
Chec cu unt de arahide, aromă de portocală şi ciocolată. Rețetă de la @jjmetodoenforma.
Ingrediente pentru aluatul cu aroma de portocala:
- 50g făină de ovăz
- 50 g făină de migdale*
- 3 g drojdie
- scortişoara
- 2 ouă
- 1 lingură ulei de cocos
- 40 ml suc de portocale
- coaja de 1 portocală
- 200g iaurt grecesc
- îndulcitoar dupa gust
Ingrediente pentru aluatul cu aroma de ciocolată:
- 50g făină de ovăz
- 50 g făină de migdale
- 1 lingură cacao
- 3 g drojdie
- 2 ouă
- 15g Unt de arahide
- 200g iaurt grecesc
- îndulcitoar dupa gust
Mod de preparare:
- Vom face ambele aluaturi urmând același proces, dar in boluri separate:
- Amestecam ingredientele lichide și batem până obținem o masă omogenă. După care adaugam faina de ovaz şi migdale in acest amestec.
- Punem primul aluat – la alegere (ciocolata sau orange) – în matrița de copt (unsă cu putin ulei de cocos).
- Deasupra adaugam cel de-al doilea aluat. Putem face un zig-zag cu furculița pentru a crea desenul din fotografie.
- Coacem aluatul la la 180º timp de 15/20 min.
Gata! Poftă bună!
…………….
*Făina de migdale – cele mai importante beneficii pentru sănătate ale acestei făine includ capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a proteja anumite tipuri de cancer, de a vă reduce riscul de diabet, de a stimula energia și de a ajuta la scăderea în greutate, printre altele. Există nenumărate minunate utilizări pentru făină de migdale, deoarece poate înlocui făina obișnuită în aproape fiecare rețetă.
Articol: Redactia weider.ro