Publicat pe

CRĂTITE CU BANANĂ ȘI… AFINE 

CRĂTITE CU BANANĂ ȘI… AFINE de la @jjmetodoenforma.

Ingrediente pentru 5 clătite:

60 gr Gourmet Oat Flour
30 gr Protein Pancake Mix
un ou
1/2 banană
50 ml lapte
scorțișoară la gust
afine* la gust

 Pregătire:

1. Batem toate ingredientele cu excepția afinelor
2. „Aruncam” aluatul intr-o tigaie „pictata” anterior cu ulei de cocos
3. Coacem cam 5 clătite
4. Servim cu miere si… multe afine.

***

*AFINE. Ce este mai delicios decât o tartă cu afine sau decât o porție de clătite pufoase cu afine? Chiar o mână sănătoasă de afine proaspete, care nici nu îngrașă și, în plus, aduc o serie de beneficii nutriționale organismului. Consumarea afinelor ca gustare între mese sau chiar la micul dejun te ajută să menții un nivel ridicat de energie, sațietate și chiar satisfacție, pentru că sunt gustoase. Fructul proaspat de afin, dar si cel uscat ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea retinei, creste sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilata usor vasele coronare, protejeaza organismul contra radioactivitatii. Mirtilina, o substanta continuta de fructe si frunze, penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea, iar administrata intern, scade glicemia. Pigmentii care dau nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva radioactivitatii si regleaza anumite procese imunitare.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Clătite cu afine

Rețeta Clătite cu afine! de la @jjmetodoenforma 

Clătitele sunt foarte populare și… sunt o mulțime de opțiuni să le combini.

Ingrediente pentru 5 clătite:

Mod de pregătire:

  • Amestecăm bine toate ingredientele, cu excepția afinelor.
  • Formăm clătitele într-o tigaie fierbinte unsă anterior cu ulei de cocos.
  • Servim cu miere și afine.

###

 

Rețeta clasică Clătite cu afine proaspete şi sirop de arţar! 

Ingrediente:

  • 1 cană de făină
  • 1 linguriţă de sare
  • un praf de nucşoară
  • 1 cană de iaurt sau lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguriţe de zahăr brun
  • 3 linguri de unt topit
  • 2 căni de afine proaspete, sălbatice sau de grădină
  • sirop de arţar, după gust
  • puţin ulei

Preparare:

Amestecaţi primele şapte ingrediente într-un bol mare până la omogenizare şi lăsaţi amestecul o oră la temperatura camerei (sau peste noapte în frigider). Încingeţi o tigaie nonadezivă, picuraţi puţin ulei şi turnaţi cu lingura cam 60 de ml din amestecul din bol în mijlocul tigăii (în care aţi adăugat şi jumătate de cană de afine). Când marginile clătitei devin aurii (atenţie, va dura doar câteva secunde) întoarceţi-o cu grijă pe partea cealaltă. Gata, asta a fost partea mai grea!

Acum nu vă rămâne decât să aşezaţi clătitele pe măsură ce sunt gata pe o farfurie pe care în prealabil aţi pus un prosop de hârtie care să absoarbă uleiul, să presăraţi restul de afine pe clătite şi să adăugati sirop de afine dupa după gust.

Recomandari WEIDER: