Publicat pe

Al doilea creier: INTESTINUL (I)

sanatatea intestinala

Ai auzit vreodată că „al doilea creier” se află în intestin? Afirmație ciudată, desigur, dar cu siguranță adevărată. De fapt, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

Al doilea creier se referă la sistemul nervos enteric (SNE), care este un sistem complex de celule nervoase aflat în peretele intestinului și în alte părți ale tractului gastrointestinal. Acest sistem este numit „al doilea creier” datorită capacității sale de a regla o serie de funcții digestive și fiziologice fără intervenția creierului central (creierul propriu-zis, situat în craniu). De ce se află în intestin? 

Sistemul nervos enteric joacă un rol esențial în controlul activităților digestive, precum peristaltismul (mișcările musculare ale intestinului care ajută la deplasarea alimentelor), secreția de enzime digestive și absorbția nutrienților. Acest sistem este format dintr-o rețea complexă de neuroni care comunică între ei și reglează diverse procese fiziologice locale în intestin.

Teorii și motive pentru care al doilea creier este localizat în intestin:

Evoluție:

Sistemul nervos enteric provine din straturile celulare ale intestinului în timpul dezvoltării embrionare. Pe măsură ce evoluția a avansat, această rețea de neuroni a rămas în intestine pentru a regla funcțiile digestive într-un mod mai eficient.

Independență:

Sistemul nervos enteric are capacitatea de a regla funcțiile digestive în mod relativ independent față de sistemul nervos central. Acest lucru este important pentru a asigura că digestia și absorbția nutrienților să poată continua chiar și atunci când creierul central nu este activ în direcționarea acestor procese.

Adaptare locală:

Prin localizarea în intestin, sistemul nervos enteric poate răspunde rapid și eficient la schimbările locale din mediul digestiv. Asta fără a fi nevoie de comunicare extinsă cu creierul central. Aceasta permite reglarea precisă a proceselor digestive, cum ar fi amestecarea alimentelor și eliminarea deșeurilor.

Comunicare bidirecțională:

Deși sistemul nervos enteric poate funcționa independent, există și o comunicare bidirecțională între sistemul nervos enteric și sistemul nervos central. Aceasta permite integrarea semnalelor din intestine cu semnalele din creier pentru a regla în mod corespunzător activitățile digestive.

În ansamblu, localizarea sistemului nervos enteric în intestine reprezintă o adaptare evolutivă eficientă pentru a controla procesele complexe și vitale ale digestiei într-un mod adaptat la nevoile organismului.

Al doilea creier: INTESTINELE (I) »

Al doilea creier: INTESTINELE (II) »

Autor: weidershop.it

Recomandări WEIDER:

Publicat pe

Al doilea creier: INTESTINUL (II)

sanatatea intestinala

Ai auzit vreodată că „al doilea creier” se află în intestine? Este o afirmație ciudată dar adevărată. De fapt, acest organ desfășoară o serie de activități interesante și fundamentale în corpul nostru și este strâns legat de alte sisteme și organe.

În primul rând, aici are loc absorbția macro și a micronutrienților. De fapt de-a lungul întregului intestin există zone folosite pentru a absorbi și circula tot ceea ce introducem prin alimentație (proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și vitamine și minerale). A doua sarcină importantă este de a regla “evacuarea” care trece prin flora bacteriană intestinală  – flora bacteriană are și o acțiune antiinflamatorie importantă. În cele din urmă, intestinul joacă un rol important de apărare împotriva agenților patogeni cu care intrăm în contact în fiecare zi, prin urmare are o adevărată sarcină de apărare imună (gândiți-vă doar că aproape 60% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum, atunci când există probleme la nivelul intestinelor, pot exista repercusiuni asupra restului organismului: stare generală de rău, greață, diaree, dar și oboseală și, în cazuri mai complicate, astenie (senzație continuă de oboseală).

Deci, ce trebuie făcut pentru a menține intestinele într-o formă perfectă?

Sfaturi utile:

  1. Urmați o dietă echilibrată, fără excese și alegând alimente care nu sunt ultra procesate;
  2. Acordați atenție oricăror intoleranțe sau alergii, este foarte important să contactați un medic – pentru un tratament corect;
  3. La schimbarea anotimpului, luați probiotice (fermenți lactici clasici) chiar mai bine dacă sunt combinați cu prebiotice (substanțe care hrănesc flora bacteriană) pentru a ne menține echilibrul florei bacteriene intestinale. Acest sfat este, de asemenea, foarte util după antibioterapie, deoarece aceste medicamente pot afecta flora;
  4. Încercați să urmați un stil de viață echilibrat, evitând consumul excesiv de alcool și fumatul;
  5. Obțineți cantitatea potrivită de fibre dietetice. Necesarul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 20-30 g. Acestea se găsesc în legume, fructe (de preferință cu coaja), leguminoase și alte alimente în principal vegetale;
  6. Nu uitați de activitatea fizică. S-a demonstrat că activitatea fizică constantă are efecte pozitive atât asupra florei bacteriene intestinale…
  7. Am încercat, pe scurt, să vă arăt cât de important este intestinul pentru noi și pentru corpul nostru, așa că nu îl neglijați. Îngrijiți-l corespunzător pentru a crește calitatea vieții.

IMPORTANT: nu există teste specifice de intoleranță validate și recunoscute științific, în afară de testul de intoletanța la lactoză. Deci, fiți atenți la testele de autoevaluare sau la cele mai populare teste de kinesiologie, bazați-vă doar pe experți REALI!

Al doilea creier: INTESTINELE (I) »

Al doilea creier: INTESTINELE (II) »

Autor: weidershop.it

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

 Zincul îmbunătățește recuperarea

 Zincul îmbunătățește recuperarea. Zincul poate ajuta la creșterea producției de testosteron și a hormonului de creștere, care sunt esențiale pentru dezvoltarea musculară și pentru recuperarea după antrenamente intense. De asemenea, zincul ajută la absorbția mai bună a proteinelor, ceea ce poate spori dezvoltarea masei musculare.

De ce Zinc și Magneziu?

Combinarea zincului cu magneziul poate oferi beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

  1. Îmbunătățește absorbția și utilizarea zincului: Magneziul ajută la absorbția și utilizarea mai bună a zincului de către corp, ceea ce poate duce la o mai bună sănătate generală și la o performanță sportivă mai bună.
  2. Menține nivelurile optime de magneziu: Zincul ajută la menținerea nivelurilor optime de magneziu în organism, care sunt esențiale pentru sănătatea sistemului nervos, a sistemului muscular și a sistemului cardiovascular.
  3. Îmbunătățește performanța sportivă: Combinația de zinc, magneziu poate ajuta la îmbunătățirea performanței sportive prin creșterea nivelurilor de testosteron și a hormonului de creștere, îmbunătățirea absorbției proteinelor și a carbohidraților și reducerea stresului oxidativ.
  4. Susține sănătatea creierului: Magneziul ajută la menținerea sănătății creierului și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, în timp ce zincul poate ajuta la prevenirea declinului cognitiv.

O problemă serioasă pentru sănătate – carența de zinc

Carența de zinc poate fi o problemă serioasă pentru sănătate, deoarece acest mineral este implicat într-o serie de procese fiziologice importante din organism, inclusiv sinteza proteinelor, dezvoltarea celulară, funcționarea sistemului imunitar și reglarea nivelului de glucoză din sânge.

Simptomele carentei de zinc includ:

  • Scăderea apetitului și a gustului
  • Creșterea susceptibilității la infecții și boli
  • Retard în dezvoltarea sexuală
  • Pierderea părului
  • Unghii fragile și casante
  • Dermatită și leziuni ale pielii
  • Tulburări de vedere și de gust

Carența de zinc poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv:

  • Diete care sunt sărace în zinc sau care conțin prea multe alimente care inhibă absorbția zincului, cum ar fi cerealele integrale, fasolea și legumele crucifere
  • Boli care afectează absorbția zincului, cum ar fi boala celiacă sau boala inflamatorie intestinală
  • Alcoolismul cronic, care poate duce la pierderea de zinc din organism prin urină
  • Tratamentul cu medicamente care inhibă absorbția zincului, cum ar fi anumite tipuri de diuretice

Pentru a preveni carenta de zinc, este important să consumi alimente bogate în zinc, cum ar fi carne de vită, carne de porc, carne de pui, crustacee, legume verzi, semințe și nuci. Dacă suspectezi că ai o carentă de zinc, discută cu medicul tău pentru a determina dacă este necesară suplimentarea cu zinc sau modificarea dietei tale pentru a asigura necesarul zilnic de zinc.

Zinc pentru sportivi

Sportivii pot avea nevoie de mai mult zinc. Necesarul de zinc pentru sportivi poate varia în funcție de nivelul de activitate fizică, de tipul de sport și de alți factori individuali, cum ar fi vârsta, sexul și greutatea corporală. În general, necesarul zilnic de zinc pentru sportivi poate fi între 12 și 30 mg pe zi, în funcție de nivelul de activitate fizică.

Exemplu de meniu bogat în Zinc

Iată un meniu bogat în zinc, care poate fi o sursă sănătoasă și echilibrată de nutrienți pentru a asigura necesarul zilnic de zinc:

Mic dejun:
  • Omletă cu 2 ouă și spanac proaspăt, servită cu pâine integrală prăjită și avocado
  • Iaurt grecesc cu semințe de dovleac, migdale, nuci și miere de albine
Prânz:
  • Salată verde cu ton conservat, ou fiert, nuci și semințe
  • Sandwich cu carne de curcan, avocado, roșii și brânză feta, servit cu o porție de legume crude
Cină:
  • Pui la grătar servit cu quinoa și legume aburite, cum ar fi broccoli și morcovi
  • Somon la grătar cu garnitură de orez brun și salată de legume verzi
Gustări:
  • Fructe de mare, cum ar fi creveții
  • Măr și brânză de vaci

Este important să menționăm că absorbția zincului poate fi afectată de alte substanțe din alimente, cum ar fi fitații și calciul. În general, este recomandat să obții zincul din alimente sănătoase și echilibrate, cum ar fi carnea roșie, fructele de mare, nucile și semințele, lactatele și legumele, în loc să depinzi exclusiv de suplimente.

*Referinţă: National Library of Medicine »

Recomandari WEIDER:

  • Strong Zinc

    Strong Zinc 120caps

    61,00 lei
    Citește mai mult
  • Magnesium Caps 120caps

    78,00 lei
    Citește mai mult
  • All Day Energy 90 capsule

    42,00 lei
    Adaugă în coș
  • Multivitamin 90cps

    122,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Dieta pH (meniu)

Dieta pH este o dietă care se concentrează pe consumul de alimente care ajută la menținerea unui nivel adecvat de aciditate sau alcalinitate în corpul uman. Conform acestei diete, multe dintre bolile noastre sunt cauzate de un dezechilibru al nivelurilor de pH din organism, și prin urmare, este important – pe langă o hidratare adecvată – consumul de alimente care ajută la menținerea unui nivel de pH optim. Apa naturală de cocos este considerată alcalină și este promovată ca un remediu natural pentru  reglarea pH-ului din corp și reducerea nivelului de zahăr din sânge. Pulberea de hidratare WEIDER® Premium combină apa naturală de cocos, cu minerale esențiale, peptide de înaltă calitate Glutapep® glutamină-alanină și extracte de plante AstraGin® care îmbunătățesc absorbția.

Meniu 1 pentru dieta Young

Mic dejun:
  • Un smoothie verde cu frunze de kale, spanac, avocado, mere și ghimbir proaspăt
  • O porție de semințe de in măcinate sau chia
Prânz:
  • O salată mare cu legume verzi, ardei gras, roșii, castraveți și avocado, cu sos de lămâie și ulei de măsline
  • O porție de quinoa sau orez brun
  • Un pahar de apă alcalină
Gustare:
  • O mână de migdale sau nuci crude
Cină:
  • Legume la cuptor cu dovlecei, morcovi, ceapă și cartofi dulci, cu un sos de ierburi și lămâie
  • O porție de somon la grătar sau tofu
  • Un pahar de apă alcalină
Seara:
  • O cană de ceai de plante sau de rooibos

Meniu 2 pentru dieta Young

Mic dejun:

  • Smoothie cu fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni), banana, lapte vegetal de migdale și semințe de chia
  • Omletă din 2 ouă albe, spanac și ciuperci, cu o felie de pâine integrală prăjită
Gustare dimineața:
  • O mână de migdale și o pară
Prânz:
  • Salată verde cu roșii, ardei gras, castraveți, avocado și ton conservat în apă, cu un dressing din ulei de măsline și zeamă de lămâie
  • Supă cremă de legume (conopidă, morcov, țelină, ceapă) cu un cub de tofu
Gustare după-amiaza:
  • Terci de ovăz cu lapte vegetal de migdale, nuci, fructe de pădure și un strop de miere
Cină:
  • Pui la grătar cu legume la cuptor (ardei gras, dovlecel, morcov, ceapă) și cartofi dulci
  • Salată de quinoa cu roșii cherry, ardei gras, ceapă roșie și oțet balsamic
Gustare seara:
  • Iaurt grecesc cu miere și semințe de in

Este important să se consume o varietate de alimente alcaline și să se evite alimentele acide, cum ar fi carnea roșie, produsele lactate, alimentele procesate, băuturile carbogazoase și alcoolul, pentru a ajuta la menținerea unui nivel adecvat de pH în corpul uman și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Studiu: Există dovezi că o dietă cu pH alcalin este benefică pentru sănătate? »
Dieta pH (meniu) »
Dieta pH »

Recomandari WEIDER:

  • Victory Salt Caps

    Salt Caps 90caps

    44,00 lei
    Adaugă în coș
  • Hydro Energy Gel

    Hydro Energy Gel (mar)

    8,50 lei
    Adaugă în coș
  • gel energizant

    Carbo Boost Gel plic 76g

    10,50 lei
    Selectează opțiunile
  • pulbere de hidratare

    Weider Premium Hydration Orange-Passionfruit 10x7gr

    61,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Dieta pH

Dieta pH este o dietă care se concentrează pe consumul de alimente care ajută la menținerea unui nivel adecvat de aciditate sau alcalinitate în corpul uman. Conform acestei diete, multe dintre bolile noastre sunt cauzate de un dezechilibru al nivelurilor de pH din organism, și prin urmare, este important – pe langă o hidratare adecvată – consumul de alimente care ajută la menținerea unui nivel de pH optim.

Consumul de alimente alcaline și hidratarea ajută la menținerea unui nivel adecvat de pH – ceea ce este benefic pentru sănătatea generală. Hidratarea este cea mai bună metodă pentru  reechilibrarea pH-ului – reducând riscul de boli cronice și îmbunătățind starea generală de sănătate. Apa naturală de cocos este considerată alcalină și este promovată ca un remediu natural pentru  reglarea pH-ului din corp și reducerea nivelului de zahăr din sânge. Pulberea de hidratare WEIDER® Premium combină apa naturală de cocos, cu minerale esențiale, peptide de înaltă calitate Glutapep® glutamină-alanină și extracte de plante AstraGin® care îmbunătățesc absorbția.

De ce aciditatea provoaca supraponderabilitate?
  • În primul rând, un nivel crescut de aciditate poate perturba funcția normală a celulelor și a țesuturilor din organism, ceea ce duce la o scădere a ratei metabolice. O rată metabolică scăzută poate face dificilă arderea caloriilor și poate duce la acumularea de grăsime în exces în corp.
  • În plus, o dietă bogată în alimente acide poate duce la inflamație în organism. Inflamația cronică este asociată cu acumularea de grăsime în corp, în special în jurul organelor abdominale. Acest tip de grăsime este asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare, diabet și alte afecțiuni cronice.
  • De asemenea, o dietă bogată în alimente acide poate perturba echilibrul hormonal al organismului, ceea ce poate duce la creșterea poftei de mâncare și a consumului excesiv de alimente. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la dificultăți în menținerea unei greutăți sănătoase.

În general, dieta echilibrată și activitatea fizică regulată sunt cheia în menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea riscului de afecțiuni asociate cu supraponderabilitatea.

Alimentele alcaline
  • Legumele verzi cu frunze, cum ar fi kale, spanac, salata verde, varza, broccoli, conopidă, andive, praz și sparanghel
  • Fructele, cum ar fi avocado, mere, banane, mango, pepene verde, kiwi, struguri și citrice
  • Nucile și semințele, cum ar fi migdalele, semințele de in, semințele de chia, semințele de susan și semințele de dovleac
  • Leguminoasele, cum ar fi fasolea albă, năutul, lintea, mazărea și fasolea neagră
  • Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun, quinoa, hrișca, ovăzul și meiul
  • Condimentele și ierburile proaspete, cum ar fi pătrunjelul, menta, cimbrul, rozmarinul, ghimbirul, turmericul și usturoiul

Este important să se consume o varietate de alimente alcaline și să se evite alimentele acide, cum ar fi carnea roșie, produsele lactate, alimentele procesate, băuturile carbogazoase și alcoolul, pentru a ajuta la menținerea unui nivel adecvat de pH în corpul uman și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Studiu: Există dovezi că o dietă cu pH alcalin este benefică pentru sănătate? »
Dieta pH (meniu) »
Dieta pH »

Recomandari WEIDER:

  • Victory Salt Caps

    Salt Caps 90caps

    44,00 lei
    Adaugă în coș
  • Hydro Energy Gel

    Hydro Energy Gel (mar)

    8,50 lei
    Adaugă în coș
  • gel energizant

    Carbo Boost Gel plic 76g

    10,50 lei
    Selectează opțiunile
  • pulbere de hidratare

    Weider Premium Hydration Orange-Passionfruit 10x7gr

    61,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Alimente hidratante pe care trebuie să le incluzi în dieta ta

Pentru a rămâne hidratat nu ai neapărat nevoie de regula „minim 8 pahare de apă”. Dacă te numeri printre cei cărora le este greu să bea atât de multa apă, atunci – vezi mai jos – ce alimente te pot ajuta. Cu acestea poți acoperi cam 20% din necesarul zilnic de apă.

 

  • Castraveții sunt o legumă cu un conținut ridicat de apă (96%), ușor de adăugat în dietă cu doar 8 calorii la ½ cană și perfect pentru salate, un sandviș sau chiar un smoothie.
  • Salata verde are un continut de 95,6% apa. Ofera multe fibre și vitamina K care ajuta la mentinerea oaselor.
  • Pepenele verde este sărac în calorii, ceea ce il face o gustare perfectă pentru persoanele care urmează o dietă. Într-o cană din acest fruct (154 de grame) pot fi până la 118 ml de apă, alături de fibre, Vitamina C, Vitamina A și magneziu.
  • Dovlecelul este o legumă bogată în nutrienți, precum și în apă, este considerat sărac în calorii și bogat în Vitamina C, ideal pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Îl puteti face la gratar, supe creme…
  • Apa de cocos este o băutură foarte sanatoasă și va ajută să va mentineti hidratati, toate acestea datorită continutului de minerale precum potasiu, sodiu și clor, care impreună cu apa ajută la rehidratare după o ședintă de mișcare.
  • Roșiile. O roșie medie are 120 ml apă și doar aproximativ 32 de calorii. În plus, este bogată în fibre și bogată în antioxidanți, de fapt, multe studii au descoperit că poate ajuta la prevenirea riscului de boli cardiovasculare.
  • Laptele de vacă este un aliment care a creat multe controverse, însă nu încetează să ofere beneficii. Pe langă faptul că oferă proteine ​​de mare valoare biologică (de inaltă calitate), ajută la rehidratarea si refacerea după efort. Acest lucru se datorează conținutului său de apă (91%) și chiar de sodiu, care ajută la înlocuirea mineralelor pierdute.

Conținutul de apă al alimentelor este aproape întotdeauna trecut cu vederea și nu se adună la cantitatea totală de lichid pe care o ingerăm. Dar… dacă incluzi suficiente legume, fructe și alimentele menționate mai sus în dieta ta zilnică, nu mai sunt necesare toate cele 8 pahare de apă…

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Proteinele și pierderea în greutate

Sunt dietele bogate în proteine ​​cea mai bună opțiune pentru pierderea în greutate? Știm că există multe dezbateri când vine vorba despre o dieta bogată în proteine ​iar cei care nu știu prea multe despre nutriție pot crede că grăsimile și carbohidrații sunt inamicii care îngrașă, nu? Proteinele, pe de altă parte, se digeră mai greu și te mențin sătul pentru mai mult timp, așa că ar trebui să ajute la slăbit.

Din păcate, acest lucru nu este așa simplu.

Proteinele ​​și pierderea în greutate

Există trei mecanisme principale care ar putea justifica argumentul că o dietă bogată în proteine ​​​​duce la pierderea în greutate.

  1. Termogeneză: se cheltuiește mai multă energie pe metabolizarea proteinelor decât pe metabolizarea carbohidraților sau a grăsimilor. 20-30% din energia derivată din alimente proteice este de fapt folosită în metabolismul tău, în comparație cu carbohidrații și grăsimile, care folosesc aproximativ 5% și, respectiv, 15%.
  2. Sațietate: Deoarece proteinele durează mai mult să se descompună în intestin, ele rămân în stomac mai mult timp, ceea ce întârzie golirea gastrică și, prin urmare, crește senzația de sațietate.
  3. Scăderea aportului de calorii: Ca urmare a sațietății crescute, se înregistrează o scădere a aportului total de calorii. Cu alte cuvinte, fiind sătul pentru mai mult timp, nu simți nevoia să mănânci la fel de des și, prin urmare, aportul tău total de calorii scade.

Ce se întâmplă când proteinele devin principala mea sursă de energie?

  • Dietele bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați pun organismul în stare de cetoză.
  • În timp ce urmezi o dietă bogată în proteine, principala sursă de energie a organismului, glucoza, nu este disponibilă.
  • Organismul folosește trigliceridele (grăsimile) ca nouă sursă de energie. Acest lucru duce la cetoză.
  • Cetoza favorizează arderea grăsimilor și reduce pofta de mâncare.
  • După câteva săptămâni, organismul se adaptează și nivelul cetonelor revine la normal, iar organismul arde grăsimile mai eficient.

Care sunt aspectele negative ale unei diete bogate în proteine?

  • Odată cu creșterea metabolismului proteinelor, există o creștere a producției de acid uric. Acest lucru poate provoca gută și pietre la rinichi.
  • Restricționând cantitatea de alimente pe care o consumați, veți intra inevitabil într-un deficit caloric.
  • Menținerea unei diete bogate în proteine ​​înseamnă eliminarea altor alimente hrănitoare, ceea ce la rândul său creează un deficit nutrițional.
  • Această dietă evită carbohidrații și, de asemenea, fructele și legumele, cel puțin în cantitățile necesare. Prin urmare, nu este posibil să se obțină vitamine și minerale, precum și fibre (derivate și din multe alimente care conțin carbohidrați) care se găsesc în principal în fructe și legume.
  • Posibile anxietăți pe termen lung și efect de rebound.

Ce spun dovezile științifice despre dieta bogată în proteine?

  • Greutatea corporală depinde mai degrabă de aportul caloric total decât de raportul de macronutrienți.
  • Un studiu în mediu controlat a comparat mai multe diete cu calorii egale care constau din diferite rapoarte de macronutrienți și a concluzionat că restricția calorică, nu raportul de macronutrienți, a dus la pierderea în greutate. Compararea dietelor sărace în carbohidrați și bogate în carbohidrați la 6 și 12 săptămâni (în studii diferite) a condus la aceeași concluzie, la fel ca și compararea unei diete sărace în grăsimi/bogată în proteine ​​cu o dietă bogată în grăsimi/proteine.
  • La persoanele care suferă de hiperinsulinemie și rezistență la insulină, sau chiar diabet de tip 2, rezultatele sunt mai mult sau mai puțin aceleași: restricția calorică, fără raporturi de macronutrienți, duce la pierderea în greutate. Cu toate acestea, două studii au descoperit că masa slabă s-a păstrat mai bine la femei (dar nu la bărbați) cu o dietă bogată în proteine.

În concluzie, slăbirea necesită o dietă săracă în calorii, iar atâta timp cât această restricție calorică nu este mare, poți avea un raport de macronutrienți care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață, stilului de antrenament și cel mai important, bunăstării tale mentale.

Studii:
  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8561057
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15007396
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12816768
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17298712
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15941879
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22215165
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15817850
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8968851
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18175733
  10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15303109

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum ne pregătim pentru vară

Cum ne pregătim pentru vară…

Hai ca mai e puțin și vine vacanța! Evident, toată lumea, mai mult sau mai puțin, lucrează deja pentru a se simți în formă și pentru a prezenta cel mai bun „corp de plajă”.

Pentru cei care au dificultăți în a pierde grăsimea acumulată în ultimele luni, oferim câteva sfaturi, bazate pe date și studii științifice care vă vor ajuta dar… nu promitem MIRACOLE!

Totul pleacă de la un concept fundamental: pentru a pierde grăsime aveți nevoie de ANTRENAMENT și, mai presus de toate, de o DIETĂ CORECTĂ.

1. FORMARE

Una dintre cele mai frecvente greșeli este creșterea excesivă a frecvenței și intensității antrenamentelor, în special a celor „cardio”. S-a văzut că acest comportament poate avea chiar și efectele opuse celor sperate.

  • Motivul? Simplu! O creștere excesivă și bruscă a antrenamentului duce la un consum mai mare de calorii, totuși organismul va intra într-o fază de „alertă” și se va adapta astfel încât să reducă metabolismul.
  • Consecinţă? Pierderea de grăsime va încetini, iar rezultatele vor fi foarte lente!
  • Ce poți face? Din experiența noastră, cel mai bun mod de a face antrenamentele mai eficiente este alternarea sesiunilor cardio de 30-45 minute (protocolul HIIT este excelent) cu antrenemete cu greutati (specifice pentru definirea musculara).
  • Amintiți-vă: cu cât aveți mușchii mai dezvoltati, cu atât veți arde mai multe calorii chiar și în repaus. De asemenea, este foarte important să respectăm zilele de odihnă!

2. ALIMENTAŢIE

Atunci când doriți să pierdeți grăsime corporală, o greșeală foarte frecventă este reducerea drastică a caloriilor, în special a celor derivate din carbohidrați.

Reducerea caloriilor, după cum știm, este una dintre cele două baze fundamentale pentru pierderea în greutate, dar dacă se face prea repede, poate duce la adaptarea organismului.

Așadar, recomandările noastre sunt următoarele:

  • Începeți prin a mânca 5-6 mese pe zi, luând toți nutrienții (carbohidrați-proteine-grăsimi) cu o reducere a caloriilor de până la 200-300 kcal/zi.
  • După aproximativ 4 săptămâni puteți trece la o reducere mai mare a caloriilor, carbohidraților – precum pastele, pâinea, pizza etc. și preferând fructele, legumele și cerealele integrale.
  • Sa demonstrat că – respectiv – consumul de proteine ajută la reducerea grăsimilor.
  • Nu săriți niciodată peste mese!

3. SUMPLIMENTE

În cele din urmă, există suplimente foarte bune care pot ajuta la accelerarea procesului de slăbire.

  • Cele mai frecvent utilizate sunt termogenele pe bază de extracte de plante, cu sau fără cofeină și cele care controlează senzația de foame.
  • Sfatul nostru este să le luați zilnic pentru o perioadă maximă de 2 luni, contactând un expert în cazul în care nu știți cum sau ce să folosiți (vezi sectiunea contact).

.

Evident, articolul de mai sus vorbește despre indicații generale potrivite pentru acei oameni care nu sunt culturisti sau sportivi profesioniști, dar care doresc pur și simplu să obțină o formă fizică bună și – mai presus de toate – un sentiment de bunăstare generală.

Rețineți acest lucru: nu există solutii perfecte pentru pierderea de grăsime, aceasta variază de la persoană la persoană.

Daca rezultatele nu apar apeleaza la un expert!

Recomandari WEIDER:

  • CLA Capsule

    CLA Capsule 120caps

    113,00 lei
    Adaugă în coș
  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • L-Carnitine

    L-Carnitine 100 capsule

    90,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    57,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Dieta vegană

Dacă urmezi o dietă vegană și vegetariană ai nevoie de proteine ​​complete pentru a obține toți aminoacizii esențiali. În acest fel se evita deficientele si consecințele acestora precum pierderea masei musculare, slăbirea sistemului imunitar și chiar anemia.

Din fericire, este ușor să obții proteine ​​într-o dietă vegetariană sau vegană și, dacă ai auzit altfel, pur și simplu nu este adevărat.

Până de curând, se credea în mod obișnuit că vegetarienii, și în special veganii, dezvoltau deficit de proteine ​​dacă nu primeau 8 sau 9 aminoacizi esențiali în cantități adecvate la fiecare masă.

Dar adevărul este că de fiecare dată când mâncăm, corpul nostru depune aminoacizi într-o bancă de stocare (pe parcursul zilei) și apoi sunt folosiți atunci când avem nevoie de ei.

Proteine ​​vegetale

Iată care sunt opțiunile de proteine ​​vegetale pe care le puteți obține într-o dietă vegană:

  1. Tempeh 1 cană 31 g
  2. Soia 1 cană 29 g
  3. Linte (fiartă) 1 cană 18 g
  4. Fasole neagră (fiartă) 1 cană 15 g
  5. Naut (fiert) 1 rasa 15 g
  6. Tofu 120g 11 g
  7. Quinoa (fiartă) 1 cană 8 g
  8. Mazăre 1 cană 8 g
  9. Unt de arahide (plat) 2 linguri 8 g
  10. Migdale ¼ cană 8 g
  11. Iaurt de soia 240 8 g
  12. Amarant 1 cană 7 g
  13. Băutură de soia 240 ml 8 g
  14. Anghinare ½ cană 4 g
  15. Seminte de canepa 3 linguri 13 g
  16. Seminte de dovleac ¼ cana 8 g
  17. Edamame ½ cană 8,5 g
  18. Spanac 1 cană 5 g

Important este să încerci să incluzi o sursă bună de proteine ​​vegetale la fiecare masă principală. La fel de ușor este adăugarea de nuci în salată și includerea unei porții de carbohidrați precum quinoa, iar pentru gustări este suficient iaurtul de soia sau fructele cu unt de arahide.

Dieta vegană și sportivii

Cei care fac mișcare se pot alege un supliment de proteine ​​vegetale, iar la Weider îți oferim PROTEINĂ VEGANĂ, o proteină din mazăre și orez de cea mai bună calitate care conține și un plus de extracte vegetale și cereale organice care o face opțiunea ideală datorită compoziției sale.

Nu este complicat, este vorba doar de a avea o dietă completă, plină de culori și varietate.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Greșeli tipice când vine vorba de slăbit

Greșeli tipice când vine vorba de slăbit. Există greșeli tipice atunci când încerci să pierzi în greutate! Atunci când vrei să slăbești, te gândesti mereu că este suficient să aplici „mănânc mai puțin, și fac mai mult sport”, dar când începi să o faci îți dai seama că nu este atât de ușor… dacă ar fi atât de simplu, toți am fi slabi și în formă…

Dar… nu totul este pierdut, în acest articol îti vom spune care sunt greselile tipice care se fac si care te duc la stagnare.

Evită aceste greșeli atunci când vrei să slăbesti

1. Prea multe sau prea putine calorii.

Este clar că un deficit de calorii este necesar pentru a obține pierderea în greutate, cu toate acestea, poate fi contraproductiv dacă deficitul este foarte mare sau prelungit. Studiile arată că dietele de 1000 de calorii (în funcție de persoană) pot provoca, pe lângă pierderea masei musculare, și o scădere a ratei metabolice. În plus, pe măsură ce ne supunem corpul unui anumit stres, cortizolul din sânge crește, un hormon care inhibă pierderea de grăsime și accelerează pierderea de masă musculară. Pe de altă parte, uneori crezând că anumite alimente sunt sănătoase le creștem consumul și trecem dincolo de aportul caloric fără să ne dăm seama.

2. Concentrați-vă doar pe măsurători!

Este normal să simți că din a 3-a săptămână slăbirea este din ce în ce mai lentă, dar este important să știi că greutatea este influențată de multe variabile precum: lichide consumate, retenția, perioada sau timpul în care se consumă acestea, tipul de alimente consumate – care rămân mult timp in organism (de fapt, greutatea se poate schimba cu până la 1,8 kg pe parcursul zilei)… De aceea, măsurători precum talia, șoldurile, brațele etc., mereu în același punct, ajută să vedem dacă corpul nostru se schimbă cu adevărat.

3. Consumul de alimente „uşoare”, „fără zahăr”, „fără grăsimi”.

Unele produse „fără zahăr” sau „fără grăsimi” tind să fie opusul celor sănătoase. Dacă au un conținut scăzut de zahăr, cantitățile de grăsimi tind să crească și mai ales saturate pentru ca acestea să aibă o aromă bună, iar dacă sarace în grăsimi atunci cantitatea de zaharuri crește (se întâmplă de obicei cu iaurturile cu fructe). De aceea este important să citiți bine etichetele produselor alimentare și să știți să alegeți un produs de încredere. Un bun exemplu – pentru o dietă sanatoasă – este Weider Gourmet Oat Flour, fără adaos de zahăr, are o cantitate scăzută de grăsimi (aproape fără grăsimi saturate) și este, de asemenea, bogat în fibre.

4. Nu consumați suficiente proteine.

S-a demonstrat că proteinele ajută la pierderea în greutate – de fapt, pot reduce pofta de mâncare, pot crește senzația de sațietate, pot crește rata metabolică și chiar pot proteja masa musculară în timpul dietelor sărace în calorii.

Te poți ajuta consumând un shake de proteine ​​după antrenament, cum ar fi

Sau chiar și un shake de proteine ​​pentru a vă umple între mese, cum ar fi:

5. Aceeasi rutina.

Menținerea rutinei fără a schimba atât exercițiile fizice, cât și dieta este o greșeală. De obicei corpul nostru se adaptează la schimbări – așa că procesul este încetinit. Pentru a vă varia dieta, puteți încorpora zile cu mai mulți carbohidrați și alte zile cu mai puțini (suprimați aportul din alimente). Ca și în cazul dietei, îți poți schimba antrenamentul la fiecare 4 săptămâni, punând diferite exerciții sau schimbând intensitatea și volumul.

6. Nu dormiti bine.

Lipsa somnului este legată de un răspuns compensator de a mânca mai mult – nu este un lucru bun când ești la o dietă de slăbire. În plus, hormonul cortizol crește și poate inhibarea pierderea de grăsime corporală. Te poți ajuta cu noua formulă WEIDER ZMA Night – un amestec studiat clinic cu extracte din plante, minerale, vitamina B6 și melatonină – concepută special pentru un somn sănătos și odihnitor.

Pierderea în greutate este rezultatul unei combinații de bune obiceiuri alimentare, nu se întâmplă într-un mod miraculos și nici nu este consecința unei singure variabile.

Recomandari WEIDER:

  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    57,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    99,00 lei
    Adaugă în coș
  • Fat burner Big 300cap

    111,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Stresul și grăsimea corporală

Stresul și grăsimea corporală. Stresul este inamicul atunci când vine vorba de reducerea grăsimii corporale. În cazul în care nu știai deja, stresul este unul dintre cei mai importanți factori perturbatori în dorința de a reduce grăsimea corporală, și chiar de a o menține.

Din păcate, nu realizăm că trăim în condiții stresante și că acest lucru poate fi contraproductiv pentru sănătatea și calitatea vieții noastre. De fapt, stresul poate submina toate eforturile noastre de a ne atinge obiectivele. Și de ce ar putea fi stresul una dintre cauzele creșterii grăsimii corporale sau încetinirii arderii grăsimilor noastre?

Hormonal

Atunci când creierul nostru detectează prezența unei amenințări, activează eliberarea de cortizol, „hormonul stresului”. Acest hormon – în condiții normale – nu este dăunător, de fapt, este necesar. Cu toate acestea, supraproducția poate duce la anxietate, probleme cu tiroida, în special creșterea în greutate abdominală și inhibarea creșterii musculare.

Grăsimea abdominală

Una dintre consecințele experimentării stresului cronic este că există o creștere de grăsime în zona abdominală din cauza nivelurilor ridicate de cortizol. Alături de un metabolism lenes – organismul dorește să mențină un aport ridicat de glucoză pentru munca mentală și fizică pe care o depune.

Anxietate crescută

O altă consecință a stresului este creșterea poftei de mâncare, în special alimentele bogate în zaharuri și grăsimi saturate, care sunt cele mai puțin sănătoase. Totul pentru că stresul poate sabota sistemul de recompensă al creierului nostru și tânjim dupa mai multe grăsimi și zahăr.

Dormi mai puțin

Stresul ne face să dormim mai puțin, iar lipsa somnului poate perturba funcționarea grelinei (hormonul foamei) și a leptinei (hormonul sațietății). Ambele regleaza pofta de mâncare. Hormonul de creștere este redus dacă nu dormim bine, iar acest hormon stimulează sinteza proteinelor musculare și utilizarea acizilor grași ca sursă de energie pentru reducerea țesutului adipos. Și hormonul care ne ajută să creștem masa musculară și să reducem grăsimea corporală.

Acum că știm cât de dăunător poate fi stresul, mai ales dacă este cronic, să vedem cum îl putem reduce.

Sport

Cu siguranță este soluția numărul unu. Persoanele care fac sport în mod regulat sunt mai puțin susceptibile de a experimenta anxietate decât cei care nu fac mișcare. Miscarea reduce cortizolul și declanșează anumite procese care îmbunătățesc starea de spirit (de exemplu, eliberarea de endorfine). De asemenea, îmbunătățesc calitatea somnului, care la rândul său scade cortizolul și îmbunătățește încrederea în sine, ceea ce la rândul său promovează bunăstarea mentală.

Altele…

  • Mananca mese mici cu persoana (persoanele) care iti place asta poate reduce anxietatea si pofta.
  • Învață să te bucuri de mâncare, să-ți cunoști corpul, să mănânci conștient. Va fi bine să știi să te adaptezi la sentimentele tale de foame sau de sațietate, în loc să mănânci doar pentru că ai mâncare în față.
  • Dormiți suficient și, cel mai important, dormiți bine. Este necesar pentru buna funcționare a corpului nostru în timpul zilei și, de asemenea, ne ajută să ne accelerăm metabolismul în faza REM a somnului. Aceasta înseamnă că putem arde grăsimile în timp ce dormim.

Toată lumea este sau a fost stresata și este normal, totuși, acest lucru poate provoca multe modificări hormonale și fizice. Vestea bună este că putem controla acest lucru și, uneori, chiar putem preveni. Cel mai important este să putem detecta de unde vine stresul. Și deși nu putem schimba cauza principală, o putem reduce cu alte activități și strategii care ne vor face mai sănătosi și, desigur, mai fericiti.

Recomandari WEIDER:

  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    57,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    99,00 lei
    Adaugă în coș
  • Fat burner Big 300cap

    111,00 lei
    Adaugă în coș
Publicat pe

Top suplimente pentru arderea grăsimilor

Top suplimente pentru arderea grăsimilor. În acest articol dorim să vorbim despre celebrele noastre suplimente de slăbit, astfel încât să-l poți alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă vrem să adăugăm câteva – sau mai multe – retușuri, pe lângă o dieta sănătoasă și antrenament, este important să luăm și un supliment pentru a ne atinge cât mai bine și repede scopul.

Suplimente care vă vor ajuta să ardeți grăsimea

Termogenic

Termogenii sunt cei care pot ajuta la stimularea metabolismului, rezultând o ardere crescută a grăsimilor, chiar și în timpul odihnei.

  • Fat Burner reprezintă excelența liniei Victory. Este disponibil acum într-o formulă îmbunătățită pentru a vă ajuta să obțineți rezultatele dorite. Combinația excelentă de ingrediente asigură un efect termogenic și lipotropic îndelungat, reducând totodată apetitul. Îl poți consuma dacă nu vrei un arzător de grăsimi foarte puternic. Puteți lua 3 capsule pe zi cu orice masă.
  • Fat burner Big: este definiția arzătorului de grăsimi de calitate. Acum, capsula de slăbit are o formulă mai intensă care vă poate ajuta să obțineți mai rapid rezultatele dorite. Combinația de ingrediente asigură un efect termogen și lipotrop,  inhibând în același timp pofta de mâncare.
  • Thermo caps: un termogenic mai complet și, fără îndoială, mai puternic. Cu extract de cayenne, cofeină și guarana, proprietățile de ardere a grăsimilor ale acestui produs sunt îmbunătățite. De asemenea, conține extract de turmeric și crom care ajută la reducerea poftei de mancare prin creșterea sațietății. Îti recomandam sa consumi 2-3 capsule pe zi cu multe lichide.
  • Ultra Burner: este o formulă puternică concentrată, care combină ingrediente precum extractele din plante, cromul, vitamina B6 și cofeina. Un produs complet care ajută șa arderea grăsimilor și la definirea musculară. Îti recomandam sa consumi 2 capsule pe zi cu multe lichide.

Blocante de carbohidrați

Acţionează ca inhibitori ai enzimelor responsabile de descompunerea carbohidraţilor în zahăr în sistemul digestiv.

  • Green Coffee & Garcinia Cambogia: Deoarece conține garcinia cambogia, previne formarea grăsimii prin inhibarea unei enzime responsabile de transformarea carbohidraților în grăsimi. Este, de asemenea, un supliment care te ajuta sa iti controlezi pofta de mancare si are un efect de satietate. Foarte bun pentru persoanele care nu pot lua suplimente stimulatoare și/sau suferă de anxietate între mese.

Mobilizatori de grăsime

  • Carnitina: un clasic pentru a vă ajuta să pierdeți grăsimea. Ajută la transportul acizilor grași acumulați în depozitele de grăsime pentru a produce oxidarea acestora, adică favorizează mobilizarea grăsimilor pentru energie, și deci pierdem grăsimea depozitată.
În Weider îl puteți găsi în diferite formate
  • L-Carnitine Liquid: Calea rapidă și simplă de a grăbi arderea grăsimii! Unul dintre cele mai bune produse de acest gen de pe piață. Se absoarbe rapid și are o concentrație foarte mare. O fiolă conține 1.800 mg L-Carnitină.
  • L-Carnitine 100 capsule: Pentru ca efectul antrenamentului să fie maxim, trebuie să va antrenați de cel puțin de trei ori pe săptămâna, cel puțin 30 minute / sesiune, la un ritm cardiac situat între 60 și 80% din capacitate. Dacă faceți efort în acest fel, obțineți așa-numitul „efect de antrenament” care înseamnă că organismul va continuă să ardă calorii încă circa 30 de minute în același ritm ca și când ați continua să depuneți efort.
  • L-Carnitine Water 500 ml: L-Carnitine Water 500 ml este o băutură cu conținut scăzut de calorii pe bază de L-Carnitină. A se folosi în perioadele de slăbire împreună cu un regim alimentar adecvat.

Recomandari WEIDER:

  • Thermo Caps

    Thermo Caps 120caps

    120,00 lei
    Adaugă în coș
  • FAT BURNER

    FAT BURNER 120cps

    57,00 lei
    Adaugă în coș
  • ultra burner

    Ultra Burner 120cps

    99,00 lei
    Adaugă în coș
  • Fat burner Big 300cap

    111,00 lei
    Adaugă în coș