Publicat pe

ALINA Popa

ALINA Popa. A intrat pentru prima oară într-o sală de culturism la vârsta de 19 ani, iar în anul 2000 a participat la primul său concurs, unul local, la care a ocupat locul doi. În același an, a câștigat medalia de bronz la Campionatele Naționale ale Romaniei. În anul 2006 s-a stabilit în Elveția, în apropiere de Zurich. A început să concureze pentru această țară. După ce a câștigat categoria grea și open-ul la Campionatele Mondiale IFBB din 2008 în Santa Susanna, Spania, a primit cardul IFBB pro.

Cariera în profesionism

Primul concurs profesionist la care Alina a participat a fost Ms. International, în 2010, iar un an mai târziu a participat la primul Ms. Olympia. Cu excepția Ms. International din 2010, în toate competițiile la care a participat s-a clasat între primele șase concurente. La edițiile din 2013 și 2014 ale Ms. Olympia a ocupat locul doi, câștigătoare fiind Iris Kyle.

Portret ALINA Popa

Data nașterii: 12 octombrie 1978
Locul nașterii: Brăila
Înalțime: 1,73 m
Greutate: extrasezon – 88-102 kg competiție – 79 kg

Palmares:

2000 concurs local – locul 2 (categoria grea)
2000 Campionatul Na țional FBB – locul 3 (categoria grea)
2003 Campionatul Na țional IFBB – locul 1 (categoria mijlocie)
2004 Campionatul European IFBB – locul 2 (categoria grea)
2005 Campionatul European perechi – locul 2
2005 Camionatul European – locul 5
2006 Grand Prix Due Torri, Italia – locul 1
2007 NABBA Miss Universe – locul 1 (Miss Physique)
2008 Campionatul Mondial IFBB Santa Susanna – locul 1 (categoria grea și open)
2010 IFBB Ms. International – locul 8
2011 IFBB Ms. International – locul 3
2011 IFBB Ms. Olympia – locul 5
2012 IFBB Ms. International – locul 3
2012 IFBB Ms. Olympia – locul 4
2013 IFBB Ms. Olympia – locul 2
2014 IFBB Ms. Olympia – locul 2
2016 W O S Rising Phoenix World Championships – locul 3
2018 IFBB Muscle Vodka Tampa Pro – locul 1
2018 IFBB W O S Rising Phoenix World Championships – locul 1 (open)

Autor: M&F – www.muscleandfitness.ro

Recomandari WEIDER: