebui consumate: legume, fructe, leguminoase, cartofi, cartofi dulci, orez, cereale integrale, iaurt. Toate acestea se încadrează în categoria alimentelor de calitate pentru orice moment al zilei atâta timp cât există un echilibru.

Sper ca ti-a placut!

Studiu despre rata metabolică și utilizarea „combustibilului”… » https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19394978/

Articol: weider.es

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

PIEPT DE PUI LA GRATAR

Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar. IEŞI DIN RUTINĂ CU ACEASTĂ REŢETĂ TRADIŢIONALĂ SUDISTĂ, SĂRACĂ ÎN CARBOHIDRAŢI.

Pieptul de pui este probabil cel mai popular aliment din arsenalul dietei culturiştilor, datorită unor motive cât se poate de simple: conţine o cantitate mare de proteină anabolică; este aproape lipsit de grăsimi; e foarte simplu de preparat; poate fi consumat şi cald şi rece. Dar în ciuda tuturor acestor avantaje, poţi ajunge cu timpul să te plictiseşti de el, iar dacă plictiseala devine acută poţi fi tentat de o grămadă de schimbări nesănătoase în regimul tău alimentar.

Această reţetă tradiţională sudistă te va feri de plictiseală şi îţi va aduce arome noi şi apetisante. Reţeta prezentată aici conţine un amestec special de condimente, dar poţi fi creativ şi poţi adăuga şi alte ingrediente, ca porumb, ardei iuţi sau sos de salsa.

VALORI NUTRIŢIONALE:

CALORII 305; PROTEINE 35g; CARB. 4g; GRĂSIMI 4g

Vei avea nevoie de:

USTENSILE:
 • Cuţit de bucătărie
 • Tocător
 • Un vas mare
 • Un grătar mare (cu cărbuni sau cu gaz) sau o tigaie mare

INGREDIENTE:

 • 700 g piept de pui
 • 15–30 g amestec special de condiment pentru rotiserie
 • 2 linguri de usturoi, mărunţit fin
 • 3 linguri sos pentru grătar
 • 1 lingură ulei din sâmburi de struguri
 • Sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust

MOD DE PREPARARE (5 porţii):

 1. Amestecă pieptul de pui, condimentele, sosul pentru grătar, usturoiul, uleiul, sarea şi piperul într-un vas mare.
 2. Acoperă amestecul şi lasă-l la marinat în frigider, măcar 30 de minute.
 3. Găteşte pieptul de pui pe grătar sau în tigaie până când nu mai are culoarea roz.
 4. Serveşte pieptul de pui împreună cu legume la abur, de exemplu broccoli.

SFAT RAPID. Poţi folosi ce rămâne pentru un taco, un sandviş sau o omletă.

Autor: Robert Irvine

Recomandari WEIDER: