Publicat pe

Mituri în dieta sportivilor

Mituri în dieta sportivilor. Dacă sunteți sportiv și vă faceți griji cu privire la dieta dvs., este destul de probabil să aveți diferite versiuni despre ceea ce este bun sau este indicat pentru a atinge unele obiective sau altele… câștigă masă musculară, îmbunătățește performanța sportivă, definește… Noi vom vorbi despre cele mai comentate mituri din dieta sportivilor.

Dacă, pe lângă faptul că sunteți preocupat de nutriție, practicați un sport de forță, este foarte probabil ca multe concepte să vă fie în cap și da, îmi pare rău să vă spun că – dacă nu sunteți profesionist în nutriție – unii dintre voi greșesc. Conceptele ori sunt învechite ori sunt produsul propriei experiențe trăite – iar cultura conform căreia alimentația este fundamentală pentru atingerea obiectivelor în sporturile de forță nu are întotdeauna o abordare adecvată.

Cu aceast articol îmi permit să clarific unele dintre conceptele care din punctul meu de vedere sunt cele mai greșite.

„Mâncarea mai multor proteine ​​vă va face să câștigați mai mult mușchi. De asemenea, dacă mănânci mult, nu contează… Acest lucru nu este stocat sub formă de grăsimi”

  • FALS: o dietă cu mai mult de 2 g de proteine ​​pe kg de greutate nu vă va ajuta să câștigați mai multă masă musculară și vă poate face să depozitați substanțe reziduale care pot fi toxice. Orice exces de energie indiferent de originea sa (carbohidrați, proteine ​​sau grăsimi) – mai devreme sau mai tarziu – va ajunge să se acumuleze sub formă de grăsime.

„Dacă doriți să câștigați masa musculară și să pierdeți grăsime (acestea sunt două obiective opuse)… mai întâi va trebui să câștigi masa musculară și apoi să pierzi grăsime”

  • FALS: unul dintre cele mai comentatele mituri din dieta sportivilor. Este adevărat că câștigarea masei musculare necesită un echilibru energetic pozitiv și pierderea grăsimilor un echilibru negativ. Cu toate acestea, cu o dietă reglementată corespunzător și în ciuda vitezei de creștere a masei musculare, puteți atinge ambele obiective simultan. Asta, ar fi mai recomandabil din punct de vedere al sănătății. Fii clar cu privire la obiective, nu totul merge pentru toată lumea.

Creatina monohidrat este dăunătoare pentru rinichi și vă va face să vă umflați”

  • FALS: Unul dintre suplimentele care este cel mai garantat pentru a fi eficient în sporturile de forță este tocmai creatina monohidrat. Aceasta face parte dintr-o cale metabolică care vă va oferi mai multă putere în sala de gimnastică. Acest lucru contribuie la o stimulare mai mare la nivelul fibrei musculare și, în cele din urmă, la o hipertrofie mai mare. Este, de asemenea, o substanță activă din punct de vedere osmotic, care va permite fibrelor musculare să aibă mai mult spațiu pentru a crește. O puteți lua fără nicio problemă în perioade de 3 sau 6 luni. Apoi, odihniți-vă două până când începeți din nou.

„Nu consuma carbohidrați după șase după-amiaza”

  • FALS: consumul de carbohidrați este la fel de important ca și consumul de proteine ​​dacă obiectivul dvs. este să câștigați masa musculară, deoarece este „benzina” pe care mușchii dvs. o folosesc pentru a exercita. Consumul de carbohidrați este esențial pentru a putea performa în sala de sport. Nu ar trebui să existe o limitare a programelor de consum, ci mai degrabă o doză zilnică care va depinde de obiectivele și compoziția corporală a fiecăruia. Dacă te antrenezi după-amiaza, consumul de carbohidrați după-amiaza și la cina este esențial.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SĂNĂTATE: INTESTINELE

SĂNĂTATE: INTESTINELE. Ai auzit vreodată că „al doilea creier” nostru este ascuns în intestinele noastre? Afirmație ciudată, sigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, pe lângă cele mai frecvente efecte ale stresului și oboselii asupra intestinului însuși, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, absorbția macro și a micronutrienților, de fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentatie (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală) .

Deci, ce trebuie făcut pentru a ne menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi foarte simple:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese (uneori nu vă va ucide) și alegând alimente care nu sunt prea procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru calea corectă;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenti lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a văzut că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă fac să înțelegeți cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați, îngrijiți-l și calitatea vieții dvs. va creste.

Ultima notă IMPORTANTĂ: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Autor: Weider

Recomandari WEIDER:

  • oat bar

    Oat bar

    6,50 lei
    Selectează opțiunile
  • probiotice pentru sportivi

    MICROBIOTIC SPORT IMMUNE 30caps

    59,00 lei
    Adaugă în coș
  • APPLE CIDER VINEGAR 50 gummies

    51,00 lei
    Adaugă în coș
  • WEIDER MICROBIOTICS 30plicuri

    78,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Vârful glicemic

Vârful glicemic. În prezent, toată lumea devine din ce în ce mai conștientă că bunăstarea generală trece prin doi factori foarte importanți:

  1. Un stil de viata sanatos
  2. O dieta echilibrata

Datorită acestui fapt, dacă pe de o parte procentul persoanelor supraponderale sau obeze este foarte mare, pe de altă parte există un număr tot mai mare de persoane care încearcă să prevină problema. În principiu, acest lucru – se face acționând asupra cantității de alimente (scăzând-o) și asupra cantității de calorii arse (cu activitate fizică).

Acesta este deja un început bun, dar este, de asemenea, foarte important să acordați atenție calității alimentelor pe care le consumați și nu doar cantității. Calitatea afectează și procesul de acumulare a grăsimii corporale.

Unul dintre procesele principale, principalul în opinia mea, este cel care reglează tendința nivelului de glucoză din sânge în timpul zilei. Prin urmare, este necesar să aflați mai multe despre așa-numitele „vârfuri glicemice”, care sunt responsabile pentru acumularea de exces de grăsime corporală.

CE ESTE VÂRFUL GLICEMIC?

Vârful glicemic este definit ca și cantitatea maximă de zahăr din sânge care se înregistrează după fiecare masă, mai ales atunci când aceasta conține o cotă de carbohidrați!

CUM CREAȚI UN VÂRF GLICEMIC?

Când mâncați alimente care conțin carbohidrați, acestea sunt digerate în tractul gastrointestinal, transformate în glucoză și absorbite. Când este absorbit în fluxul sanguin, apare o creștere a nivelului de zahăr din sânge (nivelul de glucoză în sânge)…

CARE SUNT EFECTELE VÂRFULUI GLICEMIC?

Când glicemia crește, pancreasul nostru produce imediat INSULINĂ pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Pentru a face acest lucru, insulina funcționează:

  • Prin promovarea utilizării glucozei în toate celulele corpului;
  • Stimulează acumularea excesului de glucoză sub formă de grăsimi (trigliceride) în țesutul adipos;
  • În cele din urmă, insulina, stimulată de vârfuri glicemice; gestionează abundența resurselor energetice; stocând glucoza sub formă de grăsime și blocând utilizarea rezervelor.

Cu cât se înregistrează vârful glicemic mai „ridicat”, cu atât este mai mare cantitatea de insulină produsă, care va aduce nivelul zahărului din sânge la valori chiar mai mici decât în ​​mod normal.

Această scădere rapidă are două efecte asupra corpului nostru:
  • o mare parte din glucoză nu este utilizată, dar se acumulează imediat sub formă de grăsime în țesutul adipos;
  • o revenire prea rapidă la niveluri scăzute de zahăr din sânge reprezintă o situație de lipsă de combustibil pentru organism și, prin urmare, determină senzația de apetit, de unde și aportul suplimentar de alimente.
Acest lucru creează un cerc vicios:
  • cu cât este mai absorbită glucoza, cu atât este mai mare vârful glicemic;
  • cu cât vârful glicemic este mai mare, cu atât va trebui să consumi mai multe alimente într-un timp scurt.

Este de la sine înțeles că acest lucru duce la un exces de aport caloric și un exces de acumulare de grăsimi.

Prin urmare, dacă înveți să-ți controlezi vârful glicemic; poți controla acel sentiment enervant de foame care afectează mulți oameni și aportul excesiv de calorii.

Dar cum să-l controlezi?

Principala modalitate este de a alege alimentele cu un indice glicemic și o încărcătură mai mici (carbohidrați întregi, fructe decojite, legume și leguminoase bogate în fibre); care produc o creștere mai mică a nivelului de glucoză din sânge și un răspuns mai mic la insulină; alături de această metodă, care este ușor de aplicat de toată lumea, există posibilitatea de a utiliza suplimente specifice capabile să acționeze:

  • privind digestia glucidelor;
  • privind absorbția carbohidraților;
  • asupra modulației vârfului și a efectelor sale.

În acest scop, Weider a formulat un produs inovator, care urmează să fie comercializat în curând, conținând o moleculă patentată exclusiv, care acționează asupra celor trei efecte menționate mai sus pentru a promova o mai bună slăbire și o mai bună „gestionare” a programelor de slăbire care întreprind.

Autor: E.M.

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • capsule pentru slabit

    Fat burner Big 300cap

    80,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Grăsimile sunt sănătoase?

Grăsimile sunt sănătoase? Mulți pacienți mă întreabă adesea despre rolul grăsimilor într-o dietă sănătoasă, deoarece au auzit sau citit că nu ar trebui să le consume pentru a evita acumularea lor în organism. Ei bine, atâta timp cât majoritatea grăsimilor consumate sunt din surse sănătoase și, evident, acordând atenție cantităților, acestea pot fi încorporate într-un plan de alimentație sănătoasă, chiar și pentru pierderea în greutate.

Ce sunt grăsimile sănătoase?

Grăsimile sănătoase sunt cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Grăsimile polinesaturate conțin acizi grași omega 3 și omega 6. Studii științifice recente arată că grăsimile mononesaturate pot reduce bolile cardiovasculare cu 30%.

  • Grăsimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și care stau la baza dietei mediteranene. Aceste grăsimi sănătoase sunt și o sursă bogată de vitamina E. Grăsimine mononesaturate se regasesc în: măsline, avocado, nuci, migdale, caju, semințe de susan, semințe de dovleac, ulei masline, ulei de canola sau uleiuri din nuci.
  • Grăsimile polinesaturate se regasesc în general în uleiurile vegetale și sunt renumite pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor, mai ales atunci cand sunt consumate în locul grăsimilor saturate. Acizii grasi Omega 3 fac parte din categoria grăsimilor polinesaturate și se regăsesc în peștele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar și în semințele de in și nuci.

Omega 3 ne ajută:

  • Menține funcționarea adecvată a creierului
  • Scade inflamația
  • Poate reduce simptomele depresiei, demenței, cancerului, artritei etc…

Grăsimile sunt foarte importante într-o dietă sănătoasă:

  • Ele oferă corpului nostru un strat protector care ne izolează organele
  • Mențin temperatura normală a corpului
  • Ne ajută să digerăm vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K
  • Păstreză sănătoase celulele, hormonii, țesuturile, părul, pielea și unghiile
  • Acesta furnizează componenta structurală a multor membrane celulare, care sunt esențiale pentru dezvoltarea celulară și care transportă rapid diferite mesaje (hormoni) prin corpul nostru.

Atenție la excesul de Omega 6!

Uleiurile vegetale (cum ar fi soia, floarea-soarelui, porumbul, semințele de bumbac, uleiul de susan etc.) au un conținut ridicat de acizi grași omega 6, care, deși își îndeplinesc funcția, sunt consumați în prezent în exces, mai ales în comparație cu omega 3 conform unui USDA (Raportul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite), americanii ingeră aproape 20% din caloriile lor din ulei de soia din cauza consumului ridicat de alimente ultraprocesate.

Dar care este problema?

Omega 6 este proinflamator, iar inflamația din organism poate fi un factor în creșterea riscului de boli de inimă. De fapt, un aport ridicat de omega 6 a fost asociat cu o creștere a bolilor inflamatorii. Pe de altă parte, studiile arată că o proporție mai mică de omega 6 și o proporție mai mare de omega 3 pot reduce riscul de boli cronice.

Cum putem reduce consumul de omega 6?

Consumați produse neprelucrate sau prelucrate minim. Evitarea sau reducerea alimentelor ultraprocesate va preveni consumul excesiv de omega 6, deoarece acestea sunt foarte abundente în acest tip de alimente.

Este recomandabil să includeți grăsimile într-o dietă sănătoasă pentru pierderea grăsimii corporale?

Da, în funcție de cantități, puteți include grăsimi sănătoase în ziua dvs. De fapt, ele oferă mai multă sațietate, un gust și o textură mai bune la mese, motiv pentru care dieta va fi mai variată și mai apetisantă…

Dar cât pot mânca?

Acest lucru va depinde întotdeauna de stilul tău de viață, de obiectivele tale fizice și de sănătate, de digestia ta, de nivelul tău de activitate fizică și exercițiu și de genetica ta. Cu toate acestea, controlând porțiile și cantitățile, le puteți include în toate mesele și chiar în gustări. Depinde, desigur, de proporția de proteine ​​și carbohidrați.

Ceea ce este adevărat este că, la fel cum puteți acumula grăsimi consumând un exces de grăsimi sănătoase, puteți acumula grăsimi cu proteine ​​sau carbohidrați (consumându-le în exces).

Cum le putem include? Exemplu de cantități recomandate pe zi:

Mic dejun: 1 linguriță de ulei de măsline
Gustare: o mână de nuci
Mâncare: Includeți semințe de floarea-soarelui în salată
Cina: ½ unitate de avocado copt cu un ou

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dieta „completă” de post

Dieta „completă” de post. În fiecare zi aud și văd, în special pe rețelele de socializare, noi diete miraculoase care promit să te facă să slăbești într-un timp scurt și fără consecințe. Ceea ce am învățat este că: NU EXISTĂ DIETE MIRACULOASE. Dacă vrei să slăbești într-un mod sănătos, trebuie să te bazezi pe nutriționist/dietetician și un antrenor personal – expert în domeniu.

Dieta „completă” de post

După scurta introducere, am sa fac referire la studiile profesorului Massimo Valverde, endocrinolog și farmacolog cu privire la una dintre diete – dieta „completă” de post. Acesta dieta este diferită de postul intermitent sau de dieta care mimează postul.

Acest stil de alimentație include perioade prelungite de post (de la 12 ore la 24 și mai mult) în care trebuie să existe o abstinență completă de la alimentele solide și lichide, cu excepția apei, cu scopul principal, desigur, de a pierde în greutate și, în unele cazuri, pentru a purifica corpul. Conform fiziologiei umane, se știe că, dacă carbohidrații sunt eliminați din corp, pentru a produce energie, acesta va recurge mai întâi la rezerve (sub formă de glicogen) și apoi la căi alternative care utilizează grăsimi și proteine ​​(în această ordine ).

Numeroase studii

Există numeroase studii care arată beneficiile postului, acestea variind de la pierderi în greutate la îmbunătățirea generală a sănătății.

Mai jos sunt cele mai importante beneficii ale postului intermitent.

  • Postul contribuie la reducerea inflamațiilor – mai multe studii au arătat că postul intermitent (perioade de pauză urmate de perioade de alimentare) crește rezistența organismului la stresul oxidant și scade inflamațiile.
  • Postul ajută la pierderea în greutate și la eliminarea grăsimii abdominale – un nivel scăzut al insulinei și un nivel crescut al noradrenalinei duc la metabolizarea grăsimilor pentru a obține energie. Potrivit studiilor metabolismul este accelerat cu până la 14% datorită postului.
  • Postul poate avea beneficii pentru sistemul cardiovascular – studiile au arătat că postul are efecte benefice asupra factorilor de risc ai bolilor de inimă.
  • Postul de 24 de ore are efecte asupra hormonilor și genelor – contribuie la scăderea nivelului insulinei, ajută la procesul de reparare celulară, protejează împotriva bolilor la nivel molecular și crește nivelul hormonului de creștere care la rândul său alături de un nivel redus al insulinei ajută la arderea grăsimilor.
  • Postul intermitent poate încetini instalarea bolii Alzheimer – studiile sunt încă la început în acest caz însă primele rezultate sunt promițătoare.
  • Postul intermitent reduce nivelul insulinei și astfel scade riscul de diabet de tip 2

Prin urmare, înainte de a începe o nouă dietă, și mai ales această nouă dietă, aflați despre beneficiile reale și posibilele consecințe, vorbind cu un expert și… apoi trageți propriile concluzii. Informarea este esențială!

 

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Carbohidrați care nu îngrașă!

Carbohidrați care nu îngrașă!

Vacanța se apropie și, ca în fiecare an, încercăm să slăbim rapid și eficient pentru a arăta o formă fizică de invidiat pe plajă.

Unul dintre cele mai frecvente gânduri este cu siguranță acesta: „Pentru a slăbi trebuie să elimin complet carbohidrații din dieta mea…” nimic mai rău! Nu toți carbohidrații îngrășează! În acest articol vă vom spune tot ce trebuie să știți despre acei carbohidrați care vă vor ajuta să slăbiți și să vă faceți dieta mai variată.

Când vine vorba de pierderea în greutate, toată lumea știe că carbohidrații provoacă vârfuri glicemice și un răspuns la insulină și atunci când se întâmplă acest lucru, grăsimea este „acumulată” în zona abdomenului. În plus, dacă aportul acestui nutrient este prea mare, se poate dezvolta rezistență la insulină și riscul apariției diabetului de tip 2.

Toate acestea sunt adevărate, dar nu este atât de simplu. De fapt, nu toți carbohidrații sunt la fel și efectul lor depinde foarte mult de cantitatea consumată. De exemplu, cerealele integrale sunt bogate în fibre și furnizează o cantitate mică, dar constantă de energie pe parcursul zilei (deoarece sunt absorbite încet)…

Deci, care sunt carbohidrații care împiedică acumularea de grăsimi? Să vedem!

1. Fructele

Datorită nivelurilor ridicate de fructoză, sunt adesea privite negativ – dar nu există dovezi științifice prin care, acestea, determină acumularea grăsimilor. Într-adevăr, sunt esențiale în toate dietele, deoarece, datorită conținutului ridicat de fibre, încetinesc viteza de absorbție a zahărului, prevenind vârfurile de insulină. În plus, sunt o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți.

2. Leguminoasele

Linte, fasole, naut etc. toate au un conținut ridicat de carbohidrați, dar și de fibre, ceea ce reduce răspunsul nostru glicemic. În plus, acestea sunt surse excelente de proteine pentru vegetarieni și vegani și sunt bogate în fier și alte minerale.

3. Ovăzul

Este una dintre cele mai complete și sănătoase cereale, bogată în carbohidrați, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale și antioxidanți. Oferă carbohidrați cu indice glicemic scăzut, care asigură o doză continuă de energie. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le oferă ovăzul în pierderea în greutate este că promovează senzația de sațietate și reduce apariția „poftelor”.

4. Produse lactate

Iaurtul, de exemplu, este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Cu toate acestea, datorită conținutului de lactoză (zahărul conținut în lapte), produsele lactate sunt adesea eliminate din diete. Dar trebuie să ținem cont de faptul că lactoza nu este la fel ca zahărul. În plus, produsele lactate s-au dovedit a contribui la pierderea de grăsime. În cele din urmă, conținând cazeină, o proteină cu absorbție lentă, produsele lactate promovează un sentiment de sațietate și sunt excelente în cadrul unei gustări de seară.

5. Spelta

Este un tip de grâu care nu a fost manipulat sau modificat cu alte soiuri. Are un conținut ridicat de proteine (14,7%) și fibre. De asemenea, este bogat în triptofan, un precursor esențial al aminoacizilor serotoninei, care promovează bunăstarea mentală și emoțională. În cele din urmă, conține cantități abundente de acizi grași esențiali, care sunt importanți pentru funcția creierului.

6. Quinoa

Tehnic este o sămânță, nu un bob. Este o sursă bună de proteine și fibre și are un indice glicemic scăzut. Bogat în fier și cu un profil complet de aminoacizi, este ideal pentru vegani și vegetarieni. Poate fi folosit ca alternativă la orez, pregătindu-l în același mod.

7. Orez brun și orez basmati

Multora nu le plac aceste soiuri, dar dacă sunt preparate corespunzător, pot deveni un plus excelent pentru toate felurile de mâncare vegetariene, făcându-le mai complete. De asemenea, controlează bine vârfurile de glucoză din sânge.

8. Cartofi

Acest lucru îi va uimi pe mulți, dar o cantitate moderată de cartofi fierți cu uleiuri vegetale sănătoase (neprelucrate) nu vă va îngrașa. Cartofii sunt bogați în fier, vitamina C, vitamina B6 și minerale. În plus, acest tubercul conține o cantitate bună de amidon care favorizează sănătatea bacteriilor intestinale și ajută la digestie.

Acum știi ce tipuri de carbohidrați poți folosi în dietele tale, fără teama de a acumula grăsimi… încearcă-le și folosește-le pentru a inventa feluri de mâncare noi și a-ți îmbunătăți dieta, fără a te priva de nutrienți importanți.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe Lasă un comentariu

CUPĂ CU CHIA, PROTEINĂ ŞI FRUCTE

CUPĂ CU CHIA, PROTEINĂ ŞI FRUCTE. Astăzi vă oferim o nouă rețetă fit, dar mai ales gustoasă și rapid de pregătit, potrivită pentru micul dejun sau gustarea din timpul zilei. A urma o dietă nu înseamnă neapărat a te priva de anumite plăceri, ci doar să o faci într-un mod echilibrat.

INGREDIENTE:

  • 30 g de semințe de chia*;
  • 250 ml lapte;
  • 15 g de proteină Weider Protein 80Plus, nucă de cocos;
  • 50 g zmeură;

Topping: zmeură, boabe goji, chipsuri de nucă de cocos.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amestecă praful de proteine ​​cu laptele și, amestecând cu un tel, se adaugă semințele de chia.
  2. Se lasă să se odihnească într-un pahar peste noapte la frigider.
  3. A doua zi dimineață faceți un piure de zmeură, amestecați-le și turnați-le pe budincă … et voilà! Iată un mic dejun sănătos și complet.

Încercați opțiunea dvs. schimbând gustul proteinelor (de ex. fistic), fructelor și semințelor, cum ar fi susanul.

*Semintele de chia au multiple beneficii pentru sanatate, dar sunt si ingrediente utile in bucatarie, putand fi incluse in preparate absolut delicioase. Semintele de chia si-au castigat un renume de aliment sanatos, recomandat tuturor celor care sunt interesati de un stil de viata echilibrat si sanatos, dar si de cei care au o alimentatie vegetariana, vegana sau raw vegana. Desi dau consistenta alimentelor, semintele de chia au un continut relativ scazut de calorii – 488 de calorii la 100 de grame de seminte.

Autor: www.weider.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

PROTEINA VEGETALĂ

PROTEINA VEGETALĂ. Conform studiilor de piață numărul persoanelor care se decid să urmeze o dietă vegetariană sau vegană este în creștere. La fel și numărul persoanelor care suferă de intoleranțe alimentare, precum: lapte, lactoză și derivați…

Acum se știe că, în sport, este de o importanță fundamentală să luați cantități adecvate de proteine ​​de înaltă calitate și, în mod obișnuit, sursa cea mai utilizată este proteina din zer. Până în prezent, există diferite tipuri, din fericire, care pot fi adaptate în funcție de nevoile fiecăruia, dar în unele cazuri această importantă sursă de proteine ​​nu este tolerată și trebuie căutate alternative. Din acest motiv, proteinele de origine vegetală au devenit din ce în ce mai populare, iar printre acestea un rol important îl joacă PROTEINA VEGANĂ de la WEIDER.

Acest produs, formulat din două surse vegetale, orez și mazăre, are caracteristici importante precum: digestibilitate ridicată și valori nutriționale de calitate, de fapt profilul aminoacizilor este puțin diferit de cel al proteinelor animale.

VEGAN PROTEIN poate fi utilizat nu numai de sportivi, ci și de cei care doresc să adauge o porție de proteine ​​în dieta lor, pentru a asigura aportul zilnic potrivit. Perfect după antrenament, excelent pentru a completa micul dejun sau gustările din timpul zilei.

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de acest produs:
  • luați exact aceeași cantitate din ea ca din orice altă proteină, o dată sau de două ori pe zi, acordând prioritate aportului după antrenament;
  • pentru a facilita asimilarea, este mai bine să le luați cu apă sau, alternativ, cu lapte vegetal sau, dacă nu sunteți vegan, cu lapte parțial sau total degresat;
  • dacă luați deja alte tipuri de proteine, nicio problemă, le puteți alterna cu ușurință pentru a reduce aportul de proteine ​​de origine animală.

În concluzie… dacă aveți probleme cu proteinele clasice sau ați făcut o alegere etică a stilului de viață, VEGAN PROTEIN este ideală pentru nevoile corpului dumneavoastră!

Vezi NOUA linie de produse BIO de la Weider »

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum ne pregătim pentru vară

Cum ne pregătim pentru vară…

Hai ca mai e puțin și vine vacanța! Evident, toată lumea, mai mult sau mai puțin, lucrează deja pentru a se simți în formă și pentru a prezenta cel mai bun „corp de plajă”.

Pentru cei care au dificultăți în a pierde grăsimea acumulată în ultimele luni, oferim câteva sfaturi, bazate pe date și studii științifice care vă vor ajuta dar… nu promitem MIRACOLE!

Totul pleacă de la un concept fundamental: pentru a pierde grăsime aveți nevoie de ANTRENAMENT și, mai presus de toate, de o DIETĂ CORECTĂ.

1. FORMARE

Una dintre cele mai frecvente greșeli este creșterea excesivă a frecvenței și intensității antrenamentelor, în special a celor „cardio”. S-a văzut că acest comportament poate avea chiar și efectele opuse celor sperate.

Motivul? Simplu! O creștere excesivă și bruscă a antrenamentului duce la un consum mai mare de calorii, totuși organismul va intra într-o fază de „alertă” și se va adapta astfel încât să reducă metabolismul.

Consecinţă? Pierderea de grăsime va încetini, iar rezultatele vor fi foarte lente!

Ce poți face? Din experiența noastră, cel mai bun mod de a face antrenamentele mai eficiente este alternarea sesiunilor cardio de 30-45 minute (protocolul HIIT este excelent) cu antrenemete cu greutati (specifice pentru definirea musculara).

Amintiți-vă: cu cât aveți mușchii mai dezvoltati, cu atât veți arde mai multe calorii chiar și în repaus. De asemenea, este foarte important să respectăm zilele de odihnă!

2. ALIMENTAŢIE

Atunci când doriți să pierdeți grăsime corporală, o greșeală foarte frecventă este reducerea drastică a caloriilor, în special a celor derivate din carbohidrați.

Reducerea caloriilor, după cum știm, este una dintre cele două baze fundamentale pentru pierderea în greutate, dar dacă se face prea repede, poate duce la adaptarea organismului.

Așadar, recomandările noastre sunt următoarele:

Începeți prin a mânca 5-6 mese pe zi, luând toți nutrienții (carbohidrați-proteine-grăsimi) cu o reducere a caloriilor de până la 200-300 kcal/zi.

După aproximativ 4 săptămâni puteți trece la o reducere mai mare a caloriilor, carbohidraților – precum pastele, pâinea, pizza etc. și preferând fructele, legumele și cerealele integrale.

Sa demonstrat că – respectiv – consumul de proteine ajută la reducerea grăsimilor.

Nu săriți niciodată peste mese!

3. SUMPLIMENTE

În cele din urmă, există suplimente foarte bune care pot ajuta la accelerarea procesului de slăbire.

Cele mai frecvent utilizate sunt termogenele pe bază de extracte de plante, cu sau fără cofeină și cele care controlează senzația de foame.

Sfatul nostru este să le luați zilnic pentru o perioadă maximă de 2 luni, contactând un expert în cazul în care nu știți cum sau ce să folosiți (vezi sectiunea contact).

.

Evident, articolul de mai sus vorbește despre indicații generale potrivite pentru acei oameni care nu sunt culturisti sau sportivi profesioniști, dar care doresc pur și simplu să obțină o formă fizică bună și – mai presus de toate – un sentiment de bunăstare generală.

Rețineți acest lucru: nu există solutii perfecte pentru pierderea de grăsime, aceasta variază de la persoană la persoană.

Daca rezultatele nu apar apeleaza la un expert!

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    111,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    94,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    89,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    44,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

9 idei pentru micul dejun

9 idei pentru micul dejun. Astăzi vă voi oferi câteva idei pentru a vă începe ziua în cel mai bun mod posibil.

După cum stiti deja, toate mesele sunt foarte importante, dar micul dejun într-un mod special, deoarece venim dintr-un “post” de 7 sau 8 ore din timpul nopții și este necesar sa rupem acel catabolism muscular cu care ne trezim si sa ne hidratam (oricare ar fi obiectivul tău sportiv, îți recomand întotdeauna să bei un pahar sau două de apă imediat dupa ce te trezești).

Este foarte important ca micul dejun, indiferent de caz, să conțină toți macronutrienții: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, dar personal acord o mare importanță proteinelor.

Așa că voi împărtăși mai multe idei de mic dejun (dulci și sărate), pe care le puteți folosi în funcție de obiectivul tau fitness. Vreau să clarific că nu sunt deloc personalizate, ci doar pentru a vă face o idee despre ce aveți nevoie dupa caz. Dacă doriți ceva personalizat, contactați întotdeauna un specialist în nutriție care vă va putea sfătui exact ce aveți nevoie în orice moment al zilei.

 Mic dejun pentru definire musculară

Dacă doriți să va definiți, trebuie să luați micul dejun și să vă simțiți plin de la prima oră. Acest lucru vă va împiedica să vă simțiți anxioși pentru restul zilei, astfel încât să puteți tăia carbohidrații fără probleme în mesele ulterioare și chiar fără acel sentiment de gol:

  1. Mic dejun „Culturist”
  • 6 albușuri și 1 gălbenuș
  • 50 de grame de fulgi de ovăz sau fulgi de ovăz
  • 1 kiwi
  1. Cu pâine proteică
  • 1 felie de pâine proteică
  • 1 ou fiert
  • 25 g de șuncă
  • 1 portocală
  1. Iaurt, fructe și nuci
  • 2 iaurturi naturale
  • 100 gr căpșuni sau fructe de pădure roșii
  • 15 migdale sau 15 g de unt de arahide
  • 1 pătrat mic de ciocolată neagră

Mic dejun pentru creștere in greutate

În acest caz carbohidrații au o mare importanță, în special cei „curați”.

  1. Ouă, fulgi de ovăz, pâine prăjită și fructe
  • 8 albușuri și 1 gălbenuș
  • 75 gr fulgi de ovăz cu băutură vegetală
  • 1 pâine prăjită cu unt și gem
  • 1 banană
  1. Pâine prăjită, suc și nuci
  • 2 felii mari de pâine integrală
  • 1 cu avocado + 1 ou
  • 1 cu șuncă și roșie
  • suc natural de portocale
  • 25 de grame de nuci
  1. Muesli, Mega Mass și fructe

Mic dejun pentru antrenamente cardio

Va fi esențial să vă încărcați cu energie pentru a susține corpul în timpul efortului.

  1. Ouă, clătite (Protein Pancake Mix), iaurt și nuci
  • 4 albușuri de ou + 1 gălbenuș
  • 3 prăjituri de orez / spelta / porumb / sirop de cocos/ clătite
  • 1 iaurt natural cu 1 lingură de desert din semințe de in sau chia
  • 15 migdale
  1. Sandwich + smoothie
  • Sandwich integral cu șuncă și felie de roșii
  • Proteine ​​din zer
  • Apă
  • 1 bucată sau 2 fructe
  1. Bol de super energie
  • 2 iaurturi naturale
  • 1 castron de ovăz sau muesli (75 g)
  • Fructe roșii
  • Varietate de fructe uscate
  • Miere

Iată ideile! Le puteți elabora pe ale voastre, ținând cont întotdeauna de regula de bază: luați toți macronutienții. Tu alegi micul dejun care ti se potriveste – dulce sau sărat.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dietă pentru definire (III)

Dietă pentru definire (III).  Exemple meniu.

PLAN DE DEFINIRE

Aceste mostre de meniu sunt destinate unui individ de aproximativ 80 de kilograme, dar vor fi la fel de utile pentru oricine cântăreşte între 70 şi 90 de kilograme. Dacă ai o greutate mai mică sau mai mare, pur şi simplu ajustează-ţi porţiile în mod corespunzător.

ZILELE 1+4

Mic dejun

4 ouă întregi (mari)
2 albuşuri
2 felii de brânză dietetică
1 cană de fulgi de ovăz

Gustarea dintre micul dejun şi prânz

2 măsuri proteină din zer
1 lingură unt de arahide

Prânz

220 grame carne slabă de vită
2 căni salată de crudităţi
1 lingură ulei de măsline/sos de oţet

Gustarea de după amiază

1 cană brânză de vacă
2 linguri sos

Gustarea pre-antrenament

2 măsuri proteină din zer

Gustarea post-antrenament

2 măsuri proteină din zer
340 grame Power Starter Drink

Cina

220 grame piept de pui
1 cană broccoli
2 căni salată de crudităţi
1 lingură ulei de măsline/ sos cu oţet

Gustarea dinainte de culcare

1 cană de brânză slabă de vacă

TOTAL: 2.393 calorii, 338 g proteine, 93 g carbohidraţi, 63 g grăsimi.

ZILELE 2+3

4 ouă intregi mari
2 felii de brânză dietetică
½ cană musli cu stafide
½ cană lapte degresat

Gustarea dintre micul dejun şi prânz

2 măsuri proteină din zer
30 grame diverse feluri de nuci

Prânz

1 cană ton alb
2 felii de pâine integrală
1 lingură de maioneză fără grăsime

Gustarea de după-amiază

1 cană brânză slabă de vacă
½ cană ananas feliat

Gustarea pre-antrenament

1 măsură proteină din zer
1 banană medie

Gustarea post-antrenament

2 măsuri proteină din zer
570 grame Gatorade

Cină

260 grame tilapia (sau alt tip de peşte slab, cum ar fi cod sau calcan)
20 beţişoare de sparanghel
2 căni de salată de crudităţi
2 linguri ulei de măsline/ sos cu oţet

Gustarea dinainte de culcare

1 lingură unt de arahide
1 cană brânză slabă de vacă

TOTAL: 2.695 calorii, 314 g proteine, 183 g carbohidraţi, 76 g grăsime.

NOTĂ: Amestecă toate pulberile proteice conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Autori: Jim Stoppani şi Joe Wuebben – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Dietă pentru definire (II)

Dietă pentru definire (II). PENTRU A INTENSIFICA EFECTELE CELOR PATRU SĂPTĂMÂNI DE ANTRENAMENT ŞI DIETĂ, ÎNCEARCĂ ACESTE SUPLIMENTE. COMBINÂND ACESTE CINCI INGREDIENTE, VEI MĂRI GRADUL DE ARDERE A GRĂSIMII DIN CORP.

ZONA DE ARDERE

CAFEINA

Din fericire, unul dintre cele mai bune ingrediente pentru diete de definire este foarte uşor de procurat. În termeni de ardere a grăsimii, cafeina acţionează prin combinarea cu celulele grase şi îmbunătăţirea lipolizei; proces prin care grăsimea părăseşte celula pentru a ajunge în ţesuturi, cum ar fi ţesutul muscular, unde este arsă pentru energie. De asemenea, cafeina ajută aceste celule să nu mai depună direct grăsimea. În timp ce băutul cafelei este metoda folosită de cei mai mulţi oameni pentru a-şi lua porţia de cafeină, îţi sugerăm să rămâi fidel administrării cafeinei sub formă de tablete; astfel e mai uşor să controlezi dozajul, iar un flacon cu tablete de cofeină este foarte ieftin. Ne pare rău, Starbucks.
Doza pentru a declanşa atacul: Ia 200–400 mg dimineaţa şi cu aproximativ o oră înainte de antrenament. Ai în vedere administrarea unei a treia porţii după-amiaza.

CEAIUL VERDE

Ceaiul verde devine din ce în ce mai popular, şi pe bună dreptate. Conţine componente numite catechine. În special una dintre acestea, epigallocatechin gallate (EGCG) poate inhiba enzima care descompune norepinefrina, neurotrans-miţătorul implicat în regularizarea ratei metabolice şi în arderea grăsimilor. Blocând descompunerea norepin-efrinei, îţi poţi menţine rata metabolică ridicată. Poţi activa arderea grăsimilor un timp mai îndelungat; în special când este folosită şi cafeina pentru a elibera grăsimea din celulele grase.
Doza pentru a declanşa atacul: Ia 500–1.000 mg de extract de ceai verde (standardizat pentru conţinutul în EGCG) dimineaţa şi cu aproximativ o oră înainte de antrenament. În zilele de pauză, ia cea de-a doua doză după-amiaza. Poţi lua şi o a treia doze mai târziu în cursul zilei.

SINEFRINA

Structura acestui supliment pe bază de plante e similară celei a neurotransmiţătorului numit epinefrină. S-a demonstrat că măreşte rata metabolică şi scade pofta de mâncare; încurajează celulele grase să elimine o cantitate mai mare de grăsime pentru a fi arsă. Uneori, aceste celule enervante de grăsime au nevoie doar de un mic ghiont, sau, în cazul sinefrinei, de un şut puternic în spate.
Doza pentru a declanşa atacul: Ia 200–600 mg de citrus aurantium, standardizat pentru 5–20 mg de sinefrină, de 2–3 ori pe zi, înainte de mese.

CARNITINA

Acesta este un susţinător esenţial al arderii grăsimilor, în special dacă aportul de carbohidraţi este scăzut. O substanţă asemănătoare din punct de vedere chimic cu aminoacizii şi vitaminele, carnitina are un rol critic în transportul grăsimilor spre mitocondriile celulelor, unde sunt arse pentru energie. Carnitina este de asemenea şi un bun jucător în echipă. Luată împreună cu cafeina şi sinefrina duce la creşterea cantităţii de grăsime care este arsă.
Doza pentru a declanşa atacul: Ia 1 – 3 grame, sub formă de L-carnitină, acetyl-L-carnitină, L-carnitină L-tartrat sau propionyl-L-carnitină la micul dejun, înainte şi după antrenament, şi înainte de culcare.

ULEIUL DE PEŞTE

Să lupţi împotriva focului cu foc poate să nu fie aşa de înţelept; dar a lupta împotriva grăsimii cu grăsime are în mod sigur efectul scontat. Uleiul de peşte asigură acizii graşi esenţiali omega-3, acizii eicosapentaenoic şi docosahexaenoic. Aceştia măresc arderea grăsimilor prin conversia lor în prostaglandine; substanţe asemănătoare hormonilor care contribuie la procesul de generare a căldurii corporale prin creşterea ratei metabolice. Cercetările au confirmat de asemenea că acizii graşi omega–3 împiedică depunerea grăsimilor din alimentaţie sub forma grăsimii corporale.
Doza pentru a declanşa atacul: Ia 1–3 grame pe zi la 2–3 mese de-a lungul zilei.

Ciclizarea pentru definire

La fiecare patru zile, ai două zile cu mulţi carbohidraţi (zilele 2 şi 3), prinse între două zile cu puţini carbohidraţi (zilele 1 şi 4). După ziua 4, ciclul se reia:

  • Luni scăzut (aportul de carbohidraţi) 1 (ziua de dietă)
  • Marţi ridicat (aportul de carbohidraţi) 2 (ziua de dietă)
  • Miercuri ridicat (aportul de carbohidraţi) 3 (ziua de dietă)
  • Joi scăzut (aportul de carbohidraţi) 4 (ziua de dietă)
  • Vineri scăzut (aportul de carbohidraţi) 1 (ziua de dietă)
  • Sîmbătă ridicat (aportul de carbohidraţi) 2 (ziua de dietă)
  • Duminică ridicat (aportul de carbohidraţi) 3 (ziua de dietă)
  • Luni scăzut (aportul de carbohidraţi) 4 (ziua de dietă)
  • Ciclul se repetă cu ziua 1 marţi, şi aşa mai departe.

Link-uri

Dietă pentru definire (I)
Dietă pentru definire (II)
Dietă pentru definire (III)

Autori: Jim Stoppani şi Joe Wuebben – muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: