Publicat pe

Mark Wahlberg

MAR(K)A UNUI ÎNVINGĂTOR – Mark Wahlberg nu e doar unul dintre cei mai muncitori actori din show-biz, e şi unul dintre cei mai în formă. Iată cum reuşeşte să fie pregătit pentru filmări pe parcursul întregului an.

Antrenează-te ca Wahlberg

Pentru Mark Wahlberg antrenamentul este singurul lucru pe care îl ia la fel de în serios ca pe profesia sa – care include, pe lângă actorie, şi rolul de producător, asta ca să nu mai spunem că a apărut şi pe coperta Muscle&Fitness. În numărul respectiv, am documentat traseul parcurs de Wahlberg pentru a deveni cât mai masiv posibil pentru Pain & Gain. Ca să-şi păstreze un corp mai suplu, dar totuşi musculos, antrenamentul de atunci al lui Wahlberg a evoluat, incluzând acum mai multe exerciţii cu greutatea corpului şi mişcări efectuate în suspensie, cu dispozitivul special numit TRX. Asta nu înseamnă că programul său actual de antrenament e uşor. Menţinând pauzele dintre seturi la doar 30 de secunde, Wahlberg păstrează o intensitate ridicată, obţinând o pompare serioasă în timp ce arde grăsimea.

Programul de antrenament al lui Wahlberg

Următorul antrenament este o mostră din programul de forţă al lui Mark, executat în cadrul pregătirii pentru filmările la Transformers: Age of Extinction. Antrenamentul este efectuat pentru întregul corp, după o încălzire generală. Program pus la dispoziţia noastră de Brian Nguyen, de la Brik Fitness, Redondo Beach, California. (brikfitness.com)

Indicaţii: Execută exerciţiile marcate cu litere în circuit.
 • 1A) Tracţiuni la bară cu priză îngustă, supinaţie 3 SET 3 – 6 REP
 • 1B) Împins înclinat cu gantere (1) 3 SET 5 REP
 • 1C) Stretching – genuflexiuni pe un picior, cu TRX (2) 2-3 SET 30 secunde fiecare picior REP
 • 2A) Fandări cu pudul – pentru fiecare picior (3) 3 SET 8 REP
 • 2B) „Flotări atomice” cu TRX (4) 4 SET 38 REP
 • 2C) Ramat inversat cu TRX 3 SET 12 REP
 • 2D) TRX SHELC (5) 3 SET 8 REP
 • 3) Ridicări de picioare din atârnat 2 – 3 SET 8 – 10 REP

(1) Execută câte cinci repetări la fiecare set, apoi mergi până la epuizare la al treilea şi ultimul set.
(2) Ţine-te de mânerele dispozitivului TRX, stai într-un picior, şi pune-ţi celălalt picior deasupra lui. Lasă-te în jos şi în spate, într-o genuflexiune adâncă.
(3) Treci pudul dintr-o mână în cealaltă, pe sub piciorul din faţă, în timp ce execuţi fandarea.
(4) Adoptă poziţia tipică pentru flotări, cu picioarele sprijinite în mânerele
dispozitivului TRX. Execută o flotare, aducând apoi genunchii spre piept, astfel încât în vârful mişcării şoldurile să fie orientate spre tavan.
(5) SHELC este un acronim pentru Supine Hip Extension Leg Curl/ Extensia şoldului cu flexia picioarelor, cu faţa în sus. Aşeazăte pe spate, cu ambele călcâie fixate în mânerele dispozitivului TRX. Execută extensia şoldurilor şi ridică-ţi corpul de pe podea, menţinând umerii pe podea. Flexează-ţi piciorele, aducând călcâiele spre glutei.

 

Foto: Dwayne Johnson si Mark Wahlberg – „Pain and Gain”

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dwayne Johnson (PAIN & GAIN)

Dwayne Johnson (PAIN & GAIN). NICI NU NE-AM PUTEA IMAGINA UN FILM CU O DISTRIBUŢIE MAI BUNĂ – DWAYNE “THE ROCK” JOHNSON ŞI MARK WAHLBERG JOACĂ ROLURI DE CULTURIŞTI ÎN PAIN & GAIN/ TRAGE TARE ŞI TE SCOŢI (2013).

Revista M&F i-a contactat pe cei doi actori pasionaţi de fi are pentru a discuta despre film, o comedie plină de acţiune bazată pe povestea adevărată a unui grup de culturişti din Florida, care pun la cale un plan de răpire. Cei doi ne-au povestit despre antrenamente, despre îmbătrânire, şi de ce personajele pe care le joacă sunt cele mai mari de până acum.

DWAYNE JOHNSON „THE ROCK” DESPRE MUSCLE & FITNESS

“Ştii, pentru mine, M & F a fost Biblia. Când eram copil, prima copertă pe care am văzut-o era cu Arnold în Conan – poza aceea în care era cu vopsea neagră pe faţă. Mai târziu, am avut onoarea de a discuta cu Joe Weider, în biroul lui din Woodland Hills (California – fostul sediu al revistei).”

DESPRE CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII CULTURIST

“Eu sunt multe lucruri, dar, în adâncul sufl etului, întotdeauna m-am considerat un culturist şi mă voi considera un culturist. Cel puţin în ceea ce priveşte antrenamentul, nutriţia şi plăcerea de a fi în sala de forţă. E ciudat – am avut privilegiul să joc fotbal American pentru echipe mari la Universitatea din Miami, cu antrenori grozavi şi coechipieri grozavi (Ray Lewis, de exemplu). După aceea am fost norocos să am o carieră în wrestling. Şi, bineînţeles, mai e şi cariera cinematografică. Dar principala constantă din viaţa mea a fost şi rămâne culturismul. Iubesc antrenamentele şi felul în care îmi pot transforma corpul prin munca fizică – exerciţiile cu greutăţi nu se demodează niciodată – şi o dietă corespunzătoare.”

DESPRE CUM A CRESCUT PE MĂSURA ROLURILOR

“A durat cam trei ani să ajung la dimensiunile actuale, şi a fost un proces lent şi constant, pentru că rolurile mele din filme cereau să fiu din ce în ce mai mare. În medie am crescut cu aproximativ patru kilograme pe an. Rolul din Fast & Furious 5 a venit când mă pregăteam pentru WWE, deci ăsta cred că a fost primul impuls pentru a ajunge la forma actuală. Apoi am filmat G.I. Joe, Pain & Gain, Fast & Furious 6.

Pot spune că am ajuns la acest nivel datorită faptului că am găsit un echilibru perfect între o furtună perfectă de filme – a fost o succesiune potrivită pentru evoluţia mea – şi antrenamentele pentru wrestling.”

DESPRE MATURITATEA MUSCULARĂ

“Când eram mai tânăr obişnuiam să citesc despre o chestie numită “maturitate musculară” şi să mă uit la poze cu tipi cu muşchi denşi, cu striaţii adânci. Mă întrebam când o să fiu şi eu aşa. Ei bine, încep să fiu şi eu aşa, şi-mi place la nebunie.”

DESPRE INSPIRAŢIE

“Când mă gândesc la eroii mei din adolescenţă – Arnold, Stallone, tatăl meu, Franco Columbu, Steve Reeves, Larry Scott, Albert Beckles – le sunt atât de recunoscător pentru ce-au făcut, şi apreciez atât de mult întreaga cultură legată de antrenamentele cu greutăţi. Oricât de nebunesc ar părea acest sport, ai nevoie de atât de multă disciplină şi dedicaţie. E ceva ce impune respect.”

DESPRE FILMĂRILE LA PAIN & GAIN

“Acţiunea se petrece la mijlocul anilor ’90, aşa că toţi poartă tenişi Otomix, pantaloni Zubaz şi tricouri ProSource. E o poveste incredibil de nebunească, întunecată, amuzantă şi adevărată. Dar, repet, e o poveste adevărată!

ANTRENAMENTELE LUI DWAYNE JOHNSON PENTRU PAIN & GAIN

Johnson se antrenează şase zile pe săptămână, concentrându-se de obicei asupra unei grupe musculare în fiecare zi. La 40 de ani, e un culturist experimentat, care se bazează pe instinct atunci când vine vorba de structurarea antrenamentelor. “În sală mă las ghidat de felul în care mă simt,” spune el, şi accentuează asupra concentrării complete. “Am mereu căştile pe urechi. Îmi ascult muzica preferată. Sunt concentrat 100%. Nu există nici un fel de timp irosit şi nici un fel de efort irosit când vine vorba de mine şi de greutăţi.”

Grupa preferată? Picioarele, pe care “The Rock” le antrenează sâmbăta, când are la dispoziţie mai mult timp.

Sistem 6 zile antrenament/1 zi pauză: * Îşi antrenează bicepşii şi tricepşii în aceeaşi zi * Preferă să facă 3 seturi per exerciţiu, în loc de tradiţionalele 4 *Îşi antrenează gambele de 3 ori pe săptămână.

UMERII LUI DWAYNE JOHNSON

Dwayne este un maestru al antrenamentului instinctiv, deci desi acesta este un bun exemplu de cum poate arăta antrenamentul lui pentru umeri, acesta poate fi complet diferit a doua zi. Vei observa că numărul de repetări este destul de ridicat, iar pauzele de numai 30–60 secunde, ceea ce menţine pulsul ridicat— o cale bună de a construe muşchi dar şi de a arde grăsimea şi de a menţine inima în formă.

EXERCIŢII

Împins cu gantere din şezând 3–5 SETURI 10–15 REP.
Ridicări prin înainte cu gantere sau haltera 3–4 SETURI 10–15 REP.
Ridicarea braţelor lateral cu gantere 3–4 SETURI 10–15 REP.
Ridicarea braţelor lateral din aplecat 3–4 SETURI 10–15 REP.
sau
Fluturări inverse la Pec-Deck 3–4 SETURI 20–25 REP.
Ridicarea umerilor 3–4 SETURI 8–10 REP.
Ridicarea umerilor cu gantere grele 3–4 SETURI 10–12 REP.
(fără seturi descrescătoare)

POŢI MIROSI CE GĂTEŞTE THE ROCK?

Fireşte, e un superstar al lumii wrestling-ului şi un actor de primă mână din Hollywood, dar ai observat că “The Rock” arată exact ca un culturist? (E o întrebare retorică). Cum reuşeşte? Colaborând cu un specialist în nutriţie şi condiţie fizică, culturistul profesionist din IFBB George Farah. Aruncă o privire la regimul adoptat de “The Rock”: dezvoltarea masei musculare, şi-ţi vei da seama că nici la masă nu poţi ţine pasul cu el.

DIETA LUI DWAYNE JOHNSON

MASA1. 300 g muşchi de vită, 2 ouă întregi, 2 căni fulgi de ovăz
MASA2. 240 g cod, 360 g cartofi dulci, 1 cană legume
MASA3. 240 g pui, 2 căni orez, 1 cană legume 240 g cod, 2 căni orez, 1 cană legume*, 1 lingură
MASA4. 240 g friptură vită, 360 cartofi copţi, salată de spanac
MASA5. 300 g cod, 2 căni orez, Salată
MASA6. 30 g cazeină, 1 omletă din 10 albuşuri, 1 cană legume (ceapă, ardei, ciuperci), 1 lingură ulei de peşte cu Omega 3.

NOTĂ:

 • “Fac cardio între orele 16–17, apoi iau 4–6 măsuri de aminoacizi.”
 • “După cardio mănânc micul dejun [Masa Nr. 1].”
 • “După micul dejun fac 90 minute antrenament cu greutăţi.”
 • “După antrenament iau 60 grame proteine din zer cu 15 grame de glutamină.”
 • “Treizeci de minute mai târziu consum 1 l de băutură cu carbohidraţi Gatorade.”

DESPRE PARTENERUL DIN FILM

“Mark este şi el un împătimit al culturismului. Iubeşte antrenamentele cu greutăţi la fel de mult ca mine, şi de aceea colaborarea cu el a fost mai mult decât plăcută. Mare parte dintre filmări s-au efectuat într-o sală de culturism, o replică a sălii Sun Gym, unde Daniel Lugo şi ceilalţi chiar se antrenau, aşa că profitam şi noi şi mai trăgeam de fi are când aveam un moment liber. Eu mă antrenam într-o parte a platoului de filmare, iar Mark în cealaltă. A fost nemaipomenit!”

DESPRE PĂSTRAREA FORMEI DE VÂRF

“Cea mai mare provocare pe care a reprezentat-o acest film a fost să-mi întruchipez personajul din punct de vedere fizic. Într-un fel, corpurile însele au fost personaje. Fiecare dintre noi a trebuit să-şi păstreze forma fizică încontinuu, timp de 12 săptămâni. Să-mi menţin dieta a fost una dintre cele mai mari provocări pentru mine, ca actor, până în momentul de faţă. A fost extrem de solicitant, de minuţios şi de greu de suportat. Dar va trebui să o iau de la capăt, pentru că mă pregătesc pentru rolul lui Hercule (filmul Hercule: Războaiele Tracice este programat să apară în 2014).

Link-uri

PAIN & GAIN (filmul)

Dwayne Johnson (PAIN & GAIN)

MARK WAHLBERG (PAIN & GAIN)

Autori: SEAN HYSON ŞI SHAWN PERINE – www.muscleandfitness.ro

Publicat pe

Mark Wahlberg (PAIN & GAIN)

MARK WAHLBERG (PAIN & GAIN). NICI NU NE-AM PUTEA IMAGINA UN FILM CU O DISTRIBUŢIE MAI BUNĂ – DWAYNE “THE ROCK” JOHNSON ŞI MARK WAHLBERG JOACĂ ROLURI DE CULTURIŞTI ÎN PAIN & GAIN/ TRAGE TARE ŞI TE SCOŢI (2013).

Revista M&F i-a contactat pe cei doi actori pasionaţi de fi are pentru a discuta despre film, o comedie plină de acţiune bazată pe povestea adevărată a unui grup de culturişti din Florida, care pun la cale un plan de răpire. Cei doi ne-au povestit despre antrenamente, despre îmbătrânire, şi de ce personajele pe care le joacă sunt cele mai mari de până acum.

MARK WAHLBERG DESPRE PREGĂTIREA PENTRU DESPRE PREGĂTIREA PENTRU PAIN & GAIN:

“De fapt, aveam de gând să fiu şi mai masiv decât sunt în film, dar în acelaşi timp mă pregătisem pentru filmările la Broken City şi regizorul vroia să fiu mai subţire. Cântăream 84–86 de kilograme, şi am coborât până la 75 de kilograme pentru rolul din Broken City, aşa că am început pregătirea pentru Pain&Gain de la o greutate mai mică decât cea obişnuită. Dar tot am reuşit să ajung la 96 de kilograme pentru Pain & Gain. Am luat o grămadă de Mass Gainer. E amuzant, tocmai fuseseră terminate suplimentele din propria mea linie pe când mă antrenam (gama de suplimente “Marked”), aşa că am folosit chiar produsele create de mine. Dar mâncam 10 mese pe zi. Adică mă culcam la 10 după ce mâncam cina şi mă trezeam la două noaptea să mănânc, deşi eram încă sătul de la ultima masă.

“Mă antrenam cinci zile pe săptămână – în principiu, întreg corpul era lucrat la fiecare antrenament. Începeam cu împins culcat, după aceea Genuflexiuni  şi fandări, şi după aceea o mulţime de exerciţii de şcoală veche. Chiar lucram la toate aparatele, pe rând. Câte un set la fiecare aparat, tot rândul de aparate. Plecam de la hotel în fiecare dimineaţă la 4:30 – chiar când se închideau cluburile de noapte din South Beach. Intram în sală chiar când se deschidea, la 5:00 dimineaţa, în fiecare zi.”

DESPRE MENŢINEREA FORMEI FIZICE PE PERIOADA FILMĂRILOR

“Ne antrenam chiar pe platoul de filmare tot timpul, pentru că era o copie a sălii Sun Gym, aşa că aveam sala chiar la îndemână marea parte a timpului. Un lucru care mi-a plăcut la Michael [Bay] e acela că nu-i plăcea să înceapă prea devreme. Aşa că aveam timp să merg la sală de la 5:00 la 6:00 dimineaţa, să mă întorc, să beau un shake proteic, să mănânc nişte pui la grătar, iar apoi să plec spre platoul de filmare pe la 8:30.

“Prânzul era grozav pentru că masa era copioasă şi după aceea puteam să trag un pui de somn sănătos. Nu porneam niciodată televizorul în rulotă. Singurele ocazii când se auzea vreun zgomot erau când mă trezeam din somnul de dupăamiază – începeam să urlu şi să ţip, şi să bat în pereţi – fiind în pielea personajului, Daniel Lugo.”

DESPRE PERSONAJUL LUI, DANIEL LUGO

“A fost o întreagă nebunie. De asemenea, nu m-am mai distrat mai mult la nici un film. A fost incredibil să întruchipez un personaj atât de interesant încă din paginile scenariului şi să îi adaug de la mine cunoştinţele despre sport şi experienţa şi dorinţa de a ajunge cât mai departe. Mai sunt de asemenea compasiunea şi implicarea, care conferă o anume sinceritate personajului.

Poţi face aşa un film într-un singur fel, şi anume învăţând să-ţi placă personajul pe care-l interpretezi, desi face lucruri rele. E o linie subţiere de demarcaţie care trebuie luată întotdeauna în seamă. Măcar tipii care devin victimele lui Lugo sunt, la rândul lor, destul de dubioşi. Deci, într-o anumită măsură, personajele au ajuns să-mi placă. “Platoul de filmare ne-a ajutat foarte mult să intrăm în pielea personajelor. A fost grozav să filmăm în sală. Aveam copii fidele ale tuturor aparatelor din sala originală. Intram şi începeam să trântim greutăţile şi să facem concursuri, lucruri de genul ăsta.”

DESPRE SUN GYM

“Originala Sun Gym, locul unde s-a desfăşurat povestea adevărată, nu mai există, dar au construit o copie destul de apropiată în Miami. Iată cât de autetică era: Într-o zi, un tip care fusese Mr. Florida mergea cu maşina prin zonă şi a fost surprins când a văzut panoul cu Sun Gym. Se antrenase acolo în anii ’90 cu toţi acei indivizi! A oprit, a intrat pe platou şi s-a prezentat, iar apoi totul s-a terminat incluzându-l în film. Apare într-o scenă filmată în sală. Noi, actorii, am avut astfel ocazia să vorbim cu el şi să culegem informaţii de la prima mână.”

DESPRE CUM ERA SĂ DEVINĂ CULTURIST

“Vărul meu – adevăratul Johny Drama (aşa cum a fost arătat în Entourage, serialul HBO produs de Wahlberg) – obişnuia să-mi spună că dacă nu voi reuşi în cariera de actor, aş putea să fiu culturist. Îmi povestea cum ar putea să mă îndrume să mă umflu ca un balon. Dar nu am putut să fac asta. Mi s-a spus că aş avea structura potrivită pentru culturism, dar că este foarte dificil să reuşeşti pentru că este o competiţie foarte dură.”

DESPRE ANTRENAMENTUL CU PARTENER VS. SINGUR

“Îmi place camaraderia care apare atunci când te antrenezi cu alţii. Dar viaţa mea s-a transformat drastic. Familie, soţie şi patru copii. Deci, pentru mine, atunci când călătoresc, pot merge la o sală şi să mă antrenez şi să fiu în acel mediu în care mă antrenez împreună cu alţii. Dar atunci când sunt acasă, trebuie să mă trezesc la 4:30 dimineaţa, să fiu la sală la cinci, să termin la 6:30 pentru a mă duce să-mi trezesc copiii. Până la urmă, mă antrenez foarte mult timp singur.”

DESPRE STILUL YO-YO

“Îmi place ideea de a face roluri diferite, care să mă solicite. Trebuie să mă întrebuinţez atât fizic cât şi mental pentru aceste filme, deci îmi place să pot să mă transform cât de mult posibil. Aşa cum am făcut la Boogie Nights, am slăbit la 63 kg, dar atunci aveam 25 de ani, aşa că a fost mult mai uşor, dar întotdeauna m-am antrenat mult. “Am trecut de la 75 kg pentru Broken City la 96 kg pentru Pain & Gain, iar apoi a trebuit să scad la aproape 82 kg în 30 de zile pentru a filma Lone Survivor. Aşa că m-am apucat de jucat baschet şi să alerg şi să fac căţărări şi alte chestii de genul ăsta. Am ajuns la circa 84 kg în 30 de zile. Aşa că după ce am terminat acel film eram complet epuizat şi mi-am luat o pauză. Doar am mâncat, am băut – tot ce am vrut – şi m-am schimbat la faţă. Dar într-o zi m-am dus la sală şi mi-am spus, Aoleu, cred că trebuie să reiau lucrul. Întotdeauna mă simt bine cănd mă antrenez.

“Aşa că astăzi m-am trezit la 4:30, am mers la sală la 5:00 după un mic dejun copios, m-am antrenat până la 6:30, am luat un shake, mi-am dus copii la şcoală, m-am întors acasă, şi am măncat doi burgheri de curcan.”

DESPRE ÎMBĂTRÂNIRE

“M-am apucat de ridicat greutăţi de pe la 16 ani, aşa că am avut parte şi de unele accidentări. La umeri şi spate. Când am început să mă antrenez tare din nou pentru Pain & Gain, a fost foarte plăcut să revin. Apoi începi să-ţi stabileşti nişte obiective. Obişnuiam să fac împins culcat cu 152 kg, aşa că mi-am spus, Trebuie să ajung iar la acaestă greutate. Făceam genuflexiuni  cu 182 kg, aşa că mi-am stabilit, Trebuie să ating din nou această greutate. Apoi iei greutatea aia în spate şi spui, Doamne, nu mai am 25 de ani.”

DESPRE COLABORAREA CU MICHAEL BAY

Momentan mă pregătesc pentru continuarea la Transformers (încă nu are un titlu), aşa că trebuie să slăbesc, să arăt mai degrabă atletic decât masiv. Mi-a plăcut foarte mult să fac Pain & Gain. Mă atrage modul de lucru al lui Michael Bay, am colaborat excelent.

DESPRE DWAYNE JOHNSON

Tipul ăsta e pur şi simplu un gigant. Ştiu că e greu de crezut, dar nu ne-am antrenat niciodată împreună pe perioada filmărilor, pentru că şi el e exact ca mine – când ajunge pe platoul de filmare, şi-a făcut deja antrenamentul, şi are gata pregătite 6–7 mese. Ne-am încurajat reciproc. Personajele pe care le interpretăm sunt complexe, interesante, şi totul a fost un efort de echipă.

DESPRE FILM

Trebuie să-ţi mărturisesc că e printre cele mai bune filme pe care le-am făcut vreodată. Când l-am convins în sfârşit pe Michael să-mi arate filmul şi mi-am adus nişte prieteni care nu citiseră scenariul au fost foarte impresionaţi, vorbeau într-una despre el. E un tip care lucrează la casa mea, are 57 de ani. Numele lui e Carlos – şi e într-o formă incredibilă. Se antrenează cu mine în fiecare zi. Dar e nebun după filme şi actorie, şi nu se putea opri din vorbit despre filmul ăsta.

CREŞTE CA MARK

Care este secretul din spatele uimitoarei transformări a lui Mark Wahlberg din Pain & Gain? Propria lui linie de suplimente—MARKED™—care a fost terminate chiar înainte de a-şi începe antrenamentele pentru rolul din film.

“Rolurile pe care le joc în filme îmi cer deseori să pun muşchi pe mine,” spune Wahlberg. „Aşa cum s-a întâmplat când am pus 18 kg de muşchi pentru PAIN and GAIN. Am vrut o linie de produse care să se potrivească uşor stilului meu de viaţă agitat şi care să răspundă cerinţelor antrenamentelor mele intense.” Apoi continuă, „Iată de ce m-am asociat cu câţiva experţi de vârf din această industrie cu care am creat linia de suplimente MARKED™. Şi pentru că îmi place să-i ajut şi pe alţii, donez o parte din vânzări fundaţiei mele Youth Foundation.”

Link-uri

PAIN & GAIN (filmul)

Dwayne Johnson (PAIN & GAIN)

MARK WAHLBERG (PAIN & GAIN)

Autori: SEAN HYSON ŞI SHAWN PERINE – www.muscleandfitness.ro

Publicat pe

TRAGE TARE ŞI TE SCOŢI (PAIN & GAIN)

TRAGE TARE ŞI TE SCOŢI (PAIN & GAIN). NICI NU NE-AM PUTEA IMAGINA UN FILM CU O DISTRIBUŢIE MAI BUNĂ – DWAYNE “THE ROCK” JOHNSON ŞI MARK WAHLBERG JOACĂ ROLURI DE CULTURIŞTI ÎN PAIN & GAIN/ TRAGE TARE ŞI TE SCOŢI (2013).

Este uimitor ce pot face muşchii pentru tine. Pe lângă îmbunătăţirea aspectului fizic, creşterea încrederii în forţele proprii şi prelungirea vieţii, te pot duce într-o mulţime de locuri pe care altfel nu le-ai putea vedea. Călătoria pe care muşchii săi i-au prilejuit-o lui Arnold Schwarzenegger e deja binecunoscută; nenumăraţi actori, muzicieni şi alţi indivizi cu diferite talente s-au folosit de antrenamentele cu greutăţi pentru a avansa în carieră sau pentru a-şi îmbunătăţi viaţa.

Mark Wahlberg şi Dwayne “The Rock” Johnson, două dintre cele mai mari staruri de la Hollywood, datorează foarte mult culturismului. Şi nu e interesant că după tot ce au realizat, după toate succesele înregistrate în lumea filmului, după toate încercările la care i-a supus cariera, s-au trezit amândoi făcând împreună într-un film ceea ce a început ca un simplu hobby, cu decenii în urmă? Culturism. Nimic mai natural. Pentru că dedesubtul strălucirii şi blitzurilor aparatelor de fotografiat, dedesubtul costumelor şi machiajului se afl ă un corp lucrat, rezultatul a ani întregi de antrenamente. În esenţă, Johnson şi Wahlberg sunt ca noi. Sunt culturişti.

Revista M&F i-a contactat pe cei doi actori pasionaţi de fi are pentru a discuta despre film, o comedie plină de acţiune bazată pe povestea adevărată a unui grup de culturişti din Florida, care pun la cale un plan de răpire. Cei doi ne-au povestit despre antrenamente, despre îmbătrânire, şi de ce personajele pe care le joacă sunt cele mai mari de până acum.

MARK WAHLBERG

NĂSCUT. 5 iunie 1971, Boston, Massachusetts

1987. Petrece 45 de zile în închisoare pentru atacarea unui om pe stradă. După eliberare, decide să-şi schimbe viaţa şi se apucă de culturism.

1991. Scoate albumul Music For the People cu grupul său Marky Mark and the Funky Bunch. Albumul se vinde în peste un milion de exemplare.

1994. Face primul său rol mare alături de Danny Devito in Renaissance Man.

1997. Are critici favorabile pentru rolul Diggler de star porno din Boogie Nights.

2003. Prietena lui de atunci (acum soţie) Rhea Durham naşte primul dintre cei patru copii ai lui Wahlberg.

1999-2004. Wahlberg înregistrează o serie de succese de box office, incluzând Three Kings, The Perfect Storm, Planet Of The Apes şi I Heart Huckabees.

2004. Produce HBO’s Entourage, inspirat de experienţele lui Wahlberg la Hollywood.

2007. Nominalizat pentru Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în The Departed (2006).

2011. Nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor cu rolul din său din The Fighter (2010).

2013. Wahlberg face echipă cu The Rock în Pain & Gain, şi este pentru prima oară pe coperta M&F.

DWAYNE „THE ROCK” JOHNSON

NĂSCUT. 5 mai 1972, Hayward, California

1991. Câştigă titlul naţional cu echipa de fotbal American The Hurricanes a Universităţii din Miami.

1995. Are o scurtă evoluţie în echipa Calgary Stampeders din Liga Canadiană de Fotbal.

1996-1998. Debutează în WWE cu numele de Rocky Maivia (o combinaţie a numelor de ring ale bunicului şi tatălui). Începe să se refere la el cu numele de “the Rock.”

1999. Este implicat în The Make-A-Wish Foundation, şi în doi ani îndeplineşte mai multe dorinţe decât orice alt participant.

2000. Este numit Make-A-Wish’s Man Of The Year. Este gazda emisiunii Saturday Night Live, care face să primească oferte de la studiouri de la Hollywood.

2002. Joacă în The Scorpion King, primul său rol principal.

2006. El şi soţia lui Dany Garcia donează 2 milioane de dolari Universităţii din Miami.

2010. Apare pe prima sa copertă M&F (Martie).

2013. Joacă în Pain & Gain alături de Wahlberg, şi apare a patra oară pe coperta M&F.

Link-uri

PAIN & GAIN (filmul)

Dwayne Johnson (PAIN & GAIN)

MARK WAHLBERG (PAIN & GAIN)

 

Autori: SEAN HYSON ŞI SHAWN PERINE – www.muscleandfitness.ro

Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (VI)

Dominare prin determinare (VI). Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

ANTRENAMENTUL

Antrenamentul lui Dwayne Johnson evoluează în permanenţă, pe măsura ce învaţă noi trucuri şi încearcă lucruri noi. Totuşi, ca regulă generală, Johnson antrenează grupele mari o dată pe săptămână, iar grupele mici (biceps, triceps şi gambe) de două ori. Începe fiecare exerciţiu cu seturi relativ uşoare, de până la 15 repetări, iar apoi scade numărul acestora pe măsură ce creşte greutatea. Ultimul set e descrescător, aproape la toate exerciţiile. Pauzele dintre serii sunt scurte (30–60 de secunde), pentru a-şi păstra condiţia fizică. În cele ce urmează, iată un antrenament tipic pentru umeri; durează circa o oră şi un sfert.
>> 10 minute de încălzire – alergare pe terenul de fotbal, sub soarele necruţător din Miami
>> Încălzire – rotări de braţe, în ambele direcţii, cu gantere de 2,5 kilograme

EXERCIŢIU/SETURI/REPETĂRI

Împins de la umeri cu gantere 3–5 10–15
Ridicări prin înainte cu haltera sau cu gantere 3–4 10–15
Ridicarea braţelor lateral 3–4 10–15
Ridicarea braţelor lateral din aplecat sau 3–4 10–15
Fluturări la aparatul pentru deltoizi posteriori
Ridicarea braţelor lateral 3–4 20–25
Ridicarea umerilor cu haltera 3–4 8–10
Ridicarea umerilor cu gantere grele 3–4 10–12 (fără set descrescător)

PIESELE PREFERATE PENTRU ANTRENAMENT ALE LUI JOHNSON – TOP 10

1. “’Till I Collapse” – Eminem
2. “Cult of Personality” – Living Colour
3. “Ghost” – 2Pac
4. “Enter Sandman” – Metallica
5. “Moment of Clarity” – Jay-Z
6. “Can’t Truss It” – Public Enemy
7. “A Country Boy Can Survive” – Hank Williams Jr.
8. “Where U From” -Trick Daddy
9. “Hell 4 a Hustler” – 2Pac
10. “I Stand Alone” – Godsmack

CARBURANT CA SĂ FII TARE CA O STÂNCĂ

Nu sunt prea mulţi tipi dispuşi să care după ei trei shakere diferite – sau rezultate ale unor sacrificii rituale – în geanta de antrenament, dar nici nu sunt prea mulţi tipi care să aibă fizicul lui The Rock.

ÎNAINTE DE ANTRENAMENT:

Proteină din zer
Beta-alanine
Un amplificator al oxidului de azot (NO)
Creatină
340 de grame de testicule de gorilă argintie, crude

ÎN TIMPUL ANTRENAMENTULUI:

Aminoaacizi cu lanţuri ramificate
340 de grame de sânge de cobră virgină, nenăscută

DUPĂ ANTRENAMENT:

Proteină din zer
Glutamină
Beta-alanină
Creatină
340 de grame de inimă proaspătă de leu, crudă

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (V)

Dominare prin determinare (V). Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

O FUNDAŢIE CU ADEVĂRAT PUTERNICĂ DWAYNE JOHNSON LE ÎNTINDE O MÂNĂ DE AJUTOR COPIILOR CARE AU NEVOIE DE EL

The Rock nu admite nici un fel de echivoc în ceea ce priveşte beneficiile aduse de antrenamentul cu greutăţi. El atribuie necondiţionat întreg succesul pe care l-a obţinut disciplinei învăţate în sala de antrenament. De fapt, este atât de convins de avantajele fitness-ului pentru sănătate încât a creat Fundaţia The Rock; pentru a oferi copiilor din toate mediile sociale şansa de a învăţa ce ştie el.

„Misiunea noastră este de a da putere şi motivaţie copiilor din întreaga lume pentru a se antrena,” spune Katie Kornfeld, directorul executiv al fundaţiei. „Credem că dacă încurajăm copiii să profite de această metodă de recreere încă de timpuriu, nu numai că îi vom încuraja să-şi menţină o bună condiţie fizică de-a lungul întregii vieţi, dar îi vom învăţa de asemenea importanţa stabilirii unor scopuri şi cum să depăşească obstacolele. Asemenea deprinderi sunt atributele unor buni conducători şi ale unor membri productivi ai societăţii.”

National Children’s Fitness Challenge

Pe plan naţional, fundaţia cooperează cu National Children’s Fitness Challenge pentru elaborarea programelor de educaţie fizică în şcoli. Pe plan internaţional, conlucrează cu alte fundaţii şi organizaţii de binefacere pentru construirea de locuri de joacă pentru copii, precum şi dotarea cu echipament sportiv şi oferirea de programe de antrenament comunităţilor defavorizate.

 Când mă antrenez, sunt complet transfigurat. sunt în starea mea cea mai brută. de obicei, saliva îmi sare din gură, tot corpul mi-e scăldat în transpiraţie şi câteodată tocmai am terminat de vomitat. toate aceste lucruri ar trebui să-ţi indice clar că nu e un moment bun pentru sporovăit, şi că ar trebui să mă ocoleşti. (Dwayne Johnson)

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (IV)

Dominare prin determinare (IV). Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

Gold’s Gym, Venice, California, vara anului 2003: Viaţa lui The Rock intrase în „Era Post – Scorpion King. E un superstar hollywoodian veritabil. Petrece foarte mult timp în Los Angeles, deci alegerea lui în ceea ce priveşte sala în care se antrenează este acea Mecca a culturismului, Gold’s Gym din Venice. Aici e locul unde s-au antrenat Arnold şi Franco, dar în zilele astea e plin de avocaţi şi de tipi cu scenarii în mână, iar regulile de etichetă impuse sunt deosebit de stricte. Nici faţa încruntată, transpirată din cauza efortului, nici mormăiturile sau scuipatul – şi nici mă-car vomitatul – nu mai opresc pe nimeni să se apropie.

„Sunt un mare fan al tău, Rock.” Căştile sunt date jos, o scurtă strângere de mână şi un “Mulţumesc, mă bucur,” iar apoi The Rock se apucă de setul următor. Acum apare un tip cu un copil. Căştile sunt din nou date jos. Durează de două ori mai mult, dar întotdeauna se opreşte pentru copii. După aceea vine altcineva. Johnson îşi scoate iarăşi căştile, urmează strângerea de mână şi mulţumirea. Dar tipul nu pleacă. „Deci aşa… ia spune-mi, Rock, cum a început totul pentru tine?”

Johnson avea două probleme în sală

Johnson avea două probleme în sală: marca personală a intensităţii antrenamentului îi speria de moarte pe clienţii obişnuiţi ai sălii, dar nu îi impiedica pe fanii cei mai îndârjiţi ai wrestlingului să se aşeze lângă el şi să le povestească mişcare cu mişcare meciul legendă din WrestleMania anului 1999. Aşa că a găsit o soluţie pentru ambele probleme.

„Când eram la echipa Vulturii din Philadelphia iar cei de la WWF veneau în Philadelphia pentru spectacolul de luni seară; Dwayne se antrena întotdeauna cu mine în sala de forţă a vulturilor,” povesteşte Kanavy. „Aveam un dispozitiv numit bară-capcană – arată ca un diamant mare în care păşeşti şi greutăţile sunt adăugate pe lateral, iar unii tipi făceau genuflexiuni cu el. Îmi amintesc că lui Dwayne i-a plăcut foarte mult şi s-a apucat de genuflexiuni împreună cu echipa. Înainte de a pleca, m-a întrebat de unde îşi poate cumpăra şi el aşa ceva. Pur şi simplu s-a îndrăgostit de aparatul acela.”

„Antrenamentul îmi permite să dau tot ce pot, mă face capabil să trec peste orice fel de dificultăţi…”

Antrenamentele cu greutăţi enorme, împreună cu unii dintre cei mai duri jucă-tori de fotbal din ţară cu doar câteva ore înainte de un spectacol de wrestling în care trebuie să te lupţi vreme de 30 de minute fără oprire, ar putea să pară o re- ţetă sigură pentru un dezastru. În loc de asta, a devenit o formulă de succes pentru Johnson. „Antrenamentele nu numai că aduc stabilitate fiecărei zile, ancorându-mă mai adânc în realitate, dar îmi dau şansa să mă conectez la o sursă nesfârşită de energie şi intensitate,” explică el. „Indiferent dacă lupt pe scena de la WrestleMania sau lucrez 16 ore pe zi pe platoul de filmare, antrenamentul îmi permite să dau tot ce pot, mă face capabil să trec peste orice fel de dificultăţi, zi şi noapte.”

În timp ce statutul de vedetă de cinema face ca lui Dwayne să-i fie greu să termine un set fără să fie deranjat, i-a deschis noi căi pentru a-şi pune în aplicare viziunea: îmbunătăţirea vieţilor copiilor prin mişcare şi o sănătate mai bună. Şi-a extins colaborarea cu Fundaţia Pune-ţi – O – Dorinţă, creând Fundaţia The Rock şi face echipă cu recunoscuta Fundaţie a Industriei de Divertisment. În 2009 a fost numit ambasadorul organizaţiei care luptă împotriva diabetului, Diabetes Aware.

„Se potriveşte perfect cu scopul nostru de a educa copiii”

„Se potriveşte perfect cu scopul nostru de a educa copiii. De a le da puterea să înţeleagă importanţa sportului şi a unui regim de viată sănătos”, punctează Johnson. „Diabetul este o boală provocată de un mod de viaţă nesănătos, şi poate fi prevenit prin educaţie, aşa că acesta a fost un parteneriat grozav.”

Interstate, nr. 95, Davie, Florida: În prezent. Johnson s-ar putea antrena în orice sală din lume, şi toată lumea ar fi gata să-i desfăşoare covorul roşu.

Are posibilitatea să-şi facă acasă o sală super-dotată, ca scoasă din emisiunea „Cribs” de pe MTV, dar nu o face. Ce caută el nu poate fi reprodus: are nevoie de o anume atmosferă. Vrea să fie acolo unde bărbaţii pot fi bărbaţi, unde poţi simţi transpiraţia şi mirosul ierbii de pe teren, unde camaraderia inundă fiecare secundă, fiecare repetare. Vrea să fie acolo unde antrenamentul e sacru. Aşa că în fiecare zi Johnson conduce aproape 100 de kilometri pentru a se antrena în sala de forţă a Universităţii din Miami.

Acum, sala celor de la Hurricanes nu mai este aceeaşi încăpere înghesuită, plină de transpiraţie, unde a învăţat Johnson să se antreneze, în 1990. Astăzi e un magnific centru de antrenament, completat de un vestiar botezat cu numele lui Dwayne „The Rock” Johnson, ca un omagiu adus lui John-son după ce el şi partenerul lui Dany Garcia au donat 3 milioane de dolari universităţii, cea mai consistentă donaţie fă-cută vreodată de un fost student departamentului de sport. „Universitatea din Miami este sanctuarul meu. Este casa mea. Aici mă pot antrena intens, fără nimic care să-mi distragă atenţia. De asemenea, am ocazia să menţin contactul cu antrenorii şi cu sportivii, iar acest lucru este important pentru mine,” spune Johnson.

Antrenamentele în Miami nu sunt singurul lucru care a rămas constant în viaţa lui Johnson

„Ştiu că sufletul şi inima lui sunt în sala asta de forţă. Pentru el, e un loc sacru,” spune şi Kanavy. „Pot paria că se antrenează mai intens când e în sala asta. Când se întoarce acolo şi vede toate lucrurile acelea familiare, emblemele de pe căştile de protecţie şi dungile verzi şi portocalii, se simte ca acasă, dar îl şi energizează.”

Antrenamentele în Miami nu sunt singurul lucru care a rămas constant în viaţa lui Johnson. Se asigură că apucă să ridice ceva greutăţi în fiecare dimineaţă înainte de filmări; fie că e o scenă din comedia proaspăt lansată Zâna Măseluţă (22 ianuarie 2010) sau un film intens de acţiune, ca Faster, care urmează să apară în curând. „Când lucram cu Robert de Niro la Bărbaţi de Onoare, se trezea la 5 dimineaţa să se antreneze şi să se pregătească mental pentru rol,” spune George Tillman, regizorul filmului Faster. „Dwayne face acelaşi lucru înainte de a filma o scenă. Cred că se pregăteşte spiritual pentru a intra în rol.”

În Faster, declară Tillman, Johnson are şansa de a aborda o întreagă varietate de emoţii, de la durere la furie şi apoi iertare. Dar, dincolo de orice, îi face praf pe toţi. „Uitaţi-vă la Clint Eastwood şi Steve McQueen. Erau bărbaţi adevăraţi, şi Dwayne e la fel,” explică Tillman. „Ne întoarcem la personaje macho în acest film, dar aceste personaje au şi o latură umană cu care oricine se poate identifica. Eu personal îl văd pe Dwayne ca pe o proiecţie a lui Steve McQueen.”

Johnson jură că nu are nici un fel de ambiţii politice pentru viitor

Spre deosebire de alţi exponenţi ai sportului cu greutăţi care au transformat celebritatea dobândită prin cinema într-o carieră politică. Johnson jură că nu are nici un fel de ambiţii politice pentru viitor. Misiunea lui e să creeze posibilitatea unei schimbări în bine pentru milioane de copii din lumea întreagă. „Apreciez politica, dar adevărata mea pasiune este legată de divertisment; fie că joc într-o comedie sau un film de acţiune, fie că sunt gazda emisiunii Saturday Night Live,” spune el. „Până la urmă, modalitatea prin care pot avea un impact asupra vieţii oamenilor, la nivel global, e divertismentul”.

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (III)

Dominare prin determinare (III). Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

„Vorbea numai despre cât de mult îşi dorea să joace fotbal profesionist”

La vremea aceea, o carieră în wrestling-ul profesionist nici măcar nu apărea pe radarul tânărului Johnson, la 21 de ani. Convins încă de la vârsta de 13 ani că odată şi odată va reuşi să atingă un statut care să-i permită să inspire pe alţii, era încredinţat că Liga Naţională reprezenta calea de urmat. „Vorbea numai despre cât de mult îşi dorea să joace fotbal profesionist. Făcea tot ce-i stătea în putinţă, atât în sala de antrenament cât şi pe teren, ca să-şi poată juca şansa cât mai bine. Nu vorbea despre wrestling pe vremea aceea,” spune Kanavy.

O sală de forţă, undeva în America, iarna anului 2000: Ca vedeta principală a WWF, The Rock petrece 250 de zile pe an călătorind. A învăţat să găsească o sală de antrenament în Dayton, Ohio, sau în Bakersfield, California, sau în orice oraş aterizează. Reuşeşte să aducă cu el aceea energie de uragan, vecină cu nebunia, în sălile liniştite, confortabile, dotate cu aer condiţionat. Când se antrenează scuipă, mormăie, are sindromul de tunel carpian. Pauzele dintre seturi nu sunt mai lungi de 30 de secunde; timp în care măsoară cu paşi repezi sala de antrenament, pregătindu-se să dezlănţuie iadul la următorul set. Fanii pot să prevadă la care sală urmează să vină vedetele lor favorite din wrestling, dar când văd expresia de pe faţa lui The Rock, aşteaptă până când acesta termină antrenamentul ca să ceară un autograf. Şi, odată ce The Rock termină, fiecare fan primeşte un autograf.

Campion Intercontinental

În toamna anului 1995, după ce a absolvit cursurile Universităţii din Miami, Johnson avea 7 dolari în buzunar şi un gust amar din partea refuzului dur primit din partea Ligii Canadiene de Fotbal. Pentru prima dată în viaţa lui, a căzut într-o depresie. S-a angajat la o sală Bally’s din Florida; şi munca într-un mediu legat de industria fitness l-a ajutat să-şi depăşească grava cădere psihică. A început să se antreneze pentru wrestling-ul profesionist, şi restul e istorie. Primul lui meci a fost pentru Federaţia Mondială de Wrestling (WWF); în martie 1996, în faţa celor 15.000 de fani din sala Corpus Christi, Texas. La trei luni după ce a semnat contractul oficial cu WWF a devenit campion intercontinental.

„Un lucru la care Johnson ţinea mai presus de toţi ceilalţi era să nu rateze nici un antrenament,” povesteşte Kurt Angle, fost campion WWF şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice la lupte libere. „Am călătorit în toată lumea, şi pot spune că The Rock este fără îndoială unul dintre cei care se antreneză cel mai intens. O mulţime de oameni din sală se opreau din orice făceau, doar ca să stea şi să-l privească pe Dwayne Johnson cum se antrenează.”

The Rock, un tip care nu a refuzat niciodată să dea un autograf

Antrenamentele efectuate permanent sub „lupa” privitorilor au dus la crearea unui anume dinamism, atât în rândul celor care îl urmăreau, cât şi în rândul celor care se antrenau în aceeaşi sală. Deci, iată-l pe The Rock, un tip care nu a refuzat niciodată să dea un autograf, insistând în acelaşi timp să-şi ducă până la capăt antrenamentul, în felul său propriu. Cei care îl urmăreau nu aveau de unde să ştie că ideea lui de paradis era o sală supraîncălzită, plină de 50 de tipi care urlă şi înjură în timp ce el face genuflexiuni cu aproape 200 kg. În atmosfera de la sala din Miami nu era loc de prea multă politeţe.

„Când mă antrenez, sunt complet transfigurat, sunt în starea mea cea mai brută,” explică Johnson. „În general, îmi sare saliva din gură, tot corpul mi-e scăldat în transpiraţie şi câteodată tocmai am terminat de vomitat. Toate aceste lucruri ar trebui să-ţi indice clar că nu e un moment bun pentru sporovăit, şi că ar trebui să mă ocoleşti.”

„Make-A-Wish”

Proaspăt dobândita celebritate nu prea l-a ajutat în antrenamente, dar a avut şi o parte pozitivă. În 1999, Johnson a început să-şi pună în practică viziunea, sperând să declanşeze o anume schimbare în lume. S-a implicat în activitatea fundaţiei „Make-A-Wish” („Pune-ţi o dorinţă”), deşi doar cuvântul „implicat” nu sugerează destul de exact tot ce a făcut. Într-o perioadă de doi ani a îndeplinit mai multe dorinţe decât orice alt membru, pentru această realizare primind şi marele premiu al fundaţiei în anul 2000.

„În fiecare seară, împreună cu fanii wrestling-ului, o mulţime de 20, 30 sau 40 de mii de oameni – pentru mine; aceasta a fost o experienţă incredibilă, electrizantă. Rezultatul acestui succes a fost că am reuşit să transfer această experienţă într-un plan mai personal, cu un impact deosebit pentru copiii grozavi şi familiile lor din cadrul fundaţiei „Pune-ţi o dorinţă,” spune el. „Am început să realizez că deţin o putere grozavă, şi că o pot folosi într-un mod minunat. A fost o mulţumire enormă pentru mine, pe plan spiritual şi emoţional.”

Viziunea lui prinsese viaţă.

 

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (II)

Dominare prin determinare (II). Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

„Dacă intrai în sala de forţă a universităţii din miami şi nu erai gata să concurezi, nu erai pregătit să stai drept şi să treci peste orice, indiferent de greutăţi, aveai toate şansele să-ţi calce cineva în picioare sentimentele – sau chiar pe tine”. (Brad Roll)  

 „Sala aceea de forţă era nemaipomenită”

Camera aceea nu era curată şi în mod sigur nu putea fi numită sofisticată, dar avea ceva care pentru Johnson conta mai mult decât orice: totul era cinstit, direct. Când bărbaţii sunt bărbaţi, când sudoarea curge în timpul efortului la care fiecare dă totul, iar caracterul fiecăruia se arată la fiecare repetare, apare un anume fel de adevăr brut, un adevăr curat, frumos.

„Sala aceea de forţă era nemaipomenită. Avea o energie care o făcea să fie un loc foarte special. Un loc sacru,” îşi aminteşte Johnson. „Erau tipi care făceau exerciţii pliometrice câte o oră şi jumătate, alţii care făceau genuflexiuni la suporţi, iar alţii împingeau din culcat. Toţi erau foarte concentraţi, determinaţi, şi mereu dispuşi să se ajute unul pe altul.”

Brad Roll, actualul antrenor-şef de forţă şi rezistenţă al celor de la Oakland Raiders, era directorului programului de antrenament la Miami pe când Johnson juca la Hurricanes. „Era un loc brutal, competitiv, în fiecare zi”, remarcă el. „Dacă veneai şi nu erai gata să concurezi – nu erai gata să stai drept şi să suporţi orice consecinţe, indiferent de greutăţi – aveai toate şansele să-ţi calce cineva în picioare sentimentele – sau chiar pe tine.”

Johnson avea 1,95 metri înălţime şi cântărea 107 kilograme, şi se pricepea la ridicat greutăţi

Ca proaspăt venit, Johnson avea 1,95 metri înălţime şi cântărea 107 kilograme, şi se pricepea la ridicat greutăţi. La 18 ani putea să împingă din culcat 200 kg şi să facă 33 de repetări cu 103 kg. Roll l-a remarcat imediat. „Elementul care îl diferenţia pe Dwayne de ceilalţi era o dorinţă intensă de a se autodepăşi, de a progresa. Făcea antrenamentul împreună cu echipa, iar apoi se întorcea noaptea şi ne chinuiam amândoi să alcătuim antrenamente care să-l ajute să devină şi mai bun. Dwayne nu-şi impunea absolut nici o limită, tot ce voia era să evolueze permanent, să devină altfel decât toţi ceilalţi.

Tom Kanavy, actualul antrenor-şef de forţă şi rezistenţă pentru echipa Minnesota Vikings, îşi făcea rezidenţiatul în sala de forţă de la Miami în 1993. El şi Johnson au devenit repede prieteni apropiaţi. „De la haltere la powerlifting, Dwayne putea să se apuce de orice,” îşi aminteşte Kanavy. „Era şi deosebit de atent la dezvoltarea forţei şi agilităţii picioarelor.”

Johnson făcea toate acestea doar pentru a deveni un apărător mai bun. Dar pe unde l-a purtat viaţa, toate aceste lucruri şi-au arătat roadele.

Instantaneu biografic

data naşterii: 2 mai 1972

locul naşterii: Hayward, California

reşedinţa actuală: California şi Florida

înălţime: 1,95 m/ greutate: 118 kg

ocupaţii: actor, filantrop, de 9 ori campion mondial WWF/E

selecţie de filme în care a jucat: The Mummy Returns,The Scorpion King, The Rundown, Walking Tall, Be Cool, Doom, Southland Tales, Gridiron Gang, The Game Plan, Get Smart, Race to Witch Mountain, Planet 51, Tooth Fairy, Faster…

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

Dominare prin determinare (I)

Dominare prin determinare (I)

Dwayne Johnson are o viziune, aceea de a crea o lume mai bună, şi are şi  soluţia: dă tot ce ai mai bun, indiferent ce faci.

Waikiki, Hawaii, vara anului 1984:

Dwayne Johnson este ţintuit sub o halteră de 60 de kilograme. Are 12 ani şi se antrenează pentru prima dată. Tatăl său, celebrul luptător profesionist Rocky Johnson, e mentorul lui la sala de forţă, iar tânărul Dwayne nu îşi doreşte nimic mai mult decât să îşi poată ridica haltera de pe piept. Nici nu o poate clinti.

În zilele de început ale wresting-ului profesionist, când banii erau mai puţini şi podeaua de sub saltelele din ring era mai tare, Rocky a devenit primul campion de origine afro-americană al Federaţiei Mondiale de Wrestling şi membru al primei echipe de campionat constituită în totalitate din sportivi de culoare. A fost de asemenea unul dintre primii luptători care au intrat în ring cu un fizic de culturist, lucru care i-a şi atras în mare măsură atenţia fanilor. Pe lângă faptul că era un un sportiv talentat – fusese înainte şi partenerul de antrenament al lui George Foreman – era foarte dedicat în privinţa antrenamentelor cu greutăţi, un punct forte pe care i l-a transmis şi fiului său.

Un adolescent încăpăţânat, Dwayne putea fi o adevărată provocare chiar şi pentru autoritatea impusă de Rocky, dar când era vorba de antrenament, cei doi erau întotdeauna în tandem. După acea sâmbătă când Dwayne nu a putut ridica cele 60 de kilograme, mai avea o săptămână până la următoarea sesiune de antrenament cu tatăl său.

„Nu voi uita niciodată senzaţia aceea că eşti prins sub bară,” spune Johnson. „Am făcut flotări toată săptămâna, şi sâmbăta următoare am reuşit să ridic greutatea. Am fost aşa de fericit.”

Când a împlinit 13 ani, Johnson avea deja mai mult de 1,82 cm înălţime şi cântărea 77 kg

A început să se antreneze zilnic la clubul local sau la World Gym în Waikiki, la o distanţă de 5 km de casă. Antrenamentul era unul de şcoală veche, incluzând o mulţime de împinsuri, genuflexiuni şi îndreptări. „Încă mă mai antrenez la fel: mişcări grele, de bază,” explică el. „Nu sunt genul care să facă flexii inversate alternative pentru antebraţe în timp ce stau pe o minge medicinală.”

Sala a devenit un refugiu, o evadare din lumea mică, plină de ameninţări cu evacuarea, a apartamentului cu un dormitor pe care îl împărţea cu mama sa, în timp ce tatăl se chinuia să-i întreţină, luptând în oraşe îndepărtate. Au fost timpuri grele, dar au fost şi cele care aveau să îi contureze destinul tânărului Dwayne. Avusese întotdeauna senzaţia că va putea influenţa oamenii, că îşi va dobândi propria voce în mulţime. Ridicarea barei de pe piept atunci clarificase exact modul în care urma să o facă.

„Când aveam 13 ani, mi-am dat seama că îmi pot controla destinul muncind din greu. ştiam că le am pe astea”, declară el, încordându-şi braţele. „Ştiam că am o pereche bună de mâini, şi că aveam să muncesc până nu mai pot, şi aveam să declanşez o schimbare în viaţa mea.” Atâta doar că nu ştia exact în ce direcţie să apuce.

Universitatea din Miami, Coral Gables, Florida, toamna 1990: Sala de forţă a Universităţii din Miami e mică şi încinsă. În comparaţie cu sălile de antrenament cât nişte palate ale unor universităţi rivale precum Notre Dame sau Florida, e jalnică. Dar pentru Johnson e perfectă. Camera înghesuită, plină de suporţi pentru genuflexiuni şi platforme olimpice pentru haltere, devine în curând un loc sacru pentru el. Erau numeroase momente când energia din sală atingea un nivel incredibil, iar atmosfera devenea un fel de ritual tribal. Muzica era dată tare, tricourile erau scoase, iar pereţii aproape că vibrau. Mirosul din sală era o combi-naţie de transpiraţie, pământ de pe terenul de fotbal şi uneori vomă. Toţi răcneau, dar lucrau împreună, ca o echipă. Şi insultele. Aceasta era Universitatea din Miami. Mereu se găsea cineva care, mai în glumă mai în serios, să te insulte.

 

Dominare prin determinare (I)
Dominare prin determinare (II)
Dominare prin determinare (III)
Dominare prin determinare (IV)
Dominare prin determinare (V)
Dominare prin determinare (VI)

Autor: MIKE CARLSON, Foto: IAN SPANIER  – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

 • Beta-Alanina

  Beta-Alanina Capsule 120caps

  113,00 lei
  Adaugă în coș
 • Maximum KREA-GENIC Powder

  Maximum KREA-GENIC Powder 554gr

  148,00 lei
  Citește mai mult
 • HZRD Shot Supliment cu L-citrulina și L-arginina

  10,50 lei
  Adaugă în coș
 • Premium Tribulus 90cps

  80,00 lei
  Adaugă în coș
Publicat pe Lasă un comentariu

PREFERATUL PUBLICULUI: The Rock

PREFERATUL PUBLICULUI: The Rock. DWAYNE JOHNSON ESTE CEA MAI MARE VEDETĂ DE CINEMA DIN LUME. LA PROPRIU ŞI LA FIGURAT. NUMĂRUL 1 DIN BOX OFFICE-UL AMERICAN PE 2013. ARE MUŞCHI ŞI HOTĂRÂRE PE MĂSURA INFLUENŢEI SALE, IAR ACEST LUCRU NE-A FĂCUT SĂ-L ALEGEM DREPT PERSONALITATEA SECOLULUI.

Fără mesagerul potrivit, mesajul nu înseamnă mare lucru. Acesta este unul dintre puţinele adevăruri care au rămas constante în lumea fitness-ului. La început, cei mai mari campioni ai acestui sport erau oameni pentru care condiţia fizică era un mod de viaţă, nu doar o afacere. Pionierii în acest domeniu, la începutul secolului 20, ca Bernarr Macfadden şi fondatorul revistei „Muscle&Fitness”, Joe Weider, au scris cărţi, au scos reviste, şi au creat produse care să se constituie într-o adevărată predică pentru o viaţă însufleţită de vigoarea fizică. Eforturile întreprinse de Weider şi Macfadden au găsit ecouri în cadrul unei audienţe globale, influenţând pozitiv milioane de oameni.

###

Pe la mijlocul secolului 20 a apărut o nouă categorie de promotori ai fitness-ului. Folosindu-se de avantajul creat de dezvoltarea rapidă a televiziunii. Jack LaLanne a încurajat o naţiune întreagă să se ridice de pe fotolii şi să-l urmeze într-o procesiune de sărituri şi îndoiri de genunchi (le cunoaştem astăzi drept „genuflexiuni”). Foarte curând, alţii aveau să-i calce pe urme, apelând la televiziune şi video ca sa distribuie acelaşi mesaj. Cu toţii erau hotărâţi să reuşească, promovând plini de convingere acest nou stil de viaţă. Au devenit vedete ale căror identităţi publice erau sinonime cu sportul pe care îl practicau. În anii ’80, însă, lucrurile au luat o întorsură radicală.

Când Arnold a făcut trecerea de la un idol al culturismului la actor, publicul a descoperit o personalitate care nu reprezenta doar un model pentru practicanţii fitness-ului, ci şi o vedetă de cinema autentică. Prin personajele sale dure şi replicile de neuitat, Arnold a redefinit noţiunea de vedetă, atât în culturism, cât şi în actorie. Spre deosebire de predecesorii săi, nu a fost nevoie să ne facă să ne simţim vinovaţi de lipsa noastră de activitate fizică pentru a merge la sală, nu a fost nevoie să ne amăgească cu vreo promisiune. Deodată, toţi am vrut să mergem, de bună voie, pentru că asta făcea şi cea mai mare vedetă de cinema. Brusc, antrenamentele au devenit interesante.

Secolul 21

Când am trecut în secolul 21, iar Arnold şi-a aţintit privirea asupra unei cariere politice, a lăsat două uşi deschise: una pentru viitorul rege al filmelor de acţiune, iar cealaltă pentru cel care va reprezenta fitness-ul în toată lumea. În mod clar, era nevoie de un bărbat adevărat pentru a intra pe oricare dintre cele două uşi, darămite pe amândouă?! Era nevoie de cineva de talia lui Arnold. Dar chiar când părea că nimeni nu dispune de calităţile necesare – sau de curajul de a face aşa ceva – Dwayne „The Rock” Johnson, cu un zâmbet superior agăţat de colţul gurii, şi cu o sprânceană uşor ridicată, a intrat pur şi simplu pe ambele uşi, distrugând şi tocul uşilor cu umerii săi gigantici.

###

Este foarte nimerit ca Johnson să facă acest lucru. Viaţa lui Johnson pare să fie o reflexie în oglindă a vieţii lui Arnold. Ambii au început de jos, şi ambii au ajuns cunoscuţi datorită faptului că au excelat într-un domeniu (Arnold înculturism, Johnson în wrestling-ul profesionist). Ambii au reuşit să-şi folosească acest success pentru a da lovitura în lumea cinematografiei. Ambii datorează totul antrenamentelor dure din sală.

Chiar dacă Arnold a reuşit mereu să treacă la un alt nivel, avansând mereu, a rămas credincios începuturilor sale, şi a păstrat legătura cu „rădăcinile”. Este editor executiv la revista MUSCLE&FITNESS, iar concursul organizat de el, Arnold Classic, continuă să se dezvolte, cucerind întregul mapamond.

WWE

În mod similar, Johnson a rămas cu un picior în lumea wrestling-ului. S-a întors în WWE – chiar dacă nu cu „normă întreagă” – pentru a fi vedeta ultimelor două ediţii WrestleMania. Ca şi în cazul lui Arnold, combinaţia de calităţi care îl caracterizează pe Johnson (carismă, inteligenţă, prezenţă de spirit şi atribute fizice deosebite) l-a ajutat şi pe acesta din urmă să devină cunoscut unui public care depăşeşte acum cu mult numărul fanilor săi de la începuturile wrestlingului. A devenit un adevărat idol pentru o întreagă generaţie.

###

Într-un sondaj efectuat recent, în care cititorii au fost rugaţi să-şi voteze preferatul pentru coperta revistei, Johnson şi-a spulberat concurenţa. Întrebaţi de ce l-au ales, cititorii au oferit răspunsuri gen: „E un tip dur, intens,” „E adevărat” şi „E The Rock – e un motiv suficient.

”Dar Johnson a făcut mult mai mult decât să câştige un concurs de popularitate. Ce iubim la el e că, dincolo de toate lucrurile pentru care e cunoscut în întreaga lume? E în primul şi în primul rând un împătimit al culturismului. Respiră stilul de viaţă promovat prin toţi porii, antrenându-se cu o fervoare aproape religioasă tot anul. E imposibil să separi identitatea sa de fizicul său incredibil. Statutul său de vedetă a fitness-ului – mai exact, a culturismului – a adus acest sport în atenţia publicului. Este cea mai vizibilă reclamă vie – în sală şi în afara ei – şi consecvenţei, precum şi imaginea forţei fizice.

Cu toate acestea, Johnson contrastează puternic cu lumea Hollywood-ului în care acum îşi face un nume. Epoca vedetelor de acţiune cu un fizic impozant, în care Arnold şi contemporanii săi au prosperat, a venit şi a trecut. Când s-a terminat, super-puterile generate pe calculator au luat locul muşchilor.

Arnold şi Stallone s-ar putea să mai apară la cinematografe, dar vor fi de asemenea primii care să recunoască un lucru: cel mai mare impact asupra vânzărilor de bilete la cinema îl au tinerii care se duc să vadă un film ori de câte ori se plictisesc, şi care sunt mult mai impresionaţi de diversele falsuri create pe computer decât de cineva care ar putea împinge cu picioarele o maşină în viaţa reală.

Hollywood si The Rock

Lumea cinematografiei de astăzi este foarte diferită de cea care exista în urmă cu 20 de ani. În prezent, actorul principal, în special în filmele de acţiune, nu mai e atât de musculos sau nu mai e într-o formă fizică atât de bună cum era înainte.

În afară de excepţiile pe care le celebrăm  – adevăraţii tipi cu muşchi – Hugh Jackman, Joe Manganiello sau Terry Crews; există o duzină de tipi slăbănogi, care cântăresc 70 de kilograme. Care devin sex-simboluri pentru simplul motiv că joacă în ultima adaptare cinematografică a vreunui roman de dragoste de factură paranormală.

###

Faptul că Johnson – un culturist de şcoală veche, care arată de parcă ar fi la câteva săptămâni distanţă de a păşi pe scena vreunui concurs – nu doar că supravieţuieşte în acest nou peisaj cinematografic hollywoodian, dar se bucură de un succes imens, ne face să avem nevoie de un astfel de erou, acum mai mult decât oricând.

În 2013, filmele lui Johnson au adus încasări de 1,3 miliarde de dolari. Asta l-a transformat în numărul unu, la mare distanţă de toţi ceilalţi. Carisma pe care o degajă Johnson desfiinţează toate stereotipiile negative despre lumea antrenamentelor cu greutăţi. Puterea exemplului său personal reprezintă o puternică armă de convingere; îţi dă credinţă în ideea că dacă munceşti din greu pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.

Acolo, undeva, se află viitorul The Rock, care va apuca viaţa de piept şi va încălca regulile. Îşi va croi propriul drum spre succes, şi va inspira milioane de oameni să ridice greutăţi. De aceea este Johnson atât de important. Are capacitatea de a descătuşa potenţialul celorlalţi, fără să fie nevoie măcar să rostească vreun cuvânt. Suntem fericiţi să facem onorurile pentru el, şi să-l numim Personalitatea Secolului.

EL ESTE CEA MAI VIZIBILĂ RECLAMĂ VIE PENTRU VIRTUŢILE MUNCII GRELE, CONSECVENŢEI, PRECUM ŞI IMAGINEA FORŢEI FIZICE ÎN LUMEA DE AZI.

Autor text: Matt Tuthill

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

Antrenează-te ca Dwayne Johnson

Antrenează-te ca Dwayne Johnson. Pe vremea când toată lumea îl cunoştea doar ca „The Rock,” Dwayne Johnson muncea încă din greu la fundaţia fizicului său incredibil, cu o divizare clasică a antrenamentelor pe grupe de muşchi. Construieşte-ţi şi tu fundaţia cu acest program pe cinci zile, pe care Dwayne Johnson l-a folosit în perioada când a filmat The Scorpion King/Regele Scorpion(2002). Îşi antrena abdominalii de două ori pe săptămână, făcând crunch pe mingea medicinală, patru seturi a 25 de repetări, ţinând un disc pe piept.

ZIUA 1 – DELTOIZI

 • Împins de la pieptdin şezând 3(seturi) 21(repetări) 60, 65, 70 (greutate)
 • Fluturări laterale cu gantere 3(seturi) 8(repetări) 14 (greutate)
 • în super set cu
 • Ridicări frontale cu gantere 3(seturi) 8(repetări) 14 (greutate)
 • Fluturări din aplecat la cablu 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 18 – 36 (greutate)
 • Ridicări de umeri la aparatul Hammer Strength 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 222 – 204 (greutate)
 • Exerciţii pentru musculatura gâtului, câte o serie în fiecare direcţie, la aparat 4 (seturi)12(repetări) 20 (greutate)

ZIUA 2 – SPATE

 • Tracţiuni la helcometru cu priză largă 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4 (repetări) 55 – 110 (greutate)
 • Tracţiuni la helcometru cu priză îngustă 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 55 – 110 (greutate)
 • Ramat cu un brat la aparat, din şezând 4(seturi) 12 (repetări – pentru fiecare parte)122 (greutate)
 • Extensii pentru lombari 4 (seturi)15, 15, 12, 12(repetări) 11 – 20 (greutate)

ZIUA 3 – PICIOARE

 • Presă pentru picioare* 4(seturi) 25, 20, 18, 16/25(repetări) 123 – 204 (greutate)
 • Fandări la culisant 4(seturi) 8(repetări – pentru fiecare picior) 61 (greutate)
 • Flexii pentru femurali** 4(seturi) 12, 10, 8, 6/ 12(repetări) 36 – 50 (greutate)
 • Ridicări pe vârfuri din stând 6(seturi) 16(repetări) 100 (greutate)

*Ultimul set este descrescător, de la 204 la 123 de kilograme.

**Ultimul set este descrescător, de la 50 la 36 de kilograme.

ZIUA 4 – BRAŢE

 • Flexii alternative cu gantere 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 15 – 35 (greutate)
 • Flexii Scott la aparat* 6(seturi) 12, 10, 8, 6, 21, 21(repetări) 23 – 46 (greutate)
 • Extensii pentru triceps la helc.** 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 20(repetări) 27 – 54 (greutate)
 • Extensii deasupra capului, la cablu 4 (seturi)12, 10, 8, 20(repetări) 23 – 41 (greutate)
 • Extensii pentru triceps la cablu, priză inversă 2(seturi) 15, 15(repetări) 18 (greutate)
 • *Ultimele două seturi sunt “21”: 7 repetări pe porţiunea
 • superioară a mişcării, 7 repetări pe porţiunea inferioară a
 • mişcării, 7 repetări complete.

**Ultimul set este descrescător.

ZIUA 5 – PIEPT

 • Împins înclinat cu gantere 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 34 – 54 (greutate)
 • Împins culcat cu gantere 5(seturi) 12, 10, 8, 6, 4(repetări) 34 – 54 (greutate)
 • Crucea la cabluri 4 (seturi)12 27(repetări – pe fiecare parte) (greutate)
 • în super set cu
 • Flotări la paralele 4(seturi)15 (greutate)

Recomandari WEIDER: