Despre Weider

Cum a început totul...

Povestea lui Joe Weider

Joe Weider este un pionier în domeniul fitnessului și își folosește cunoștințele pentru a ajuta oamenii din întreaga lume pentru a duce o viață sănătoasă și fericită. Încă din 1936, Joe Weider a îndemnat mulți sportivi, antrenori, și medici sportivi să-și modifice concepțiile asupra antrenamentului, nutriției și relaxării, și să adere la noile sale principii.
El a avut

tăria

de a convinge comunitatea medicală, care era sceptică față de antrenamentul cu greutăți, că acest tip de antrenament este o armă eficientă de luptă împotriva îmbătrânirii. Fiziologii, care la început nu vedeau decât o mică legătură între corp și suflet, au recunoscut în rezultatele lui Joe Weider că fitnessul este un factor major prin care se obține și sănătatea mentală.

În cele din urmă, dar nu pe ultimul plan, entuziasmul său a promovat culturismul, care s-a dezvoltat din haltere și are foarte mulți discipoli în întreaga lume. Joe a controlat un imperiu publicistic care include €œbibliile culturismului: MUSCLE & FITNESS și FLEX.

Astăzi, el este considerat cel mai important lider din domeniul fitnessului datorită entuziasmului pentru ceea ce face mai bine: sfătuirea profesioniștilor și amatorilor în corelarea sportului și nutriției. Weider a parcurs un lung drum pentru a construi o întreagă industrie din nimic și aducerea fitnessului mai aproape de cea mai mare parte a oamenilor.

O bară veche de fier a fost prima ganteră...

Joe s-a născut în anul 1922 și a crescut în Montreal, Canada, în condițiile dificile ale crizei economice mondiale. Datorită înălțimii sale de 167 cm și greutății de 52 kg, Joe era deseori bătut de cei de vârsta lui, ceea ce l-a făcut să încerce să intre într-un club de lupte.

Antrenorul l-a refuzat pentru că îi era teamă să nu fie rănit. Atunci, Joe și-a cumpărat cu numai 1 penny două reviste vechi de la un chioșc de ziare. Aceste publicații l-au inspirat să ridice greutăți. Joe a făcut rost de o bară de fier și două roți dintr-un depou și, astfel, și-a făcut o halteră.

A început să se antreneze cu această halteră, iar corpul său slăbănog a început să capete ceva formă. Când a împlinit 15 ani, copiii din vecini au început să nu-l mai hărțuiască. Doi ani mai târziu, a participat la primul său concurs de amatori, unde a ridicat 35 kg, ceea ce a fost mai mult decât reușiseră ceilalți concurenți de la categoria sa.

Succesul sportiv al lui Joe și continuarea progreselor în dezvoltarea mușchilor l-au făcut să împărtășească ceea ce știa și altora. O provocare pentru el întrucât, la sfârșitul anilor ‘€™30, antrenamentul de forță era absolut necunoscut marii majorități a populației.

Antrenamentul și nutriția, baza succesului

Totuși, visul său de a publica o revistă i-a oferit posibilitatea de a împărtăși cititorilor săi informații și sfaturi detaliate despre antrenamentul de forță.” Cu 7 dolari în buzunar, și-a început lucrul la revista care se va numi YOUR PHYSIQUE.

Primul număr s-a vândut în august 1940. Astăzi, revistele sale prezintă informații care ating toate domeniile având ca subiect culturismul. Principiile Weider sunt probabil cea mai importantă contribuție a sa atât din punct de vedere sportiv cât și științific. În timpul activității sale de publicist, Joe a petrecut nenumărate ore în diferite săli de sport și a studiat și înregistrat cele mai eficiente mișcări și tehnici pentru culturiști și halterofili.

Rezultatul celor 12 ani de studii care au schimbat bazele construcției mușchilor prin culturism au creat principiile de antrenament Weider constând din 30 de teorii și tehnici. Culturiștii și alți sportivi din lumea întreagă folosesc suplimentele sale nutriționale ca parte importantă a programului lor de antrenament și a stilului de viață sănătos.

Suplimentele Weider sunt rezultatul multor ani de experiență în combinație cu cele mai noi descoperiri ale cercetătorilor. Au fost create produse speciale pentru fiecare scop al antrenamentului. Oricine poate lucra pentru a-și realiza corpul pe care-l visează folosind tehnicile de antrenament corespunzătoare.

Calitatea este factorul decisiv

Întotdeauna Weider și-a dezvoltat produsele în mod diferit față de alte firme. Bineînțeles, aceasta se datorează faptului că Joe Weider a antrenat mulți campioni și a făcut culturismul ceea ce este astăzi. Indiferent de scopul propus, fie că vreți numai să obțineți un corp atletic, fie că vreți să impresionați publicul urcându-vă pe scena de concurs, principiile construcției musculare se aplică oricui.

Folosiți experiența profesioniștilor pentru viața zilnică și pentru antrenament, întrucât culturismul este mai mult decât un simplu antrenament. Antrenamentul cu rezistență progresivă, o dietă adecvată și fazele de odihnă suficientă trebuie să fie în echilibru. Așadar, culturismul este mai mult decât un sport,€“ este un mod de viață.

Calitatea este extrem de importantă pentru noi. Calitatea este factorul major în succesul antrenamentului vostru. Pentru Weider, calitatea înseamnă: control și certificare de la institute independente, folosirea numai a celor mai bune ingrediente și controlul zilnic al acestora, dezvoltarea și fabricarea produselor pentru piața Europeană în Germania și Spania, precum și un control foarte strict al produselor finite. Și lista poate fi extinsă.

Pe scurt, nu facem compromisuri doar pentru a vinde produse ieftine. Corpurile voastre vor plăti în cele din urmă! Produsele sunt testate, folosite și dezvoltate mai departe de către campioni. Nu ne permitem să facem compromisuri.

Formula nr. 1 pentru culturiști

Weider își dezvoltムprodusele pe bază acelorași principii care guvernează industria de automobile. La fel cum industria curselor automobilistice este promotoarea inovațiilor tehnice pentru producția autoturismelor de serie, la fel Weider Research Group (Grupul de Cercetare Weider) dezvoltă noi oportunități alături de culturiștii profesioniști, pentru a oferi celorlalți practicanți ai culturismului ceea ce au nevoie pentru mușchi masivi și definiți.

Acest cerc înseamnă o colaborare internațională a unor experți absoluți. În ultimii ani, am reușit să îmbunătățim semnificativ acest ciclu de dezvoltare. Profesioniștii din Statele Unite fac testări, antrenori din diferite țări fac evaluări, iar Weider Research Group face cercetări și dezvoltă noi produse.

Numai atunci când totul este pus la punct și se consideră că este conform standardelor, experții de producție își încep misiunea de garantare a acestei calități pentru fiecare cutie din orice produs care iese de pe banda de producție.

Asemeni unui motor de Formula 1, corpul unui sportiv are nevoie de un €œcombustibil special pentru performanțe de vârf.

Materia din care sunt făcute visele...

Teoretic, un sportiv poate avea o dietă foarte bună mâncând alimente obișnuite în proporțiile corecte. Însă, în general, acest lucru este greu de realizat datorită dificultății preparării, cunoștințelor despre fiecare aliment și obținerii cantităților corecte pentru a se atinge scopul.

Un culturist are nevoie de aproximativ 2 grame de proteină / kilogram corp, ceea ce înseamnă că un culturist de 80 kg are nevoie de 160 grame. Totuși, în medie, noi mâncăm circa 100 grame de proteine printr-o alimentație normală. Bineînțeles, cantitatea care lipsește poate fi suplinită cu, de exemplu, trei fripturi mari din piept de curcan. Dar, tot atât de bine, ați putea bea 1-2 pahare cu o băutură proteică.

Care sunt avantajele? Proteine de înaltă calitate, cel mai mic conținut de grăsimi și reziduuri, dar și o mai mare varietate și o mai ușoară preparare. Cu cât sunt mai mari cerințele de carbohidrați, vitamine și oligoelemente pentru sportivii care se antrenează intens, cu atât este mai evidentă dificultatea de a se obține acei nutrienți cu destinație specială.

În plus, dieta obișnuită conține prea multe grăsimi. Weider Nutrition se concentrează pe produse cu un conținut scăzut de grăsimi, deoarece eforturile depuse la antrenamentele grele nu trebuie distruse datorită unui aport prea mare de grăsimi.

În plus, conținutul de grăsimi indicat pe etichete este respectat deoarece ne respectăm numele și vă respectăm și pe voi. Altfel, nu am fi rezistat atâtea decenii la cel mai înalt nivel de competitivitate.

Produsul potrivit pentru fiecare

Evident, trebuie respectată o nutriție strictă în funcție de scopul antrenamentului. Dacă o persoană este doar la începutul antrenamentelor de culturism, aceasta are nevoie de programe de antrenament și de dietă diferite față de un culturist care participă la concursuri.

De aceea, am dezvoltat produsele noastre pentru trei nivele de pregătire diferite în culturism, astfel încât fiecare poate să-și aleagă suplimentul potrivit pentru nivelul și scopul său.

Începător

Scopul principal este construirea masei musculare, antrenându-se, de regulă, de trei ori pe săptămâna. Aveți nevoie de mai multe calorii decât folosește corpul pentru a construi masă (bază și performanță). Aceasta înseamnă că un sportiv de 80 kg are nevoie de aproximativ 3.600 kcal în combinația corectă. Aceasta înseamnă cu aproximativ 1.000 de calorii mai mult decât are nevoie o persoană care nu se antrenează. Și acest lucru în fiecare zi, nu numai în zilele cu antrenament!

Performer

Acesta vrea să-și îmbunătățească musculatura, dar să rețină masa musculară și să-și perfecționeze proporțiile. Antrenamentul obișnuit este de patru zile pe săptămână. Cei mai mulți își cunosc corpurile și se alimentează corect. Totuși, ei au nevoie de mai multe proteine, cu asimilare rapidă de exemplu, aminoacizi și alte produse esențiale.

Campion

Scopul este clar. Dezvoltarea excelentă a sistemului muscular. Definiția și cizelarea împreună cu o masă musculară maximă sunt prioritatea. Cu cinci antrenamente pe săptămână, experiența profesioniștilor Weider poate străluci aici. Produse speciale create le susțin dieta și antrenamentul.

Weider vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a reuși!