Publicat pe

SFATURI de la Ryan Terry (II)

SFATURI de la Ryan Terry (I)

SFATURI de la Ryan Terry (II)

SFATURI de la Ryan Terry – Campion la Arnold Classic (2017)

Ani întregi, englezul Ryan Terry a fost în vârful ierarhiei fitness , plasându -se în mod constant printre primii cinci la mr. Olympia Physique. Apoi, în 2017, la Arnold Classic, a reuşit să câştige medalia de aur. Drept urmare, cine e mai potrivit ca el să-ţi dea sfaturi despre cum să obţii – şi să păstrezi – forma maximă?

CELE MAI BUNE 3 SFATURI PENTRU ANTRENAMENTUL ABDOMINALILOR

Iată cum şi-a sculptat Terry abdominalii care l-au făcut campion la Arnold Classic Physique

RIDICĂRI DE PICIOARE DIN ATÂRNAT. „Încep cu acest exerciţiu pentru că este preferatul meu şi mă ajută să obţin forma de V”.
NU FOLOSI GREUTĂŢI MARI. „Evită greutăţile mari la exerciţiile pentru oblici. Altfel, îţi vei îngroşa secţiunea mediană. În loc să lucrezi cu greutăţi mari, fă multe repetări cu greutăţi mici”.
VARIETATEA E CHEIA. „Ai grijă să-ţi variezi mereu antrenamentele pentru a-ţi lucra toate zonele abdomenului – superioară, mediană, inferioară – şi să-ţi fortifici întregul trunchi”.

EXERCIŢIILE PREFERATE ALE LUI TERRY

Include aceste exerciţii în programul tău pentru a-ţi îmbunătăţi progresul

PICIOARE: GENUFLEXIUNI

De ce îmi plac: „Genuflexiunile sunt grozave pentru creşterea musculară. Gambele, cvadricepşii şi bicepşii femurali, toate grupele participă la mişcare. De asemenea, creează un effect anabolic de pe urma căruia profită întregul corp şi îţi vei creşte forţa la toate grupele musculare”.

PIEPT: ÎMPINS ÎNCLINAT

De ce îmi place: „Împinsul din înclinat activează cel mai eficient partea superioară a pectoralilor, dar lucrează tot pieptul, aşa că e un exerciţiu de bază”.

BICEPS: FLEXII CU GANTERE, CU UN BRAŢ

De ce îmi plac: „Izolează foarte bine bicepsul şi pune accentual pe vârful acestuia. La începutul antrenamentului pentru această grupă fac întâi flexii cu greutate mare, terminând cu exerciţii de izolare, mi se pare cel mai efficient aşa”.

SPATE: ÎNDREPTĂRI

De ce îmi plac: „Îndreptările lucrează mai mulţi mușchi simultan şi contribuie la dezvoltarea forţei şi la câştiguri în masă mai mari decât la orice alt exerciţiu din programul meu de antrenament. Este una dintre mişcările pe care nu îmi pot permite să le ignor, dacă vreau un spate mai mare”.

UMERI: ÎMPINS DE LA UMERI CU GANTERE

De ce îmi place: „Acţionează asupra celor trei capete – lateral, posterior şi anterior – ale deltoidului în acelaşi, şi chiar îmi simt umerii lucrând de-a lungul întregii curse de mişcare”.

Autor: Andrew Gutman, Foto: Per Bernal www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

SFATURI de la Ryan Terry (I)

SFATURI de la Ryan Terry (I)

SFATURI de la Ryan Terry (II)

SFATURI de la Ryan Terry – Campion la Arnold Classic (2017)

Ani întregi, englezul Ryan Terry a fost în vârful ierarhiei fitness , plasându -se în mod constant printre primii cinci la mr. Olympia Physique. Apoi, în 2017, la Arnold Classic, a reuşit să câştige medalia de aur. Drept urmare, cine e mai potrivit ca el să-ţi dea sfaturi despre cum să obţii – şi să păstrezi – forma maximă?

1. MERGI HOTĂRÂT

„Am observat că pentru mine cea mai eficientă formă de antrenament cardio e mersul pe jos într-un ritm susţinut – asta m-a ajutat cel mai mult în cariera competiţională. Îmi arde treptat grăsimea corporală fără să mă facă să pierd muşchi. Începe cu mers pe bandă, la o înclinare moderată, timp de 25–30 de minute, cu un ritm care îţi păstrează pulsul la aproximativ 65– 70% in valoarea maximă. Fă acest lucru de patru sau cinci ori pe săptămână, şi încearcă să ajungi la 45–60 de minute de mers susţinut la fiecare antrenament”.

2. ASCULTĂ-ŢI CORPUL

„Secretul sculptării propriului corp şi al maximizării creşterii musculare constă în variaţia ritmului, volumului, greutăţilor şi programelor de antrenament. Asta înseamnă să faci mai multe superseturi sau seturi descrescătoare dacă vrei să măreşti intensitatea, sau să măreşti timpul-sub-tensiune pentru muşchi. Dar am învăţat de asemenea să-mi ascult corpul. Dacă sunt obosit sau am febră musculară de la antrenamentul precedent, îmi modific antrenamentul în mod corespunzător, reducând greutăţile folosite sau numărul de seturi şi repetări. În mod similar, dacă sunt plin de energie, cresc gradul de intensitate şi profit de acest exces de energie”.

3. FII FLEXIBIL ÎN PRIVINŢA DIETEI

„Hai să lămurim un lucru: să fii flexibil în privinţa dietei nu înseamnă să mănânci o grămadă de junk food şi să te asiguri doar că se încadrează în profilul tău de macronutrienţi. Atâta vreme cât respecţi dieta, îţi poţi face ici-colo câte un mic cadou alimentar, care te va ajuta atât mental cât şi metabolic. Dar nu exagera cu mesele trişate. De-a lungul anilor am ţinut şi diete foarte stricte şi diete mai flexibile, şi am ajuns la concluzia că a doua categorie funcţionează mai bine pentru mine când vine vorba de aspectul psihologic al regimului alimentar şi mă menţine într-o stare de echilibru. O dieta flexibilă îţi permite de asemenea ieşiri cu prietenii şi o viaţă socială mai activă”.

4. MĂNÂNCĂ, MĂNÂNCĂ, MĂNÂNCĂ!

„Am descoperit că mâncatul consistent de-a lungul întregii zile îmi grăbeşte metabolismul şi îmi ajută corpul să funcţioneze mai eficient. Nivelul meu de energie e ridicat, nivelul grăsimii corporale e minim şi cresc în masă musculară. Am tendinţa să mă limitez la anumite măncăruri întreg anul, dar mărimea porţiilor depinde de scopurile mele la un moment dat, în ceea ce priveşte felul în care arăt”.

5. CÂT MAI MULTE FLUTURĂRI

„Deşi mişcările de împins ar trebui să fie baza antrenamentului tău pentru piept, fluturările sunt grozave pentru sculptarea muşchilor – pectoralii tăi vor avea acel aspect plin, masiv. Pentru fluturări ai în sală o mulţime de aparate şi îţi recomand să le incluzi pe toate, prin rotaţie, în programul tău de antrenament”.

6. IA-ŢI CU ASALT BRAŢELE

„Mi-am antrenat întotdeauna bicepșii şi tricepșii o dată pe săptămână, dar anul trecut am hotărât să lovesc braţele de două ori pe săptămână: o dată în aceeaşi zi şi bicepsul şi tricepsul, şi câte un antrenament separat pentru biceps şi respectiv triceps (bicepsul cuplat cu pieptul, iar tricepsul cuplat cu spatele). Când fac şi biceps şi triceps la acelaşi antrenament, înseamnă repetări puţine, greutăţi mari, patru sau cinci exerciţii, şi pauze mari între seturi. De asemenea, consum ceva mai multe calorii, pentru o pompare mai bună”.

7. NU UITA DE MASAJ

„Foarte puţini dintre cei care merg la sală se încălzesc corespunzător înainte de a începe antrenamentul – mulţi nu fac aproape deloc încălzire. Sfatul meu? Încorporează în programul tău, înainte şi după antrenamentul propriu-zis, masajul cu rola de spumă sau cu o ţeavă din PVC. Acest lucru va îmbunătăţi circulaţia la nivel local şi îţi va pregăti corpul pentru antrenament, muşchii devenind mai elastici şi permiţându-ţi traiectoria completă a mişcării la fiecare exerciţiu. De asemenea, întinde-ţi umerii şi spatele cu o bandă elastică. După antrenament, foloseşte din nou rola de spumă şi o minge lacrosse pentru un masaj care va face fascia musculară mai elastică şi va ajuta muşchii să elimine toxinele mai rapid, pentru o refacere mai eficientă”.

8. ACCENTUL PE ABDOMINALI

„Mulţi culturişti sunt de părere că abdominalii sunt o grupă secundară, care nu are nevoie de antrenament suplimentar. Prostii. Dacă vrei un abdomen bine conturat, cu pătrăţele, atunci trebuie să îţi antrenezi în mod direct abdominalii. Iar dacă vrei progrese adevărate, lucrează la antrenamente separate partea superioară şi cea inferioară a abdomenului. Eu aşa fac. Această divizare îţi oferă mai mult timp pentru refacere şi îţi permite să te concentrezi mai intens asupra abdominalilor”.

9. FĂ CUNOŞTINŢĂ CU GENUFLEXIUNILE

„Când faci genuflexiuni cu haltera în spate, cu cât încărcătura e mai mare, cu atât pui mai puţin accentul pe cvadricepşi. La greutăţile mari, spatele inferior preia din ce în ce mai mult încărcătura, pe măsură ce muşchii coapsei obosesc. Aşa că, dacă vrei să te asiguri că îţi lucrezi eficient picioarele, ai putea să reduci greutatea cu care lucrezi. Dar înainte de asta ţi-aş sugera să optezi pentru genuflexiunile frontale şi genuflexiunile pe un picior. De asemenea, foloseşte mai multe variaţii la genuflexiunile cu haltera în spate. Pentru a evidenţia partea laterală a coapselor, execută genuflexiunile cu picioarele apropiate la o distanţă aproximativ egală cu lăţimea şoldurilor. Pentru a te concentra asupra părţii interioare a coapselor, mai ales adductorii, depărtează picioarele la o lăţime de umeri”.

10. NU-ŢI PIERDE DIN VEDERE SCOPUL

„Întotdeauna îmi stabilesc anumite scopuri pentru care muncesc, indiferent dacă e vorba de o vacanţă cu familia, o şedinţă foto sau un concurs. Dacă am în minte un scop clar, pot să rămân concentrat şi să mă ţin de treabă. Pe parcursul sezonului necompetiţional şi pe măsură ce se apropie concursul, vizualizez progresele pe care o să le aduc fizicului meu, şi mă văd cu ochii minţii stând pe scenă. Şi tu ar trebui să-ţi stabileşti nişte scopuri precise, care să corespundă dorinţelor tale personale”.

Continuare >>

Autor: Andrew Gutman, Foto: Per Bernal www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Moștenirea incredibilului HULK (II)

Moștenirea incredibilului HULK (II). Lou Ferrigno – interviu exclusiv pentru Revista FLEX.

R: Ce-ar însemna pentru tine să conduci Consiliul Prezidenţial pentru Fitness, Sport şi Nutriţie?

L.F.: Ar însemna un rol foarte important. Vreau să fac America sănătoasă. Vreau să mă ocup de problema obezităţii şi vreau ca elevii din şcolile americane să se implice mai mult în activităţi sportive, inclusiv în antrenamentele cu greutăţi. Aş vrea să-i conving pe copii să se ridice de pe canapele. Petrec mult prea timp cu jocuri video şi lenevind. Dacă stai în faţa calculatorului toată ziua, în loc să fii activ, devii de-a dreptul letargic. Mă bucur că ai adus vorba de jocurile video. În momentul de faţă e ca o epidemie printre tineri. Aşa ceva nu exista pe vremea când tu erai copil. Când eram eu copil nu vroiam nici măcar să mă uit la televizor la sport. Pentru că, în familia mea, multă lume se uita la meciuri cât era ziua de lungă. Eu preferam să fiu activ, să-mi găsesc mereu ceva de făcut pe afară, să mă antrenez. E nevoie să-ţi împarţi timpul în aşa fel încât să poţi face efort fizic şi să duci o viaţă mai activă.

O parte importantă a programului pe care vrei să îl implementezi odată ajuns la conducerea consiliului va fi reprezentată de modalităţi de a-i convinge pe copii să mai renunţe la jocurile video?

Ei bine, nu pot spune prea multe detalii despre asta deocamdată, încă nu am fost numit oficial în această funcţie. Dar dacă se va întâmpla, mă voi concentra asupra acestui aspect; poate voi încerca măcar să îi conving pe copii să joace jocuri video legate de exerciţii fizice. Cum putem să facem jocuri video la care exerciţiile fizice să fie parte din joc? Văd peste tot prea mulţi copii cu căşti la urechi, care nu sunt atenţi la nimic din ce e în jurul lor, nici măcar când trec strada. Şi adulţii, la fel. Peste tot, în gări sau în staţiile de autobuz, vezi indivizi cu căşti, total indiferenţi la ce e în jur. Suntem prea obsedaţi de telefoane şi calculatoare.

Ai dreptate. Problema nu e doar cu copiii, aşa-i?

Aşa e. Şi cei mai în vârstă trebuie să fie mai activi. În California mulţi fac sport în aer liber, pentru că e cald. Dar şi în zonele mai reci există soluţii – pot merge la sală sau se pot antrena acasă. Problema cu părinţii din ziua de azi e că ar trebui să se implice mai mult în activităţile fizice ale copiilor. Întreaga familie ar trebui să manifeste un interes constant pentru fitness şi o viaţă sănătoasă în general, şi ar trebui să se antreneze împreună.

Haide să schimbăm macazul şi să discutăm despre Ferrigno Legacy. Pare că devine mai mare în fiecare an. La ce ar trebui să ne aşteptăm de la această ediţie?

Pentru prima data este inclusă în cadrul evenimentului şi o expoziţie de fitness – noi o numim FLEXPO. Vom avea în jur de 300 de standuri, o competiţie de tip strongman, una de powerlifting, precum şi una de poledancing. Avem cel mai tare eveniment de pe Coasta de Vest şi colaborăm cu Arnold Classic – ne ajutăm unii pe alţii. Scopul meu e ca Ferrigno Legacy să fie cât mai atractiv pentru sportive – mi-aş dori să vină aici, să concureze şi să-şi facă şi o vacanţă cu aceeaşi ocazie. FLEXPO va fi ceva uriaş şi în acelaşi timp foarte divers – va include tot, de la sport la tehnici anti-îmbătrânire şi de la modă la tehnică modernă.

Ai modelat Ferrigno Legacy după Arnold Classic?

Arnold Classic există de mai bine de 40 de ani şi e ceva absolut impresionant. Are cea mai tare expoziţie de culturism din lume. Cei de acolo m-au ajutat foarte mult. Avem Arnold Classic şi avem Mr. Olympia. Dar am vrut să avem şi ceva în California, care să fie un fel de vacanţă. Nu vreau ca oamenii să vină pur şi simplu pentru două zile şi după aceea să plece acasă. Vreau să stea mai mult şi să se distreze grozav împreună cu toată familia.

Cum vezi situaţia actuală a culturismului, cu adăugarea recentei categorii de Classic Physique la IFBB , care ne trimite cu gândul la epoca ta de glorie în acest sport?

Cred că adăugarea acestei noi categorii a fost o idee grozavă, pentru că se pune accent pe proporții. Mr. Olympia va alinia mereu pe scenă monştri ai masei musculare, dar publicul vrea să vadă şi sportivi cu un fizic cu linii şi proporţii clasice. Noua categorie de Classic Physique îmbină proporțiile şi masa musculară, spre deosebire de culturism, care acum pune accentul mai mult pe masă.

Care categorie e preferata ta? La care îţi place cel mai mult să te uiţi? Vrei să-i vezi pe Phil Heath, Dexter Jackson şi ceilalţi, sau pe sportivii de la Classic Physique?

Culturiştii din ziua de astăzi trebuie să arate cum arată pentru că obiectivul e să acumuleze cât mai multă masa – trebuie să fie cât mai masivi, cu cât mai multe kilograme de muşchi. În general prefer proporțiile, pentru că pe vremea când concuram – în perioada când s-a făcut Pumping Iron – culturismul avea şi o latură artistică. Astăzi culturiştii sunt forţaţi să devină aşa mari, pentru că asta e direcţia în care a luat-o sportul. Nu e vina lor. Când adaugi foarte multă masa musculară, sacrifici adesea proporțiile. Dar când te uiţi la tipi ca Phil Heath şi ceilalţi care concurează la Mr. Olympia, vezi că sunt nişte sportivi fenomenali şi sunt fascinat de asta. Şi culturişti ca Dexter Jackson şi Flex Wheeler, care concurează la vârste mai înaintate şi sunt într-o formă fantastică – asta demonstrează longevitate.

Dacă tot ai adus vorba de longevitate, care e acum programul tău de antrenament?

Mă antrenez cum m-am antrenat de 40–50 de ani încoace. Îmi antrenez fiecare grupă musculară de două ori pe săptămână, dar fac antrenamente mai uşoare, cu repetări mai multe şi folosesc preponderent aparatele. Nu am nevoie să adaug masă musculară. Şi fac o grămadă de cardio. Mă duc cu bicicleta pe plajă. Îmi place să-mi păstrez greutatea cam la 111 kilograme. Să fiu definit şi în formă.

De câte ori pe săptămână mergi la sală?

Încerc să ajung la sală de şapte ori pe săptămână. Fac exerciţii cardio timp de 30 de minute şi antrenament cu greutăţi timp de 30 de minute. Mă antrenez şi când călătoresc. Mănânc cât de sănătos posibil. Evit orice fel de zaharuri şi amidon.

Eşti încă activ în cadrul forţelor de ordine?

Da. Scriu şi articole despre fitness pentru Biroul Şerifului din Los Angeles. Sunt ajutor de şerif de 13 ani. Scriu  aceste articole pentru că astfel îi motivez pe poliţişti să se antreneze pentru a fi în formă. Stau toată ziua în maşină şi mulţi dintre ei nu fac nici un fel de exerciţii fizice după aceea. Pentru aceşti oameni e foarte important să ducă o viaţă active din punct de vedere fizic şi să-şi tonifieze musculatura pentru a-şi proteja spatele inferior. De asemenea, îi învăţ cum să se alimenteze sănătos cât sunt în patrulare. Încerc să mă ocup de toate aceste aspecte, pentru binele lor.

Pentru mai multe informaţii despre Ferrigno Legacy: ferrignolegacy.com

Citeşte în continuare:

Moștenirea incredibilului HULK (II)

Moștenirea incredibilului HULK (I)

Autor: Joe Wuebben – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Moștenirea incredibilului HULK (I)

Moștenirea incredibilului HULK (I). La 66 de ani (Muscle&Fitness Nr.1/2018), Lou Ferrigno (HULK), vedeta culturismului , păşeşte pe un nou drum pentru a-şi pune o amprentă semnificativă asupra moştenirii pe care vrea să o lase generaţiilor viitoare – iar acest drum s-ar putea să-l ducă tocmai la Casa Albă.

Lou Ferrigno este în vârf

Lou Ferrigno este în vârf – să spui asta despre cineva e mare lucru. Acel cineva a fost vedetă, alături de Arnold Schwarzenegger, în legendarul documentar despre culturism, Pumping Iron. Asta înainte să primească rolul care l-a făcut cu adevărat celebru, cel al Incredibilului Hulk. Cei mai mulţi dintre culturiştii care au apărut în Pumping Iron ar fi considerat acest lucru drept culmea succesului, vârful carierei – şi, dacă e să fim sinceri, pentru unii dintre ei aşa a şi fost. Dar nu şi pentru Ferrigno.

Incredibilul Hulk

De când serialul Incredibilul Hulk a început să fie difuzat, în urmă cu 35 de ani, Ferrigno a apărut în mai mult de 40 de producţii cinematografice şi de televiziune, fără a mai ţine seama de coperţile de reviste. Dar cea mai recentă realizare a sa este şi cea care i-a asigurat încă o apariţie pe coperta M&F: preşedintele Donald Trump l-a numit în fruntea prestigiosului Consiliu Prezidenţial pentru Fitness, Sport şi Nutriţie. Un alt nume celebru din lumea culturismului, Arnold Schwarzenegger, a deţinut aceeaşi funcţie pe timpul administraţiei Bush, în anii ’80. Dacă va fi numit oficial în acest post, Lou Ferrigno va fi la fel de ocupat ca de obicei. Este deja principalul organizator al unui eveniment sportive cu numeroase competiţii şi o expoziţie uriaşă dedicate fitness-ului, care ţine un weekend întreg: Ferrigno Legacy, în Palm Springs, California.

Idoli al culturismului

Cu aceste două proiecte în agendă, s-ar părea că Lou Ferrigno şi-a lăsat misiunile importante pentru sfârşitul carierei. Într-un interviu exclusiv cu revista FLEX, Incredibilul Hulk – şi unul dintre cei mai mari idoli ai culturismului – a dat detalii despre numirea sa la conducerea consiliului şi despre evenimentul sportiv pe care îl organizează. Avem o presimţire că nu e ultima copertă pe care apare Lou Ferrigno.

Citeşte în continuare:

Moștenirea incredibilului HULK (II)

Moștenirea incredibilului HULK (I)

Autor: Joe Wuebben – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: