Publicat pe

Antrenament cu motivație

antrenament cu motivatie

Antrenament cu motivație. După ce am văzut care pot fi strategiile și trucurile de a reporni după o pauză, haideți să vedem cum să continuam antrenamentul cu motivație – pentru a vă putea atinge obiectivele!

Mai multă intensitate și mai puțină odihnă

Foarte des vezi oameni care lasă să treacă mult timp între un exercițiu și altul, vorbind sau uitându-se la smartphone… GREȘIT! Dacă doriți să profitați de toată energia și motivația pe care o aveți, de la începutul până la sfârșitul antrenamentului, nu luați pauze prea lungi. Dacă lăsați să treacă mai puțin timp între exerciții, antrenamentul dvs. va fi mai scurt și mai intens, cu un dublu beneficiu: mențineți o frecvență cardiacă optimă și folosiți un timp mai scurt!

Partenerul potrivit pentru a vă motiva

S-a văzut că antrenamentul cu un partener este util în scopuri de performanță, atâta timp cât partenerul tău este angajat și urmărește un obiectiv la fel ca al tău. Dacă „partenerul” de formare pe care l-ați ales, petrece mai mult timp vorbind sau gândindu-se la altceva… schimbați-l! nu este partenerul potrivit pentru rezultatele dvs.!

Ascultați muzică bună

Dacă zgomotul și bâlbâiala din jurul tău în timpul exercițiilor te deranjează, soluția este… muzica bună. Alege ceva care te energizează, cu un ritm dinamic și pozitiv. Creați-vă lista de redare pe baza acestor senzații și purtați-o întotdeauna cu dvs. la antrenamente, acest lucru poate face cu adevărat diferența.

Păstrați o evidență a activităților dvs.

Progresul nu se vede imediat (acest lucru poate îi poate demoraliza – în special pe cei mai nerăbdători). Pentru a vă urmări progresul, luați notă de ceea ce faceți în timpul antrenamentelor. Marcați numărul fiecărui set, repetarea și greutatea utilizată. De fiecare dată comparați-l cu antrenamentul anterior și, chiar dacă în oglindă veți părea că vedeți întotdeauna același corp, notele vor vorbi și vă vor arăta progresul!

Creșteți greutățile

Corpul nostru este tentat să facă ceea ce îl obosește cel mai puțin și pe care îl consideră mai ușor de făcut. Cu toate acestea, atunci când simți că ai terminat antrenamentul sau un singur exercițiu, crește dificultatea! Poți crește greutatea, seturile sau repetările sau poți schimba exercițiile și poți trece la nivelul următor. Poți încerca, de exemplu, TRX sau Total Resistance Exercise. Acest lucru vă va determina să încercați ceva nou și să vă provocați limitele.

Nu încetați să vă provocați corpul și nu uitați, antrenamentul trebuie să fie și distractiv. Urmați aceste sfaturi simple și veți fi uimiți de rezultatele pe care le puteți obține, într-un timp scurt, cu consecvență.

Recomandari WEIDER:

Publicat pe

Cum îți revii după o pauză?

cum sa-ti revii dupa o pauza

Revenirea la viața normală după o bună perioadă de relaxare este foarte dificilă. Acest lucru se aplică nu numai întoarcerii la muncă, școală sau universitate, ci și pentru activitatea fizică.

De foarte multe ori este mai dificil să o iei de la capăt cu sportul, mai ales pentru cei care nu îl practica frecvent și… este amânat în căutarea momentului potrivit care – în cele mai multe cazuri – nu mai vine. Așa că ajungem la Crăciun, fără să ne dăm seama, într-o formă fizică despre care nu vrem să vorbim aici…

4 sfaturi simple pentru a putea relua rutina sportivă întreruptă:

  1. ÎNCEPE GRADUAL: ca în aproape toate situațiile, este necesară o perioadă de adaptare, de fapt corpul nostru are nevoie de o perioadă de „tranziție”, mai ales după o perioadă de inactivitate, pentru a ne putea adapta din nou la intensitatea și frecvența antrenamentului (desigur, nu toată lumea are nevoie de ea).
  2. STABILEȘTE-ȚI OBIECTIVE: oricât de bine ar fi să faci sport, este normal să treci prin perioade în care ne simțim epuizați, căutarea motivației (o provocare de înfruntat, limite de depășit etc.) ajută foarte mult. Încercați noi obiective chiar de la început, pentru a vă motiva să vă recuperați.
  3. ORGANIZEAZĂ-TE EFICIENT: mai ales la început, organizația este foarte importantă. Este normal să profitați de aceste ultime zile de vreme bună pentru a organiza angajamente, printre aceste angajamente găsiți timp pentru antrenament. La urma urmei, cine nu are o oră liberă în timpul zilei?!
  4. PREMIAZĂ-TE: Este un mod bun de a te motiva. Dacă simțiți că sfârșitul antrenamentului este mai greu decât de obicei, gândiți-vă la ce urmează (cină, relaxați-vă la duș etc.) sau gândiți-vă la rezultatul pe care îl veți obține și la satisfacția pe care o vei avea.

Acestea sunt sfaturi simple care vă pot ajuta să vă lucrați la minte și motivație … un ultim sfat pe care aș dori să-l dau este să profitați de aceste ultime zile de vreme blândă pentru a putea face un antrenament în aer liber, în acest fel îți vei reactiva corpul și vei putea depăși mai ușor faza de reajustare la rutina sportivă.

 

Recomandari WEIDER: